AU - Daftarian, Faranak AU - Golabadi, Maryam TI - Evaluation of Fruit Yield and Quality in some GreenhouseTomato Genotypes PT - JOURNAL ARTICLE TA - JCPP JN - JCPP VO - 8 VI - 1 IP - 1 4099 - http://jcpp.iut.ac.ir/article-1-2614-fa.html 4100 - http://jcpp.iut.ac.ir/article-1-2614-fa.pdf SO - JCPP 1 AB  - ﺍﻳﻦ ﭘﮋﻭﻫﺶ به‌منظور ﺑﺮﺭﺳﻲ و مقایسه عملکرد میوه و اجزای آن، صفات مورفولوژیک و کیفیت میوه بین ژنوتیپ­های مختلف گوجه‌فرنگی گلخانه­ای انجام شد تا بتوان از آنها به­عنوان معیار انتخاب استفاده نمود. نتاج حاصل از تعداد 49 تلاقی گوجه­فرنگی گلخانه­ای به‌همراه 13 والد آنها در قالب طرح بلوک­های کامل تصادفی در سه تکرار در گلخانه کشت شدند. نتاج تلاقی­های 20، 25 و 46 بیشترین مقادیر عملکرد میوه را نشان دادند. از طرف دیگر نتاج تلاقی­های 17 و 18 بیشترین مقدار کیفیت میوه را نشان دادند که از نظر عملکرد میوه نیز در شرایط مطلوبی قرار داشتند. همچنین از نظر صفت تعداد میوه، نتاج تلاقی­های 16، 18 و 19 بالاترین مقدار را نشان دادند. جهت گزینش مؤثرترین صفات به­عنوان معیار انتخاب، میزان وراثت­پذیری عمومی و خصوصی صفات در طی دو فصل به روش­های رگرسیون والد- نتاج، میانگین والدین- نتاج و همبستگی والد - نتاج تخمین زده شد. میزان وراثت­پذیری عمومی متوسط تا نسبتاً بالایی بین 45 تا 92 درصد در فصل اول و بین 43 تا 80 درصد در فصل دوم برآورد شد. ﺻﻔﺎﺕ عملکرد کل میوه، وزن تک‌میوه، ضخامت پریکارپ، مواد جامد محلول (بریکس) و pH با مقادیر بالاتری از وراثت­پذیری نسبت به سایر صفات، به‌عنوان شاخص ﺍﻧﺘﺨﺎﺏ ﮊﻧﻮﺗﻴﭗﻫﺎﻱ ﺑﺮﺗﺮ پیشنهاد شدند. وراثت­پذیری خصوصی در صفات تعداد میوه در گل­آذین و طول میان‌گره مقادیر بالاتری را نشان دادند که معرف معیار­های انتخاب مناسب براساس این صفات بود. اما نتایج نشان داد که معیارهای انتخاب در شرایط محیطی مختلف، متفاوت بودند. CP - IRAN IN - Islamic Azad university, Isfahan branch LG - eng PB - JCPP PG - 113 PT - Research YR - 2018