Erfani-Moghadam J, Mohammadi O. Effect of Ascorbic Acid and Essential Oil of Thymbra spicata on Shelf Life and Quality Maintenance of Strawberry. Journal of Crop Production and Processing 2021; 11 (2) :93-108
URL:
http://jcpp.iut.ac.ir/article-1-2797-fa.html
عرفانی مقدم جواد، محمدی عشرا. اثر اسید آسکوربیک و اسانس آویشن زوفایی بر عمر پس از برداشت
و حفظ کیفیت میوه توتفرنگی. نشریه تولید و فرآوری محصولات زراعی و باغی. 1400; 11 (2) :93-108
URL: http://jcpp.iut.ac.ir/article-1-2797-fa.html
دانشگاه ایلام ، j.erfani@ilam.ac.ir
چکیده: (1826 مشاهده)
بهمنظور افزایش عمر قفسهای و حفظ خصوصیات کیفی میوه توتفرنگی رقم سلوا اثر تیمارهای اسید آسکوربیک و اسانس آویشن زوفایی (Thymbra spicata) روی این میوه ارزیابی شد. میوهها بهمدت دو دقیقه در تیمارهای اسید آسکوربیک 10 و 15 میلیمولار و اسانس آویشن زوفایی 400 و 600 پیپیام غوطهور و پس از خشک شدن در دمای آزمایشگاه، درون ظروف پلیاتیلنی با استفاده از پوشش سلوفان بستهبندی و به دمای چهار درجه سانتیگراد منتقل شدند. برخی صفات کیفی، کمّی و بیوشیمیایی نمونهها، در زمانهای هفت و 14 روز بعد از انبارداری ارزیابی شد. نتایج تجزیه واریانس نشان داد تفاوت معنیداری بین تیمارها در اکثر صفات مورد ارزیابی وجود دارد. درصد کاهش وزن و قهوهای شدن بافت میوه در میوههای تیمار شده با اسید آسکوربیک و اسانس در مقایسه با شاهد کمتر بود و دارای بازارپسندی و کیفیت مطلوبتری بودند. تیمارهای اسید آسکوربیک و اسانس باعث کاهش فعالیت آنزیم پلیفنل اکسیداز، فنل کل و نشت یونی شدند درحالی که مقدار ویتامین ث و ظرفیت کل آنتیاکسیدانی در مقایسه با شاهد افزایش یافت. تیمار اسید آسکوربیک نسبت به اسانس آویشن زوفایی اثرات مفیدتری در حفظ کیفیت میوه از خود نشان داد، درحالی که تیمار اسانس در کنترل میکروارگانیسمها روی میوه مؤثرتر بود. نتایج این پژوهش نشان داد تیمارهای اسید آسکوربیک (15 میلیمولار) و اسانس آویشن زوفایی (400 پیپیام) باعث کاهش تخریب بافت میوه در زمان نگهداری در سردخانه شده و بهعنوان تیمارهایی مناسب برای حفظ کیفیت پس از برداشت میوه توتفرنگی هستند.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
عمومى