%0 Journal Article %A A. R. Hoseinpur, %A H. Shariatmadari, %T Phosphorus Soil Testing:1- Evaluating of a Few Extractants in Determining Alfalfa Available Phosphorus %J Journal of Crop Production and Processing %V 10 %N 4 %U http://jcpp.iut.ac.ir/article-1-609-fa.html %R %D 2007 %K Extractant, Available phosphorus, Alfalfa., %X استان همدان از عمده ترین مناطق تولید یونجه در سطح کشور است. با این وجود مطالعات اندکی در مورد وضعیت فسفرخاک‌های این منطقه صورت گرفته و تاکنون عصاره‌گیر مناسبی برای استخراج فسفر قابل استفاده این خاک‌ها معرفی نگردیده است. بنابراین این پژوهش با هدف ارزیابی 9 روش عصاره‌گیری به منظور تعیین عصاره‌گیر یا عصاره‌گیرهای مناسب جهت تعیین فسفر قابل استفاده در تعدادی از خاک‌های استان همدان اجرا شد. این پژوهش در قالب بلوک‌های کامل تصادفی و به صورت فاکتوریل شامل 15 نمونه خاک و دو سطح صفر و 200 میلی گرم فسفر در کیلوگرم خاک انجام و گیاهان یونجه در سه چین برداشت شدند. نتایج این پژوهش نشان داد که مقدار فسفر عصاره‌گیری شده توسط رو‌ش‌های استفاده شده به ترتیب زیر بود: کلرید کلسیم 01/0 مولار < مهلیچ 2 %> http://jcpp.iut.ac.ir/article-1-609-fa.pdf %P 107-119 %& 107 %! %9 Research %L A-10-2-609 %+ %G eng %@ 2251-8517 %[ 2007