RT - Journal Article T1 - Effect of Foliar Application of Calcium and Potassium on Growth, Fruit Yield and Some Properties of Two Muskmelon Cultivars (Cucumis melo L.) JF - JCPP YR - 2015 JO - JCPP VO - 5 IS - 17 UR - http://jcpp.iut.ac.ir/article-1-2429-fa.html SP - 295 EP - 310 K1 - Nutrients K1 - Foliar Nutrition K1 - Fruit quality AB - کلسیم و پتاسیم از عناصر ضروری هستند که نقش قابل توجهی در افزایش عملکرد، عمر پس از برداشت و بهبود کیفیت بسیاری از میوه‌ها و سبزی‌ها دارند. نقش این عناصر در بهبود خصوصیات کمی و کیفی میوه‌های آب‌دار از اهمیت خاصی برخوردار است و برهمکنش آنها در گیاهانی مثل طالبی کمتر مورد توجه قرار گرفته‌ است. در این پژوهش تأثیر دو سطح کلسیم (0 و 3 در هزار) از منبع کلات و سه سطح پتاسیم (0، 1 و 2 در هزار) از منبع سولوپتاس و نیز برهمکنش آنها بر برخی شاخص‌های رشد، عملکرد و کیفیت میوه دو هیبرید طالبی آناناسی و شاه‌پسندی در یک آزمایش فاکتوریل اسپلیت و در قالب طرح بلوک‌های کامل تصادفی با 3 تکرار در شرایط مزرعه‌ای مورد مطالعه قرار گرفت. نتایج نشان داد که کاربرد کلسیم باعث افزایش وزن تر و خشک بوته، محتوای آب نسبی و تعداد برگ، میانگین وزن میوه، ضخامت، سفتی گوشت و قطر آن در هر دو رقم و افزایش تعداد میوه رقم شاه‌پسندی شد. هم‌چنین کاربرد پتاسیم باعث افزایش مقدار نسبی آب و تعداد برگ، میانگین وزن میوه، ضخامت، سفتی گوشت، قطر و طول میوه در هر دو رقم و افزایش تعداد میوه در بوته رقم شاه‌پسندی گردید. محلول‌پاشی هم‌زمان کلسیم و پتاسیم بر محتوای آب نسبی و تعداد برگ، عملکرد کل میوه، ضخامت، سفتی گوشت و میزان کاروتنوئید آن تأثیر معنی‌داری داشت. ترکیب کلسیم و پتاسیم در ارقام آناناسی و شاه‌پسندی، به‌ترتیب عملکرد میوه را به‌میزان 80 و 147 و مقدار کارتنوئید را 47 و 81 درصد در مقایسه با شاهد افزایش داد که به‌عنوان ترکیب تیمار برتر معرفی می‌گردد. LA eng UL http://jcpp.iut.ac.ir/article-1-2429-fa.html M3 10.18869/acadpub.jcpp.5.17.295 ER -