TY - JOUR JF - JCPP JO - VL - 4 IS - 11 PY - 2014 Y1 - 2014/4/01 TI - Effect of Cacl2 Solution at Different Temperatures on Qualitative and Quantitative Characteristics and Shelf Life of Peach Fruit, Cv. Anjiri Maliki TT - اثر دماهای مختلف محلول کلریدکلسیم بر ویژگی‌های کیفی و ماندگاری میوه هلوی رقم انجیری مالکی N2 - به منظور ارزیابی اثر دما‌های مختلف غوطه‌وری با کلرید کلسیم بر کیفیت و انبارمانی میوه هلو رقم انجیری مالکی آزمایشی به‌صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی در 3 تکرار شامل 5 تیمار دمایی (4، 8، 16،32، 64 درجه سانتی‌گراد) و 2 سطح کلرید کلسیم شامل صفر میلی‌مولار به‌عنوان شاهد و 60 میلی‌مولار و به‌مدت 5 دقیقه انجام شد. نمونه‌های موجود در هر تیمار در سردخانه با دمای3-2 درجه سانتی‌گراد و رطوبت نسبی 90-85 % برای مدت 28 روز قرار گرفتند. شاخص‌های میوه‌ها هر هفته یکبار اندازه‌گیری شدند. صفاتی مانند اسیدیته قابل تیتراسیون، مواد جامد محلول، اسید آسکوربیک، درصد کاهش وزن، سفتی بافت میوه و غلظت کلسیم میوه مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج نشان داد در کل دوره انبارمانی (چهار مرحله اندازه‌گیری) تیمار کلرید کلسیم در دمای 64 درجه سانتی‌گراد بهترین تیمار از لحاظ حفظ سفتی بافت، حفظ مواد جامد محلول، ممانعت از تجزیه اسیدآسکوربیک، حفظ اسیدیته قابل تیتراسیون، تعدیل درصد کاهش وزن و افزایش مقدار کلسیم میوه‌ها بود. هم‌چنین استفاده از تیمار دمایی32 و 64 درجه سانتی‌گراد به تنهایی و بدون حضور کلرید کلسیم اثر معنی‌داری روی حفظ سفتی بافت، اسیدیته قابل تیتراسیون و اسید آسکوربیک داشته و باعث تعدیل کاهش وزن گردید، کاربرد تیمارهای کلرید کلسیم در دماهای 32 و 4 درجه سانتی‌گراد نیز بر حفظ صفات کیفی مؤثر بود. SP - 241 EP - 252 AU - Karamnejad, F. AU - Hajiloo, J. AU - Tabatabaei, S. J. AU - Naghshiband Hassani, R. AD - College of Agric., Tabriz Univ., Tabriz, Iran. KW - CaCl2 KW - Peach fruit KW - Storage KW - Temperature. UR - http://jcpp.iut.ac.ir/article-1-2063-fa.html ER -