%0 Journal Article %A Khodadadi, E. %A Aharizad, S. %A Shahbazi, H. %A Sabzi, M. %T Heritability of Some Characters Related to Bread Quality of Wheat %J Journal of Crop Production and Processing %V 3 %N 7 %U http://jcpp.iut.ac.ir/article-1-1802-fa.html %R %D 2013 %K Bread wheat, Grain quality, General combining ability, Specific combining ability., %X   به منظور تعیین وراثت­پذیری برخی از صفات مرتبط با کیفیت نانوایی گندم نان از طریق تلاقی دی­آلل ، بذرهای F1 حاصل از تلاقی دی­آلل یکطرفه 5×5 به همراه والدین در سال 1388 در مزرعه تحقیقاتی دانشگاه آزاد اسلامی اردبیل در قالب طرح بلوک­های کامل تصادفی در دو حالت با و بدون تنش کم­آبی کشت گردیدند و هشت صفت مرتبط با کیفیت نانوایی به همراه وزن هزار دانه و وزن هکتولیتر در آنها مورد ارزیابی قرار گرفتند. نتایج تجزیه واریانس مرکب صفات مورد بررسی نشان داد که اثر تنش برای صفات درصد پروتئین، حجم رسوب با SDS ، میزان گلوتن مرطوب، وزن هزار دانه و وزن هکتولیتر معنی‌دار بود. اثر متقابل ژنوتیپ و تنش نیز فقط برای صفات حجم نان و وزن هکتولیتر در سطح احتمال 1% معنی‌دار شد که نشان دهنده واکنش متفاوت ژنوتیپ­ها در محیط­های با و بدون تنش آبی می­باشد. اثر ژنوتیپ نیز برای کلیه صفات بجز حجم رسوب زلنی، درصد رطوبت دانه و میزان گلوتن مرطوب معنی‌دار بود و این نشان می­دهد که شرایط برای انجام تجزیه دی­آلل و تفکیک مجموع مربعات صفات ژنوتیپ­ها فراهم بوده است. معنی‌دار شدن قابلیت ترکیب عمومی ( GCA ) برای صفات حجم نان، سختی دانه، درصد جذب آّب، حجم رسوب با SDS ، وزن هزار دانه و وزن هکتولیتر، وجود اثر افزایشی و قابلیت ترکیب خصوصی ( SCA ) برای دو صفت وزن هزار دانه و وزن هکتولیتر وجود اثر غیرافزایشی ژن­ها در کنترل صفات مربوطه را نشان می‌دهد. %> http://jcpp.iut.ac.ir/article-1-1802-fa.pdf %P 37-46 %& 37 %! %9 Research %L A-10-1-50 %+ Dept. of Plant Breed. and Biotechnol., College of Agric., Univ. of Tabriz, Tabriz, Iran. %G eng %@ 2251-8517 %[ 2013