دوره 10، شماره 4 - ( 11-1399 )                   جلد 10 شماره 4 صفحات 69-81 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

shahsavari M R, Yasari T. Investigation of Winter Survival of Safflower Genotypes in Isfahan-Iran. JCPP. 2021; 10 (4) :69-81
URL: http://jcpp.iut.ac.ir/article-1-3003-fa.html
شهسواری محمدرضا، یساری طلعت. بررسی بقاء زمستانه ژنوتیپ‌های گلرنگ در اصفهان. مجله توليد و فرآوری محصولات زراعی و باغی. 1399; 10 (4) :69-81

URL: http://jcpp.iut.ac.ir/article-1-3003-fa.html


مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی ، shahsavari_mr@yahoo.com
چکیده:   (167 مشاهده)
هرساله میزان متفاوتی از خسارت سرما بر تولیدات زراعی گزارش شده است. در بعضی از سال‌ها بسته به میزان سرما، این خسارت شدید و دارای ابعاد اجتماعی و اقتصادی وسیعی است. بر این اساس شناسایی و معرفی ارقام متحمل به سرما در کاهش این خسارت و افزایش تولید محصولات زراعی بسیار مؤثر است. هر ساله در آزمایشات مقایسه عملکرد گلرنگ پاییزه در اصفهان، بسته به میزان سرمای زمستان، درجات مختلفی از خسارت سرما به ژنوتیپ‌های مورد آزمایش مشاهده می‌شود. در این پژوهش بررسی تحمل به سرمای ژنوتیپ‌های گلرنگ در اصفهان طی سال زراعی 87-1386 انجام شد. در این آزمایش 20 ژنوتیپ گلرنگ برای تاریخ کاشت پاییزه بیست و هشتم مهر ماه در یک طرح بلوک‌های کامل تصادفی با چهار تکرار مقایسه شدند. اثر ژنوتیپ بر درصد بقا، طول دوره روزت و رسیدگی و درجه روز رشدهای مربوط، ارتفاع بوته، وزن هزار دانه، عملکرد دانه و درصد روغن در سطح احتمال یک درصد معنی‌دار بود. ضریب همبستگی بین درصد بقا با عملکرد دانه، طول دوره روزت و رسیدگی و درجه روز‌رشدهای مربوط مثبت و معنی‌دار بود. ضریب همبستگی بین درصد بقا با وزن هزار دانه منفی و معنی‌دار شد. ارقام پرنیان و لاین KW4 به‌ترتیب با 79 و 7/9 درصد بقاء زمستانه بیشترین و کمترین عملکرد دانه را داشتند. بر اساس نتایج این آزمایش ژنوتیپ‌های با دوره روزت طولانی‌تر، مثل پرنیان، ورامین 295 و زرقان 279 تحمل بیشتری به سرما نشان دادند. 
واژه‌های کلیدی: روزت، عملکرد دانه، سرمازدگی
متن کامل [PDF 627 kb]   (55 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به Isfahan University of Technology - مجله تولید و فرآوری محصولات زراعی و باغی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2021 All Rights Reserved | Isfahan University of Technology - Journal of Crop Production and Processing

Designed & Developed by : Yektaweb