TY - JOUR T1 - Effect of Addition of Nutritional Supplements to Substrate on Yield and Protein Content of Oyster Mushroom (Pleurotu florida) TT - تأثیر افزودن مکمل های غذایی به بستر کاشت بر عملکرد و میزان پروتئین قارچ خوراکی صدفی فلوریدا (Pleurotu florida) JF - JCPP JO - JCPP VL - 2 IS - 5 UR - http://jcpp.iut.ac.ir/article-1-1677-fa.html Y1 - 2012 SP - 153 EP - 161 KW - Wheat straw KW - Biological efficiency KW - Phosphorus KW - Potassium. N2 -   به منظور بررسی اثر افزودن مکمل­های غذایی به بستر کاشت بر میزان عملکرد قارچ خوراکی صدفی فلوریدا، آزمایشی در قالب طرح کاملاً تصادفی در سه تکرار در سال 1389 انجام گرفت. در این مطالعه، به بستر کاشت کلش گندم، سه نوع مکمل غذایی شامل پودر یونجه، کنجاله سویا و ورمی­کمپوست هر کدام در سه سطح (5/2، 5 و 5/7 درصد وزن تر بستر کاشت) افزوده شد و با بستر کاشت شاهد مورد ارزیابی قرار گرفت. ویژگی­های عملکرد اولیه و کل، کارآیی بیولوژیک، میزان پروتئین و مقدار عناصر معدنی فسفر و پتاسیم تعیین شد. نتایج نشان داد که اثر مکمل­های غذایی بر صفات مورد آزمایش در سطح 1% معنی­دار بود. عملکرد اولیه و کل، کارآیی بیولوژیک و میزان پروتئین به‌ترتیب در بستر کشت حاوی مکمل غذایی ورمی­کمپوست 5/7% (19/831 گرم در کیلوگرم وزن تر بستر کاشت)، کنجاله سویا 5/2% (40/1231 گرم در کیلوگرم وزن تر بستر کاشت، کنجاله سویا 5/2% (1/117%) و کنجاله سویا 5/7% (14/23 درصد براساس ماده خشک) نسبت به سایر مکمل­ها بیشتر بود. درحالی‌که میزان فسفر و پتاسیم به‌ترتیب در بسترهای کشت غنی شده با ورمی­کمپوست 5% (86/5 میلی­گرم بر گرم ماده خشک) و ورمی­کمپوست 5/7% (05/24 میلی­گرم بر گرم ماده خشک) بیشترین بوده است.  M3 ER -