TY - JOUR T1 - Study of the Quantitative and Qualitative Traits of Four Soybean (Glycine max L.) Cultivars under Different Sowing Dates in Shahrekord Region TT - بررسی خصوصیات کمی و کیفی چهار رقم سویا (Glycine max L.) تحت تاریخ‌های مختلف کاشت در منطقه شهرکرد JF - JCPP JO - JCPP VL - 1 IS - 2 UR - http://jcpp.iut.ac.ir/article-1-1383-fa.html Y1 - 2011 SP - 19 EP - 33 KW - Soybean KW - Yield KW - Yield components KW - Protein KW - Oil. N2 -   به منظور بررسی تأثیر تاریخ کاشت بر صفات کمی و کیفی سویا، آزمایشی در مزرعه تحقیقاتی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان چهارمحال و بختیاری به صورت کرت‌های یک‌بار خرد شده در قالب طرح بلوک‌های کامل تصادفی در چهار تکرار در سال 1387 اجرا گردید. کرت‌های اصلی به تاریخ‌های کاشت 15 اردیبهشت، 30 اردیبهشت، 14 خرداد و 29 خرداد و کرت‌های فرعی به چهار رقم سویا شامل M9 ، M7 ، L17 و ویلیامز اختصاص یافت. نتایج نشان داد که بیشترین تعداد غلاف در بوته، تعداد دانه در بوته و عملکرد بیولوژیک مربوط به رقم M9 در تاریخ کاشت 30 اردیبهشت بود. هم‌چنین این تاریخ کاشت، بیشترین وزن هزار دانه، درصد روغن و عملکرد بیولوژیک را دارا بود. تاریخ‌های کاشت 14 خرداد و 29 خرداد (به ترتیب با 6/37% و 4/38%) بیشترین میزان پروتئین را داشتند. بین کلیه‌ ارقام از نظر میزان روغن و پروتئین تفاوت معنی‌داری وجود نداشت. بین سه تاریخ کاشت 15 اردیبهشت، 30 اردیبهشت و 14 خرداد از نظر عملکرد دانه تفاوت معنی‌داری دیده نشد؛ ولی کمترین عملکرد دانه مربوط به 29 خرداد بود. به طور کلی، رقم M9 با عملکرد 1/2896 کیلوگرم در هکتار و در مرحله بعد رقم M7 با عملکرد 7/2597 کیلوگرم در هکتار مناسب‌ترین ارقام سویا برای کشت در منطقه شهرکرد قابل توصیه هستند. M3 ER -