TY - JOUR T1 - Effects of Edible Chitosan Coating on Quality and Increasing Storage Life of Cucumber cv. TT - تأثیر پوشش خوراکی کیتوزان بر کیفیت و افزایش عمر پس از برداشت خیار رقم JF - JCPP JO - JCPP VL - 5 IS - 15 UR - http://jcpp.iut.ac.ir/article-1-2334-fa.html Y1 - 2015 SP - 189 EP - 198 KW - Cucumber KW - Chitosan KW - Edible Coating KW - Storage life N2 - کیتوزان ماده غیر سمی، زیست تجزیه‌پذیر و زیست سازگار است که می‌توان از آن به‌عنوان پوشش خوراکی در حفظ کیفیت و افزایش عمر پس از برداشت میوه‌ها و سبزیجات استفاده نمود. در این تحقیق تأثیر کیتوزان با غلظت‌های 0، 5/0، 1 و 2 درصد بر افزایش عمر انباری خیار رقم زمرد مورد بررسی قرار گرفت. میوه‌ها پس از تیمار با کیتوزان و نگهداری در انکوباتور با دمای °C12 و رطوبت نسبی 90%، درفواصل زمانی 5 روز یک‌بار از انکوباتور خارج و از نظر شاخص‌هایی نظیر سفتی بافت، درصد کاهش وزن، ویتامین ث، اسیدیته قابل‌تیتراسیون، مواد جامد محلول و محتوی کلروفیل مورد ارزیابی قرار گرفتند. آزمایش به‌صورت طرح پایه کاملاً تصادفی در قالب طرح کرت‌های خرد شده در زمان در 3 تکرار انجام شد. نتایج آزمایش نشان داد که پوشش کیتوزان، جز در مورد اسیدیته قابل‌ تیتراسیون، اثر معنی‌داری روی سایر شاخص‌های اندازه‌گیری شده داشت. کمترین کاهش وزن و بیشترین سفتی در تیمار 1% کیتوزان به‌دست آمد که با سایر تیمارها تفاوت معنی‌داری داشت. بیشترین میزان کلروفیل ( mg/g88/0 وزن تر) و ویتامین ث (mg/100ml 89/8) و کمترین میزان مواد جامد محلول (91/3 %) نیز در تیمار 1% کیتوزان به‌دست آمد که با تیمار شاهد تفاوت معنی‌داری نشان داد. به‌نظر می‌رسد که پوشش کیتوزان می‌تواند ضمن افزایش عمر انبارمانی خیار، کیفیت میوه‌ها را به‌مدت طولانی‌تری حفظ کند. M3 10.18869/acadpub.jcpp.5.15.189 ER -