دوره 11، شماره 2 - ( 5-1400 )                   جلد 11 شماره 2 صفحات 151-139 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Memari M, Dadashi M R, Sheikh F, Ajamnorozei H. Evaluation of Drought Stress Tolerance in Some Faba Bean Genotypes Using Drought Tolerance Indices and Biochemical Compounds. Journal of Crop Production and Processing 2021; 11 (2) :139-151
URL: http://jcpp.iut.ac.ir/article-1-3008-fa.html
معماری مرتضی، داداشی محمد رضا، شیخ فاطمه، عجم نوروزی حسین. ارزیابی تحمل به خشکی در ژنوتیپ‌های باقلا با استفاده از شاخص‌های تحمل به خشکی و ترکیبات بیوشیمیایی. نشریه تولید و فرآوری محصولات زراعی و باغی. 1400; 11 (2) :139-151

URL: http://jcpp.iut.ac.ir/article-1-3008-fa.html


مرکز تحقیقات علوم کشاورزی و منابع طبیعی استان گلستان، گرگان ، sheikhfatemeh@yahoo.com
چکیده:   (1087 مشاهده)
در این بررسی ژنوتیپ‌های مختلف باقلا تحت شرایط تنش خشکی از نظر ترکیبات بیوشیمیایی و شاخص‌های تحمل به تنش مورد ارزیابی قرار گرفتند. 21 ژنوتیپ باقلا در قالب طرح بلوک‌های کامل تصادفی با سه تکرار در دو محیط آبیاری نرمال و تنش خشکی طی سال‌های زراعی 1397-1395 در ایستگاه تحقیقات کشاورزی گرگان مورد ارزیابی قرار گرفتند. بر اساس عملکرد دانه در شرایط آبیاری نرمال و تنش خشکی برخی شاخص‌ها نظیر؛ شاخص تحمل به تنش (STI)، حساسیت به تنش ‌(SSI)، تحمل (TOL)، میانگین بهره‌وری (MP)، میانگین هندسی (GMP)، شاخص عملکرد (YI) و شاخص پایداری عملکرد (YSI) برای کلیه ژنوتیپ‌ها محاسبه شد. طبق نتایج تجزیه واریانس تأثیر تنش خشکی بر کلیه صفات معنی‌دار بود. در شرایط تنش خشکی میزان تانن پوست 31/5 درصد، تانن آندوسپرم 19/7 درصد و نشاسته 1/96 درصد نسبت به شرایط نرمال بیشتر بود. بر اساس برش‌دهی اثر متقابل تنش و ژنوتیپ در محیط نرمال ژنوتیپ‌های G-faba-66، G-faba-65، G-faba-62، G-faba-294، G-faba-292، G-faba-523، G-faba-525 و G-faba-20 و در تنش خشکی ژنوتیپ‌هایG-faba-67، G-faba-66، G-faba-75، G-faba-72، G-faba-65 و G-faba-62 بیشترین عملکرد دانه را داشتند. بر اساس شاخص‌های تحمل به تنش و میزان ترکیبات بیوشییایی تحمل به تنش ژنوتیپ G-faba-65 نسبت به سایر ژنوتیپ‌ها بالاتر بود.
متن کامل [PDF 672 kb]   (499 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به Isfahan University of Technology - مجله تولید و فرآوری محصولات زراعی و باغی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق