@ARTICLE{Sarikhani, author = {Sharifi, S. and Sarikhani, H. and }, title = {Effect of Light Intensity and Foliar Application of Calcium Chloride and Naphthalene Acetic Acid on Growth and Yield of Strawberry cv. Paros}, volume = {10}, number = {3}, abstract ={نقش کلسیم در رشد، باردهی و حفظ کیفیت توت‌فرنگی به‌خوبی شناخته شده است. در این پژوهش اثر محلول‌پاشی کلرید کلسیم به‌همراه NAA در شرایط سایه بر رشد، عملکرد و کیفیت توت‌فرنگی رقم پاروس بررسی شد. آزمایش به‌صورت فاکتوریل با دو فاکتور شدت نور (نور معمولی و شرایط سایه) و فاکتور کلسیم و اکسین (شاهد، کلرید‌ کلسیم 0/75 درصد، NAA با غلظت 25 میلی‌گرم در لیتر و تیمار ترکیبی کلرید‌ کلسیم 0/75 درصد به همراه 25 میلی‌گرم در لیتر NAA) انجام شد. تیمار‌های محلول‌پاشی در زمان 10 روز پس از تشکیل میوه انجام شد. نتایج نشان داد محلول‌پاشی کلرید کلسیم و NAA در شرایط سایه باعث افزایش رشد رویشی بوته شد. تیمار کلرید کلسیم در مقایسه با تیمار شاهد در شرایط نور و سایه سبب افزایش قطر و عملکرد میوه شد. بیشترین سفتی میوه (342/0 نیوتون بر سانتی‌متر مربع) در تیمار کلرید کلسیم در شرایط نور و سایه مشاهده شد. تیمار NAA در شرایط سایه باعث افزایش غلظت آنتوسیانین شد. تیمار توأم کلرید کلسیم با NAA در شرایط نور باعث افزایش میزان فنول کل (1/12 میلی‌گرم در گرم وزن تازه) و ظرفیت آنتی‌اکسیدانی (72/12 درصد) شد. تیمار کلرید کلسیم در شرایط سایه و نور در مقایسه با شاهد در شرایط نور سبب افزایش حدود 50 درصدی کلسیم میوه شد. همچنین تیمار کلرید کلسیم در شرایط سایه سبب افزایش 12 درصدی کلسیم دمبرگ نسبت به شاهد در شرایط سایه شد. تیمار توأم کلرید کلسیم و NAA در مقایسه با شاهد در شرایط نور سبب افزایش کلسیم برگ شد. بر اساس نتایج این پژوهش، کاربرد کلرید‌ کلسیم به‌تنهایی هم در شرایط نور و هم در سایه، می‌تواند سبب افزایش ویژگی‌های کیفی و کمّی میوه توت‌فرنگی رقم پاروس شود. همچنین کاربرد NAA نیز می‌تواند در برخی شرایط سبب جذب بیشتر کلسیم توسط برگ شود. }, URL = {http://jcpp.iut.ac.ir/article-1-2888-fa.html}, eprint = {http://jcpp.iut.ac.ir/article-1-2888-fa.pdf}, journal = {Journal of Crop Production and Processing}, doi = {10.47176/jcpp.10.3.25272}, year = {2020} }