دوره 10، شماره 2 - ( 5-1399 )                   جلد 10 شماره 2 صفحات 48-31 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


تحقیقات کشاورزی اهواز ، darabi6872@yahoo.com
چکیده:   (1229 مشاهده)
به‌منظور مطالعه تأثیر کاربرد تلفیقی اوره و ورمی‌کمپوست بر ویژگی‌های کمّی و کیفی سیب‌زمینی (رقم سانته) و ارزیابی اقتصادی این سیستم کوددهی، پژوهش مزبور به‌صورت طرح بلوک‌های کامل تصادفی شامل چهار تیمار و سه تکرار در ایستگاه تحقیقات کشاورزی بهبهان به‌مدت دو سال زراعی (95-1393) اجرا شد. تیمارهای مورد مطالعه شامل عدم مصرف نیتروژن، تأمین 50 درصد نیتروژن مورد نیاز گیاه از طریق اوره و 50 درصد از طریق ورمی‌کمپوست، تأمین 75 درصد نیتروژن مورد نیاز گیاه از طریق اوره و 25 درصد از طریق ورمی‌کمپوست و تأمین 100 درصد نیتروژن مورد نیاز گیاه از طریق اوره بودند. کاشت غده‌های بذری جوانه‌دار در اواسط دی‌ماه انجام و غده‌ها در اواخر اردیبهشت‌ماه برداشت شدند. عملکرد کل و قابل فروش غده، کارایی مصرف نیتروژن و کارایی زراعی مصرف نیتروژن در تیمار تأمین 75 درصد نیتروژن مورد نیاز گیاه از طریق اوره و 25 درصد از طریق ورمی‌کمپوست به‌طور معنی‌داری از سایر تیمارها بیشتر بود. کاربرد ورمی‌کمپوست در هر دو تیمار تأمین 75 درصد نیتروژن مورد نیاز گیاه از طریق اوره و 25 درصد از طریق ورمی‌کمپوست و تأمین 50 درصد نیتروژن مورد نیاز گیاه از طریق اوره و 50 درصد از طریق ورمی‌کمپوست سبب افزایش معنی‌دار تعداد ساقه، تعداد غده و کاهش نیترات غده در مقایسه با تیمار تأمین 100 درصد نیتروژن مورد نیاز از منبع اوره شد. تأثیر ورمی‌کمپوست بر درصد ماده خشک غده معنی‌دار نبود. ارزیابی اقتصادی مشخص کرد که حداکثر سود به تیمار تأمین 75 درصد نیتروژن مورد نیاز از طریق اوره و 25 درصد از طریق ورمی‌کمپوست تعلق داشته است. بر اساس نتایج این پژوهش تأمین 75 درصد نیتروژن مورد نیاز از طریق اوره و 25 درصد از طریق ورمی‌کمپوست می‌تواند سبب افزایش عملکرد کمّی و کیفی سیب‌زمینی و بهبود درآمد کشاورزان شود.
واژه‌های کلیدی: اوره، نیترات، عملکرد، ورمی‌کمپوست
متن کامل [PDF 519 kb]   (477 دریافت)    
نوع مطالعه: كاربردي | موضوع مقاله: عمومى

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.