جستجو در مقالات منتشر شده


۵ نتیجه برای عدالت

غلامحسن رنجبر، حسین غدیری، محسن عدالت،
دوره ۵، شماره ۱۸ - ( زمستان ۱۳۹۴ )
چکیده

این آزمایش مزرعه­ای در دو سال ۱۳۹۱ و ۱۳۹۲ به‌منظور تعیین تأثیر شوری و تراکم­ علف ‌‌هرز کوشیا بر میزان عملکرد و برخی شاخص‌های فیزیولوژیک سورگوم (رقم سپیده) در ایستگاه تحقیقات شوری مرکز ملی تحقیقات شوری یزد انجام شد. تیمارهای آزمایشی شامل سطوح شوری ۲ (شاهد)، ۶، ۱۰ و ۱۴ دسی­زیمنس بر متر به‌عنوان عامل اصلی و تراکم‌های مختلف کوشیا، شامل صفر (سورگوم بدون علف هرز D۰)، ۸۰ (D۱)، ۶۰ (D۲)و ۴۰ (D۳) سانتی‌متر فاصله بین دو بوته کوشیا بر روی ردیف سورگوم، به‌عنوان عامل فرعی بود. نتایج نشان داد که در هر سطح شوری با افزایش تراکم کوشیا، میزان ماده خشک، شاخص سطح برگ و سرعت رشد محصول سورگوم کاهش یافت. عملکرد ماده خشک و شاخص سطح برگ سورگوم تا شوری ۶ دسی‌زیمنس بر متر بیشتر تحت تأثیر تراکم کوشیا در واحد سطح قرار گرفت. شاخص محتوای کلروفیل در تیمار آب شور ۶، ۱۰ و ۱۴ دسی­زیمنس بر متر به‌ترتیب به‌میزان ۲۳، ۳۲ و ۴۰ درصد کمتر از شاهد بود. با افزایش میزان شوری دمای سایه‌‌انداز افزایش یافت. دمای سایه­انداز در تیمار آب شور ۱۴ دسی­زیمنس بر متر به‌میزان ۶/۱۳ درصد بیشتر از شاهد بود. بیشترین میزان دمای سایه­انداز گیاه در تیمار سورگوم بدون علف هرز مشاهده شد. بنابراین جهت دست‌یابی به عملکرد مطلوب در سورگوم ضرورت دارد هم­ شوری و هم علف­ هرز کوشیا کنترل گردند.


محسن عدالت، روح‌اله نادری،
دوره ۶، شماره ۱۹ - ( بهار ۱۳۹۵ )
چکیده

به‌منظور بررسی تأثیر تاریخ کشت و رقم بر تجمع واحدهای حرارتی، فنولوژی و عملکرد ذرت، مطالعه‌ای دو ساله در مزرعه تحقیقاتی دانشکده کشاورزی دانشگاه شیراز انجام شد. تیمارهای آزمایش شامل ۵ هیبرید ذرت (SC۷۰۴، Hido، BC۶۷۷، BC۶۶۶ و NS۵۴۰) در پنج تاریخ کشت (۱۵ اردیبهشت، اول خرداد، ۱۵ خرداد، اول تیر، ۱۵ تیر) به‌صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک‌های کامل تصادفی با سه تکرار به اجرا درآمد. نتایج نشان داد که بیشترین عملکرد دانه از هیبرید هیدو در تاریخ کشت اول خرداد و کمترین آن از هیبرید ۵۰۴ در تاریخ کشت تأخیری ۱۵ تیر به‌دست آمد. هم‌چنین از بین شاخص‌های مورد بررسی، واحدهای حرارتی محصول (CHU)، کارایی مصرف حرارت  (HUE)و اختلاف نسبی دما (RTD)  نیاز حرارتی ارقام ذرت را در تاریخ‌های کشت مختلف و در مراحل متفاوت نموی به‌خوبی برآورد کرده و بنابراین به‌دلیل دارا بودن روند ثابت و منطقی در برآورد نیاز حرارتی ارقام ذرت در تاریخ کشت‌های عادی و تأخیری، برتری نسبی بر سایر شاخص‌ها مانند درجه روزهای رسیدگی (GDD)، واحد هلیوترمال (HTU) و شاخص فنوترمال (PTI) داشتند. از نظر مقدار ضریب تغییرات نیز شاخص RTD و پس از آن CHU دارای کمترین ضریب تغییرات بودند که خود نشان‌دهنده دقت کافی این شاخص‌ها در تخمین و تعیین نیاز گرمایی هیبریدهای ذرت در تاریخ‌های کشت متفاوت بود.


محسن عدالت، صادق شهراسبی، سید عبدالرضا کاظمینی ، یحیی امام،
دوره ۶، شماره ۲۲ - ( زمستان ۱۳۹۵ )
چکیده

از جمله راه‌کارهای عملی برای کنترل علف­های هرز، کشت گیاهان پوششی زمستانه مانند گندم و جو می­باشد. به‌منظور بررسی اثر گیاهان پوششی و مقادیر مختلف نیتروژن بر کنترل علف­های هرز در کشت کلزا، آزمایشی مزرعه­ای به‌صورت کرت­های خرد شده در قالب طرح بلوک­های کامل تصادفی با سه تکرار در سال زراعی ۱۳۹۳ - ۱۳۹۲ در مزرعه تحقیقاتی دانشکده کشاورزی دانشگاه شیراز اجرا شد. تیمارها شامل سطوح نیتروژن (۷۵ و ۱۵۰کیلوگرم در هکتار) به­عنوان فاکتور اصلی و گیاه پوششی (شاهد، ۲۵% گندم، ۵۰% گندم، ۷۵% گندم، ۲۵% جو، ۵۰% جو و ۷۵% جو) به‌عنوان فاکتور فرعی بود. نتایج نشان داد که تفاوت معنی‌داری بین کاربرد و عدم کاربرد گیاه پوششی و برهمکنش آنها با نیتروژن بر ویژگی‌های اندازه‌گیری شده وجود داشت. گیاه پوششی جو در مهار علف­های هرز نسبت به گندم از توانایی رقابتی بالاتری برخوردار بود به گونه‌ای که کمترین تراکم، وزن خشک و ارتفاع علف هرز از برهمکنش مقادیر گیاه پوششی جو در نیتروژن، به‌دست آمد. به‌طورکلی بیشترین عملکرد دانه (۵۲۹۰ کیلوگرم در هکتار) و عملکرد روغن کلزا (۱۷۶۰ کیلوگرم در هکتار) در تیمار ۱۵۰ کیلوگرم نیتروژن در هکتار با ۵۰% گیاه پوششی جو به‌دست آمد ولی تفاوت معنی‌داری با تیمار ۷۵ کیلوگرم نیتروژن در هکتار و ۵۰% گیاه پوششی گندم نداشت.


محسن عدالت، مریم کمالی،
دوره ۷، شماره ۳ - ( پاييز ۱۳۹۶ )
چکیده

به‌منظور ارزیابی اثر تداخل علف­­های­ هرز، تاریخ و روش­کاشت بر فنولوژی، رشد، پروتئین و عملکرد لوبیا قرمز، آزمایشی به­‌صورت کرتهای دوبار خرد شده در قالب طرح بلوک­های کامل تصادفی با سه تکرار در سال ۱۳۹۳-۱۳۹۲ در مزرعه تحقیقاتی دانشکده کشاورزی دانشگاه شیراز انجام شد. کرت­های اصلی شامل روش کاشت در دو سطح (یک­ ردیفه و دو ردیفه)، کرت فرعی شامل تیمار علف­ هرز در دو سطح (با و بدون علف­ هرز) و کرت فرعی فرعی نیز سه تاریخ کاشت (۲۵ اردیبهشت، ۱۱ خرداد و ۲۸ خرداد) بود. رقابت علف­های­ هرز در کاهش ۴۷ درصدی شاخص سطح برگ، ۴/۵۳ درصدی وزن خشک و ۳/۴۷ درصدی عملکرد دانه مؤثر بود. نتایج اثر متقابل تاریخ کاشت و روش کاشت نشان داد که وزن خشک علف­های­هرز در روش کاشت یک ­ردیفه بیشتر از روش کاشت دو ردیفه بود. تاریخ کاشت ۲۵ اردیبهشت و ۱۱ خرداد به‌دلیل طولانی‌تر بودن دوره رشد، در صفات اندازه­گیری شده شاخص سطح برگ، وزن خشک و عملکرد دانه در مقایسه با تاریخ کاشت ۲۸ خرداد برتری داشتند، به‌طورکلی تاریخ کاشت ۱۱ خرداد و روش کاشت دو ­ردیفه در منطقه باجگاه شیراز مناسب­تر است.

محمدرضا عدالتیان، سید علی مرتضوی، منوچهر حامدی، مصطفی مظاهری تهرانی،
دوره ۹، شماره ۴ - ( زمستان ۱۳۸۴ )
چکیده

یکی از مهم‌ترین محصولات زراعی، گوجه‌فرنگی است. به طوری که شناخت دقیق و همه جانبه عوامل مؤثر بر تولید گوجه ‌فرنگی و فرآورده‌های آن ضروری است چرا که تکنولوژی و تقاضا برای این محصول و فرآورده‌های آن در ایران و جهان رو به افزایش است. در این بررسی با توجه به تولید ۷/۳ میلیون تن گوجه فرنگی در ایران و این که بخش عمده‌ای از این محصول تبدیل به رب گوجه فرنگی و محصولات مشابه می‌شود، تلاش گردید تا اثر واریته و زمان نگه‌داری بر روی ویژگی‌های شیمیایی رب حاصل از چهار واریته منتخب طرح ملی، کال جی ان ۳،‌ ارلی اوربانا وای، ارلی اوربانا ۱۱۱، پتوارلی سی اچ در طی یک سال نگه‌داری در شرایط اتاق (دمای متوسط ۲۵ درجه سانتی‌گراد) بررسی گردد و برخی خصوصیات فیزیکوشیمیایی شامل: بریکس، مواد جامد کل، مواد جامد نامحلول، اسیدیته، pH اندازه‌گیری شود. نتایج به دست آمده نشان داد که واریته‌های ارلی اوربانا ۱۱۱ و پتوارلی سی اچ دارای بیشترین میزان ماده جامد کل و بالاترین میزان اسیدیته بودند. ضمن آن که واریته‌های پتوارلی سی اچ و ارلی اوربانا ۱۱۱، دارای کمترین نوسانات و بیشترین ثبات بودند.

صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به Isfahan University of Technology - مجله تولید و فرآوری محصولات زراعی و باغی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق