AU - Shabani Sangtarashani, E. AU - Tabatabaei, S. J. TI - The Effect of Potassium Concentration in Nutrient Solution on Lycopene, Vitamin C and Qualitative Characteristics of Cherry Tomato in Saline Conditions PT - JOURNAL ARTICLE TA - JCPP JN - JCPP VO - 3 VI - 7 IP - 7 4099 - http://jcpp.iut.ac.ir/article-1-1810-fa.html 4100 - http://jcpp.iut.ac.ir/article-1-1810-fa.pdf SO - JCPP 7 AB  -   پتاسیم در بهبود کیفیت محصولات کشاورزی جایگاه ویژه­ای را به خود اختصاص داده است. به منظور ارزیابی تأثیر غلظت پتاسیم محلول غذایی بر محتوای لیکوپن، ویتامین ث و خصوصیات کیفی گوجه­فرنگی آلبالویی در شرایط شوری کلرید سدیم، آزمایشی در قالب طرح کاملاً تصادفی، با پنج تیمار و سه تکرار در سال 1389 در دانشگاه تبریز به اجرا در آمد. تیمار­ها شامل چهار غلظت پتاسیم (2/0، 2، 7 و 14 میلی­مولار) در محلول غذایی با غلظت 60 میلی­مولار شوری کلرید سدیم بودند. یک تیمار محلول غذایی بدون شوری نیز به­عنوان شاهد در نظر گرفته شد. آزمایش در گلخانه و به صورت هیدروپونیک انجام شد. نتایج نشان داد که با افزایش غلظت پتاسیم، محتوای لیکوپن میوه افزایش یافت. محتوای لیکوپن در تیمار شاهد در مقایسه با تیمار شوری اختلاف معنی­داری را در سطح احتمال 1% نشان داد. با افزایش غلظت پتاسیم (به جز غلظت 14 میلی­مولار)، بر مقدار ویتامین ث افزوده شد، ولی تفاوت معنی­داری را به لحاظ آماری نشان ندادند. در شرایط تیمار شوری نیز مقدار ویتامین ث بیشتر از تیمار شاهد بود، ولی اختلاف معنی­داری مشاهده نشد. افزایش غلظت پتاسیم در محلول غذایی سبب بهبود عملکرد و افزایش پارامترهای کیفیت مانند درصد ماده خشک، مواد جامد محلول و هدایت الکتریکی عصاره میوه شد. چون در شرایط شور، ویژگی­های کیفی میوه گوجه­فرنگی در غلظت 7 میلی­مولار پتاسیم در بهترین وضعیت بودند، بنابراین استفاده از این غلظت توصیه می­گردد. CP - IRAN IN - LG - eng PB - JCPP PG - 133 PT - Research YR - 2013