TY - JOUR T1 - Effect of Repeated Foliar Application of Urea on Growth, Fruit Quantity and Quality of Pistacia vera Cv. “Kalleh-Ghuchi” TT - تأثیردفعات کاربرد برگی کود اوره بر رشد و عملکرد کمی و کیفی پسته رقم کله‌قوچی JF - JCPP JO - JCPP VL - 12 IS - 2 UR - http://jcpp.iut.ac.ir/article-1-2922-fa.html Y1 - 2022 SP - 91 EP - 101 KW - Bud abscission KW - Fruit quality KW - Nitrogen KW - Pistachio ounce KW - Vegetative growth N2 - در این پژوهش، تأثیر دفعات کاربرد برگی کود اوره 5/0 درصد در سه مرحله مختلف رشد میوه (شامل آغاز رشد جنین، رشد سریع جنین و در طول ریزش جوانه با فواصل حدود دو هفته) بر شاخص‌های رشدی و عملکرد میوه درختان پسته بررسی شد. بدین منظور در سال 1395 در مجموع 20 درخت کله‌قوچی از باغ تحقیقاتی دانشگاه ولی‌عصر رفسنجان انتخاب شدند. بر اساس نتایج خصوصیات رشدی نظیر طول شاخه فصل جاری، تعداد برگ و فاصله میانگره با افزایش دفعات محلول‌پاشی افزایش یافت. تیمار سه بار محلول‌پاشی اوره سبب کاهش 62 درصدی ریزش جوانه‌های گل و افزایش 65 درصدی غلظت نیتروژن برگ نسبت به درختان شاهد شد. همچنین شاخص درخشندگی پوست نرم میوه، وزن خوشه، وزن میوه و رطوبت میوه با افزایش دفعات کاربرد اوره افزایش پیدا کرد، درحالی¬که میزان سفتی و انس میوه با کاربرد اوره کاهش یافت. با توجه به نتایج این تحقیق کاربرد سه نوبت کود اوره از آغاز مرحله سوم رشد خشک میوه با فواصل زمانی حدود دو هفته می‌تواند علاوه بر تأثیر مثبت بر خصوصیات کمی و کیفی میوه، با کاهش ریزش جوانه‌های گل در سال آور سبب کاهش شدت سال‌آوری در پسته شود. M3 10.47176/jcpp.12.2.33382 ER -