@ARTICLE{Sayyari, author = {Saydpour, F. and Sayyari, M. and }, title = {Impact of Methyl Jasmonate on Enhancing Chilling Tolerance of Cucumber (Cucumis sativus L.) Seedlings }, volume = {6}, number = {21}, abstract ={گیاه خیار محصول فصل گرم بوده و در دماهای پایین دچار سرمازدگی می­شود. در سال­های اخیر از جاسمونات­ها جهت کاهش سرمازدگی در گیاهان بهره گرفته شده است. لذا در مطالعه حاضر، اثر متیل جاسمونات در 4 غلظت 0، 05/0، 1/0، 15/0 میلی‏مولار با دو روش کاربرد خیساندن بذری و محلول‌پاشی برگی مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد که تیمارهای متیل جاسمونات سبب کاهش درصد سرمازدگی، نشت یونی، محتوای مالون دی‌آلدهید و مقدار رادیکال آزاد پراکسید هیدروژن شده و شاخص­های رشدی، میزان پرولین، میزان کلروفیل و ظرفیت آنتی‌اکسیدانی را به‌طور معنی‌داری افزایش دادند. هم‌چنین کاربرد بذری میتیل جاسمونات در مقایسه با کاربرد برگی مؤثرتر بوده است. بالاترین مقدار تحمل به سرمازدگی در غلظت ‏15/0 میلی‏مولار متیل جاسمونات و در هر دو روش کاربرد مشاهده شد که دارای کمترین میزان شاخص سرمازدگی (67/1)، محتوای مالون دی‌آلدهید (11/0 نانومول بر گرم وزن تر)، رادیکال آزاد پراکسید هیدروژن (22/0 نانومول بر گرم وزن تر) و نشت یونی (87/32 درصد) بودند. براساس نتایج حاصل از این آزمایش می‏توان بیان کرد که تیمار متیل جاسمونات می‏تواند به‌طور مؤثری سبب افزایش مقاومت به تنش سرمای گیاهچه‏های خیار در مراحل اولیه رشد شود. }, URL = {http://jcpp.iut.ac.ir/article-1-2599-fa.html}, eprint = {http://jcpp.iut.ac.ir/article-1-2599-fa.pdf}, journal = {Journal of Crop Production and Processing}, doi = {10.18869/acadpub.jcpp.6.21.47}, year = {2016} }