TY - JOUR JF - JCPP JO - VL - 5 IS - 18 PY - 2016 Y1 - 2016/2/01 TI - Water Relations of Flowering Stem, Microbial Activity of Preservative Solution and Postharvest Quality of Alstroemeria Cut Flower under Peppermint’s Essential Oil and Sucrose Treatments TT - روابط آبی ساقه گل‌دهنده، جمعیت میکروبی محلول نگهدارنده و کیفیت پس از برداشت گل شاخه بریده آلسترومریا (Alstroemeria hybrida ‘Bordeaux’) تحت تأثیر اسانس نعناع فلفلی و ساکارز N2 - بهبود جذب آب ساقه گل­دهنده و کنترل آلودگی­های باکتریایی محلول نگهدارنده گل­های شاخه‌بریده طی دوره پس از برداشت یکی از مهم‌ترین راه‌کارهای حفظ کیفیت و افزایش دوام عمر گلجایی گل­های شاخه‌بریده به­ویژه انواع ساقه­های برگ­دار مانند آلسترومریا، به‌دلیل سطح تعرق و اتلاف سریع‌تر آب می­باشد. این پژوهش در راستای بررسی تأثیر اسانس گیاه دارویی نعناع فلفلی (0، 300 ،600 و 900 میلی­گرم­ در لیتر) توأم با ساکارز (0، 3 و 6 درصد) بر جذب آب ساقه گل­دهنده، پایداری غشای سلولی، عارضه زرد برگی و کنترل جمعیت میکروبی محلول نگهدارنده گل شاخه‌بریده آلسترومریا در قالب آزمایش فاکتوریل بر پایه طرح کاملاً تصادفی با 3 تکرار انجام پذیرفت. نتایج آزمایش بیانگر تأثیر معنی­دار اسانس نعناع فلفلی (600 میلی­گرم­ در لیتر) و ساکارز (6 درصد) بر افزایش جذب آب، پایداری غشای یاخته­ای و رنگیزه­های فتوسنتزی و کاهش آلودگی قارچی و باکتریایی محلول نگهدارنده و کنترل عارضه فیزیولوژیکی زرد شدن زود هنگام برگ­ها و در نتیجه افزایش قابل توجه (14 روز) عمر پس ­از برداشت نسبت به شاهد گردید. با توجه به نتایج آزمایش، کاربرد اسانس نعناع فلفلی به‌دلیل خاصیت ضد میکروبی ترکیبات اسانس مانند منتون و منتول و نیز ساکارز به‌دلیل تأمین مواد غذایی، در محلول­های محافظ گل شاخه‌بریده آلسترومریا توصیه می­شود. SP - 221 EP - 232 AU - Jahanifar, E. AU - Nazarideljou, M. J. AU - Aramideh, SH. AD - Islamic Azad University, Mahabad, KW - Mint’s essential oil KW - Vase life KW - Bacterial and fungal contamination KW - Water absorption UR - http://jcpp.iut.ac.ir/article-1-2471-fa.html DO - 10.18869/acadpub.jcpp.5.18.221 ER -