%0 Journal Article %A Gholizadeh, F. %A Seyed Hajizadeh, H. %A Bahmani, َََََA. %A rasoli, F. %T The Study of Some Qualitative and Antioxidative Indices of Two Cultivars of Grape (Vitis vinifera L.) During Storage Life %J Journal of Crop Production and Processing %V 9 %N 1 %U http://jcpp.iut.ac.ir/article-1-2701-fa.html %R 10.29252/jcpp.9.1.79 %D 2019 %K Anthocyanin, Phenol compounds, Red hosseini, Ghezel uzum and vitamin C, %X یکی از ویژگی‌های مهم محصولات کشاورزی که در ارتباط با کیفیت محصول است، حساسیت آن در برابر فساد و کاهش کیفیت آن طی انبارمانی است. معمولاً محصولاتی با فعالیت آنتی‌اکسیدانی زیاد، مقاومت به تنش، کیفیت تغذیه‌ای و خاصیت انباری بهتری دارند. در این راستا پژوهشی با هدف بررسی ظرفیت آنتی‌اکسیدانی دو رقم انگور قزل اوزوم و حسینی قرمز در حفظ کیفیت انگور طی انبارمانی با استفاده از یک آزمایش فاکتوریل بر پایه طرح کاملاً تصادفی در سه تکرار انجام گرفت. نتایج نشان داد میزان درصد کاهش وزن در قزل اوزوم 1/5 برابر بیشتر از حسینی قرمز بود. طی انبارمانی صفات کیفی حبه‌ها از قبیل مواد جامد محلول، pH، میزان نشت الکترولیت‌ها و شاخص طعم میوه افزایش ولی اسیدیته قابل تیتراسیون، کاروتنوئید، کلروفیلa و b، آنتوسیانین، ویتامین ث، فنول کل و میزان فعالیت آنتی‌اکسیدانی در هر دو رقم کاهش یافت. در این بین قزل اوزوم دارای کاروتنوئید بیشتری (2/6 برابر) نسبت به حسینی قرمز بود ولی شیب کاهش رنگیزه در حسینی قرمز بیشتر ازقزل اوزوم بود. در مقابل حسینی قرمز میزان فعالیت آنتی‌اکسیدانی(88/20 و 17/38 درصد به‌ترتیب در پوست و گوشت)، فنول کل (به‌ترتیب 204/4 و 2/11 میلی‌گرم در 100 گرم به‌ترتیب در پوست و گوشت)، کلروفیل a وb (به‌ترتیب 1/13 و 3/90 میکروگرم بر کیلوگرم) بیشتری نسبت به قزل اوزوم در پوست و گوشت حبه‌ها داشت ولی روند کاهش کیفیت آن طی انبارمانی، کند‌تر بود. در کل حسینی قرمز در انتهای دوره انبارداری خصوصیات کیفی خود را بهتر از رقم دیگر حفظ کرد. %> http://jcpp.iut.ac.ir/article-1-2701-fa.pdf %P 79-92 %& 79 %! %9 Research %L A-10-3235-2 %+ Maragheh University %G eng %@ 2251-8517 %[ 2019