%0 Journal Article %A SH.Zeinodin, M %A Tadyoni, M %A Dokhani, SH %A Soleymanian zad, S %T Exo-Polysaccharide Production of Lactic Acid Bacteria (LAB) and its Effects on Physical Properties of Some Traditional and Industrial Yoghurt Samples of Isfahan %J Journal of Crop Production and Processing %V 13 %N 48 %U http://jcpp.iut.ac.ir/article-1-1000-fa.html %R %D 2009 %K Exo-Polysaccharide (EPS), Yoghurt, Starter, Lactic Acid Bacteria, Physical properties, %X ترشح پلی ساکاریدهای خاص توسط برخی باکتر ی های اسید لاکتیک، حین فرایند تخمیر، باعث بهبود و یژگی های حسی و پایداری محصولات تخمیری ازجمله ماست می شود. هدف از این مطالعه اندازه گیری مقدار پلی ساکاریدهای مترشحه در چند نمونه ماست سنتی و ماست های تولید شده از : S و 2 S صنعتی و بررسی اثر این ترکیب برخصو صیات فیزیکی محصول می باشد. سه نمونه ماست سنتی ( 1 با هم مقایسه شدند. نتایج به دست آمده نشان داد (I) تولید شده از شیر گاو ) و یک نمونه صنعتی : G مخلوط شیر گاو و گوسفند و ماست مقدار ،pH ، بین نمونه های آزمایش شده تفاوت معنی داری به لحاظ ویژگ ی های فیزیکی و شیمیایی شامل مقدار چربی، ماده خشک غیر چرب پلیساکاریدهای مترشحه، گرانروی، کشداری و حساسیت به آب اندازی وجود دارد . بررسی آماری نمون ه ها در قالب طرح کاملاً تصادفی در .(P %> http://jcpp.iut.ac.ir/article-1-1000-fa.pdf %P 207-217 %& 207 %! %9 Research %L A-10-357-1 %+ %G eng %@ 2251-8517 %[ 2009