@ARTICLE{Roshdi, author = {Roshdi, M. and Boyaghchi, D. and Rezadoust, S. and }, title = {Effect of Micronutrients on Growth and Yield of Pinto Bean under Irrigation– cutback Treatments}, volume = {2}, number = {5}, abstract ={به منظور بررسی تأثیر عناصر کم‌مصرف و قطع آبیاری در مراحل مختلف نمو بر برخی خصوصیات رویشی و عملکرد لوبیا چیتی رقم تلاش، آزمایشی طی سال 1388 در ایستگاه تحقیقات کشاورزی شهرستان خوی اجرا گردید. این آزمایش به‌صورت بلوک‌های خرد شده نواری در قالب طرح پایه بلوک‌های کامل تصادفی با سه تکرار اجرا شد. تیمارها شامل آبیاری به‌عنوان عامل اصلی در سه سطح (آبیاری معمول (شاهد)، قطع یک نوبت آبیاری در مرحله غلاف‌بندی، قطع آبیاری در مرحله پر شدن دانه) و مصرف عناصر کم‌مصرف (بور، روی و منگنز) به عنوان عامل فرعی در چهار سطح (مصرف خاکی، یک‌بار محلول‌پاشی، دو بار محلول‌پاشی و شاهد (عدم مصرف عناصر ریزمغذی)) بودند. نتایج نشان داد که تأثیر سطوح آبیاری بر میانگین صفات ارتفاع اولین شاخه از سطح زمین، قطر ساقه، عملکرد دانه، عملکرد بیولوژیک و میزان پروتئین دانه معنی‌دار بود. با قطع آبیاری طی مراحل غلاف‌بندی و پر شدن دانه، عملکرد دانه از 2647 کیلوگرم در هکتار در تیمار آبیاری معمول به‌ترتیب به 1269 و 1920 کیلوگرم در هکتار کاهش یافت. تیمار عناصر کم‌مصرف نیز بر میانگین صفات تعداد شاخه در بوته، ارتفاع اولین شاخه از سطح زمین، قطر ساقه، عملکرد دانه، عملکرد بیولوژیک و درصد پروتئین تأثیر معنی‌داری داشت. بیشترین عملکرد دانه در تیمار دو بار محلول‌پاشی بود که با میانگین 2379 کیلوگرم در هکتار، نسبت به تیمار شاهد (عدم مصرف کود) 893 کیلوگرم در هکتار افزایش نشان داد. بیشترین میزان پروتئین دانه (میانگین 8/26%) در تیمار شاهد آبیاری و دو بار محلول‌پاشی کود به‌دست آمد. نتایج کلی تحقیق نشان داد که به دلیل حساسیت زیاد لوبیا چیتی به کم‌آبی، آبیاری معمول همراه با محلول‌پاشی عناصر کم‌مصرف طی دو مرحله برای بهبود رشد انجام پذیرد. }, URL = {http://jcpp.iut.ac.ir/article-1-1675-fa.html}, eprint = {http://jcpp.iut.ac.ir/article-1-1675-fa.pdf}, journal = {Journal of Crop Production and Processing}, doi = {}, year = {2012} }