دوره 9، شماره 2 - ( 5-1398 )                   جلد 9 شماره 2 صفحات 199-187 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Hammami H, Mahmoodi S S. Optimizing the Performance of Imazethapyr in Barnyardgrass (Echinochloa crus-galli Beauv) Control by Vegetable Oils Adjuvants. Journal of Crop Production and Processing 2019; 9 (2) :187-199
URL: http://jcpp.iut.ac.ir/article-1-2814-fa.html
حمامی حسین، محمودی سید سجاد. بهینه‌سازی کارایی علف‌کش ایمازاتاپیر در کنترل سوروف (Echinochloa crus-galli Beauv) به‌وسیله روغن‌های گیاهی . نشریه تولید و فرآوری محصولات زراعی و باغی. 1398; 9 (2) :187-199

URL: http://jcpp.iut.ac.ir/article-1-2814-fa.html


دانشگاه بیرجند ، homamihossein@gmail.com, Hhammami@birjand.ac.ir
چکیده:   (2568 مشاهده)
به‌منظور بررسی اثر کاربرد روغن‌های گیاهی بر کارایی علف‌کش ایمازتاپیر در کنترل سوروف، آزمایشی به‌صورت فاکتوریل بر پایه طرح کاملاً تصادفی با چهار تکرار در سال 1395 در گلخانه تحقیقاتی دانشکده کشاورزی دانشگاه بیرجند انجام شد. تیمارها شامل غلظت علف‌کش ایمازاتاپیر در شش سطح (صفر، 25/6، 5/12، 25، 50 و 100 گرم ماده مؤثره در هکتار) و نوع ماده افزودنی گیاهی در شش سطح شاهد (بدون روغن‌ گیاهی) و روغن‌های گیاهی نارگیل، بادام‌زمینی، منداب، بادام تلخ و کرچک بودند. نتایج نشان داد که غلظت علف‌کش، نوع ماده افزودنی و اثر متقابل غلظت در ماده افزودنی بر تمامی صفات اندازه‌گیری شده شامل ارتفاع، وزن تازه و خشک اندام هوایی و ریشه، حجم و طول ریشه اثر معنی‌داری دارد. روغن‌های کرچک و نارگیل به‌ترتیب بیشترین و کمترین توان را در افزایش کارایی ایمازاتاپیر نشان دادند. در حضور روغن‌های گیاهی مقادیر ED50 مورد نیاز برای صفات وزن تازه اندام هوایی و ریشه، کاهش بیشتری در مقایسه با وزن خشک اندام هوایی و ریشه نشان داد. مقادیر توانایی نسبی نشان داد که با کاربرد هر کدام از روغن‌های گیاهی می‌توان مقدار علف‌کش مورد نیاز برای کنترل سوروف را به‌‌شدت کاهش داد. به‌طورکلی با توجه به کاهش بیشتر صفات اندازه‌گیری شده سوروف در تیمارهای دارای روغن گیاهی، به‌نظر می‌رسد کاربرد این مواد افزودنی در کاهش ورود علف‌کش ایمازاتاپیر که دارای پسماند نسبتاً زیادی در خاک است، به محیط‌ زیست بسیار مؤثر باشد.
متن کامل [PDF 695 kb]   (996 دریافت)    
نوع مطالعه: كاربردي | موضوع مقاله: عمومى

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به Isfahan University of Technology - مجله تولید و فرآوری محصولات زراعی و باغی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق