TY - JOUR JF - JCPP JO - VL - 5 IS - 16 PY - 2015 Y1 - 2015/9/01 TI - Effect of Postharvest Application of Putrescine in Increasing Storage Life and Quality Attributes in Kiwifruit (Actinidia deliciosa cv. Hayward) TT - تأثیر کاربرد پس از برداشت پوتریسین بر افزایش عمر انبارمانی و حفظ کیفیت میوه کیوی رقم N2 - کاربرد پلی‌آمین در بهبود عمر انباری میوه‌های مختلف گزارش شده است، به‌همین منظورتأثیر غلظت‌های مختلف پوتریسین در دمای بالا بر عمر پس از برداشت میوه کیوی رقم هایوارد در دمای 5/0± 0 درجه سلسیوس و رطوبت نسبی 95 - 90% بررسی شد. میوه‌ها با محلول پوتریسین با غلظت‌های مختلف (صفر، 1 و 2 میلی‌مولار) در دمای 50 درجه سلسیوس به مدت 2 دقیقه تیمار شده و بعد از خشک شدن سطح میوه به سردخانه انتقال داده شدند. پس از 8 و 16 هفته میزان سفتی بافت، مواد جامد محلول، اسیدیته قابل تیتراسیون، ویتامین ث و ظرفیت آنتی‌اکسیدانی میوه‌ها اندازه‌گیری شد. تیمار پوتریسین تأثیر معنی‌دار بر میزان سفتی بافت، اسیدیته قابل تیتراسیون، ویتامین ث و ظرفیت آنتی‌اکسیدانی داشت، اما تأثیر معنی‌داری بر میزان مواد جامد محلول نداشت. بالاترین میزان سفتی بافت در هر دو زمان اندازه‌گیری مربوط به غلظت 2 میلی‌مولار پوتریسین بود. هم‌چنین از نظر مقدار اسیدیته قابل تیتراسیون و ویتامین ث در نتیجه تیمار پوتریسین پس از 8 هفته بیشترین مقدار مربوط به غلظت 2 میلی‌مولار و بعد از 16 هفته مربوط به غلظت 1 میلی‌مولار پوتریسین بود. بالاترین مقدار ظرفیت آنتی‌اکسیدانی مربوط به تیمار پوتریسین نسبت به شاهد در هر دو زمان اندازه‌گیری بود. نتایج نشان می‌دهد که تیمار پوتریسین، به‌واسطه به‌تأخیر انداختن فرایندهای رسیدن میوه عمر انباری کیوی را افزایش می‌دهد. کاربرد پوتریسین در ترکیب با آب گرم می‌تواند جایگزین مناسبی به‌جای استفاده از تیمار شیمیایی درفیزیولوژی پس از برداشت میوه کیوی باشد. SP - 135 EP - 142 AU - Roohi, Z. AU - Asghari, M. R. AU - Rasmi, Y. AD - Urmia University, Urmia, Iran KW - Antioxidant capacity KW - Ascorbic acid KW - Kiwifruit KW - Putrescine KW - Storage life UR - http://jcpp.iut.ac.ir/article-1-2371-fa.html DO - 10.18869/acadpub.jcpp.5.16.135 ER -