A. Mostafaie, M. Chalabi. Punifying and Analyzing the Level of Kiwifruit Actinidin in Some Iranian Cultivars. Journal of Crop Production and Processing 2006; 10 (3) :223-231
URL:
http://jcpp.iut.ac.ir/article-1-579-fa.html
چکیده: (8726 مشاهده)
پروتئازها جایگاه مهمی در صنایع غذایی و دارویی دارند. اکتینیدین یک سیستئین پروتئاز است که در میوه کیوی به وفور یافت میشود. در این مطالعه محتوای پروتئین و میزان نسبی آنزیم اکتینیدین در چهار واریته کیوی رایج در کشور بررسی شد و آنزیم اکتینیدین با روشی مناسب برای استفادههای بعدی تخلیص گردید. عصاره میوه کیوی از چهار واریته هیوارد، مونتی، برونو و آبوت تهیه شد. تخلیص اکتینیدین از عصاره با دو مرحله رسوبدهی توسط سولفات آمونیوم و کروماتوگرافی تعویض یون در ستـون دی اتیل آمینو اتیل سفارز انجام گرفت. برای تعیین وزن مولکولی و سنجش فعالیت آنزیمی، به ترتیب از الکتروفورز در ژل پلیاکریل آمید (SDS-PAGE) و آزمون هضم کازیین استفاده شد. غلظت پروتئین تام عصاره با سه روش برادفورد، لوری وUV و میزان نسبی اکتینیدین در هر واریته با تراکمسنجی باندهای پروتئین در ژل تعیین گردید. راندمان عمل و درجه خلوص اکتینیدین به دست آمده در این مطالعه، به ترتیب 65 و 95 درصد بود. نتیجه آزمون SDS-PAGE احیایی نشان داد که وزن مولکولی آنزیم به دست آمده حدود 29 کیلودالتون است. اندازهگیری محتوای پروتئین با سه روش برادفورد، لوری وUV که نتایج آنها تفاوت زیادی با یکدیگر داشت، نشان داد که غلظت پروتئین و اکتینیدین در کیوی کمتر از گزارشهای مربوطه است و روش برادفورد روش دقیقتری برای محاسبه پروتئین در کیوی نسبت به دو روش دیگر است.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
عمومى