AU - Hosseini Farahi, M AU - Haghanifard, Z TI - Effects of Aloe Vera Gel, Salicylic acid and Hot Water on Fruit Decay and Quality Properties of Sweet Lemon Fruit during Storage PT - JOURNAL ARTICLE TA - JCPP JN - JCPP VO - 7 VI - 3 IP - 3 4099 - http://jcpp.iut.ac.ir/article-1-2589-fa.html 4100 - http://jcpp.iut.ac.ir/article-1-2589-fa.pdf SO - JCPP 3 AB  - به‌منظور بررسی تأثیر ژل آلوئه‌ورا، اسید سالیسیلیک و تیمار آب­گرم بر کاهش پوسیدگی و بهبود ویژگی­های کیفی پس ­از ­برداشت میوه لیموشیرین، آزمایشی به‌صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی با هشت تیمار و چهار تکرار در سال 1394 انجام گرفت. تیمارها شامل ژل آلوئه‌ورا در غلظت­های صفر، 25 و 50 درصد، اسید سالیسیلیک در غلظت­های 5/1 و 3 میلی­مولار و آب­ گرم در دماهای 35، 45 و 55 درجه سانتی­گراد بود. میوه­ها به‌مدت 60 روز در انبار با دمای 20 درجه سانتی‌گراد و رطوبت نسبی 90 - 85 درصد نگهداری و هر 15 روز یک‌بار نمونه­برداری از صفات مورد نظر صورت گرفت. صفاتی از قبیل درصد کاهش وزن، درصد پوسیدگی، درصد قهوه­ای شدن پوست میوه، درصد مواد جامد محلول، درصد اسیدیته، pH و شدت رنگ پوست میوه (a*, b* and l*) اندازه­گیری گردید. براساس نتایج با گذشت زمان انبارداری صفاتی از قیبل درصد کاهش وزن، درصد پوسیدگی و درصد قهوه­ای شدن میوه افزایش یافت. کمترین درصد کاهش وزن (64/7)، درصد پوسیدگی (9/14) و درصد قهوه­ای شدن (81/2) در میوه­های تیمار شده با اسید سالیسیلیک و ژل آلوئه‌ورا در مقایسه با میوه­های تیمار نشده مشاهده گردید. همچنین میوه­های تیمار شده با اسید سالیسیلیک و ژل آلوئه­ورا، رنگ مناسب‌تری در مقایسه با سایر تیمارها نشان دادند. به‌طورکلی کاربرد اسید سالیسیلیک سه میلی‌مولار و ژل آلوئه‌ورا 25% در جهت بهبود صفات کیفی و ماندگاری میوه لیموشیرین پیشنهاد می­گردد. CP - IRAN IN - Young Researchers and Elite Club, Yasooj Branch, Islamic Azad University, Yasooj, Iran. LG - eng PB - JCPP PG - 63 PT - Research YR - 2017