TY - JOUR T1 - The Interaction of Post harvest Salicylic Acid and Nitric Oxide Treatments on Quality Retention and Marketability Enhancement in Red Delicious Apples TT - مطالعه برهمکنش تیمارهای پس از برداشت اسید سالیسیلیک و اکسید نیتریک در حفظ کیفیت و افزایش بازارپسندی میوه سیب رقم لبنانی قرمز JF - JCPP JO - JCPP VL - 4 IS - 13 UR - http://jcpp.iut.ac.ir/article-1-2230-fa.html Y1 - 2015 SP - 51 EP - 62 KW - Apple KW - Decay KW - Salicylic acid KW - Total phenolics KW - Nitric oxide. N2 - در این پژوهش تأثیر کاربرد تیمارهای اسید سالیسیلیک و اکسید نیتریک و تلفیق این دو تیمار در غلظت‌های مختلف بر برخی خصوصیات فیزیکی و شیمیایی سیب رقم رد دلیشیز بررسی شد. میوه‌ها با سدیم نیتروپروساید (ماده آزاد کننده نیتریک اکسید) در غلظت‌های صفر، 3، 5 و 7 میکرومولار و اسید سالیسیلیک در غلظت‌های صفر، 1 و 2 میلی‌مولار و نیز تلفیق این تیمارها، تیمار و سپس در دمای 1-0 درجه سانتی‌گراد و رطوبت نسبی ≥ 85% به‌مدت 5 ماه نگهداری شدند و پس از خروج از انبار صفاتی چون سفتی بافت، فنل کل، درصد کاهش وزن، میزان پوسیدگی و بازار پسندی اندازه‌گیری شد. نتایج نشان داد که همه تیمارها موجب حفظ سفتی میوه‌ها در مقایسه با شاهد شدند. تیمار ترکیبی 5 میکرو مولار اکسید نیتریک و 2 میلی‌مولار اسید سالیسیلیک بهترین تیمار در بین تیمارهای اعمال شده در حفظ سفتی بافت بود. میوه‌های تیمار شده با اکسید نیتریک میزان فنل بالاتری در مقایسه با شاهد داشتند. بالاترین میزان فنل کل مربوط به تیمار ترکیبی اسید سالیسیلیک 1 میلی‌مولار و اکسید نیتریک 3 میکرو مولار بود. کمترین کاهش وزن در میوه‌های تیمار شده با اکسید نیتریک 3 میکرومولار و اسید سالیسیلیک 2 میلی‌مولار بود. تیمار میوه‌ها با 3 میکرومولار اکسید نیتریک و 2 میلی‌مولار اسید سالیسیلیک به‌طور مؤثری از پوسیدگی‌های قارچی جلوگیری کرد و باعث حفظ کیفیت میوه‌ها شد. همه تیمارهای اعمال شده موجب حفظ بهتر بازارپسندی میوه‌ها در مقایسه با شاهد شدند. بنابراین و براساس نتایج این پژوهش کاربرد تیمارهای اکسید نیتریک و اسید سالیسیلیک به‌خصوص در تلفیق با یکدیگر می‌تواند جایگزین مناسبی برای مواد شیمیایی مضر در تکنولوژی پس از برداشت سیب باشند. M3 ER -