دوره 9، شماره 1 - ( بهار 1398 )                   جلد 9 شماره 1 صفحات 232-217 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Abbasi Holasou H, Hassanzadeh Ghort tapeh A, Talebzadeh Z. Evaluation of Relationships between Yield and Yield Components in Sainfoin (Onobrychis Vicifolia Scop) Genotypes Using Multivariate Methods . Journal of Crop Production and Processing 2019; 9 (1) :217-232
URL: http://jcpp.iut.ac.ir/article-1-2757-fa.html
عباسی هولاسو حسین، حسنزاده قورت تپه عبدالله، طالب زاده زلیخا. مطالعه روابط بین عملکرد و اجزای عملکرد در ژنوتیپ‌های اسپرس با استفاده از روش‌های آماری چند متغیره . نشریه تولید و فرآوری محصولات زراعی و باغی. 1398; 9 (1) :217-232

URL: http://jcpp.iut.ac.ir/article-1-2757-fa.html


سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، ارمیه ، a.g.hassanzadeh@gmail.com
چکیده:   (1953 مشاهده)
در این بررسی تعداد 34 ژنوتیپ اسپرس در قالب طرح بلوک کامل تصادفی با سه تکرار از نظر 18 صفت زراعی، فنولوژیک و مورفولوژیک در مزرعه مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی آذربایجان غربی ارزیابی شدند. نتایج حاصل از تجزیه واریانس نشان داد که بین ژنوتیپ‌ها از لحاظ کلیه صفات مورد بررسی اختلاف بسیار معنی‌داری وجود دارد که این امر حاکی از وجود تنوع ژنتیکی و گستره گزینشی بالا بین ژنوتیپ‌های بررسی شده است. نتایج همبستگی ساده بین صفات مورد بررسی نشان داد که عملکرد علوفه با صفات ارتفاع بوته، شاخص برداشت، وزن خشک ساقه و تعداد ساقه همبستگی مثبت و معنی‌داری در سطح احتمال یک درصد دارد. تجزیه به مؤلفه‌های اصلی، برای کلیه صفات، پنج مؤلفه را مشخص کرد که بیش از 73 درصد از تنوع موجود را توجیه کردند. به‌منظور گزینش صفات توجیه‌کننده عملکرد علوفه، تجزیه رگرسیون گام‌به‌گام انجام شد و صفات تعداد ساقه، تعداد برگ و شاخص برداشت به‌عنوان مهم‌ترین صفات مؤثر بر عملکرد وارد مدل شدند. با استفاده از تجزیه خوشه‌ای به روش وارد، ژنوتیپ‌های مورد مطالعه در سه گروه که به‌ترتیب شامل 18، 9 و 7 ژنوتیپ بودند، طبقه‌بندی شد. نتایج تجزیه به مؤلفه‌های اصلی، نتایج حاصل از تجزیه خوشه‌ای را تأیید کرد.
متن کامل [PDF 882 kb]   (786 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به Isfahan University of Technology - مجله تولید و فرآوری محصولات زراعی و باغی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق