Journal of Crop Production and Processing
نشریه تولید و فرآوری محصولات زراعی و باغی
Isfahan University of Technology - Journal of Crop Production and Processing
http://jcpp.iut.ac.ir
1
admin
2251-8517
2251-8525
fa
jalali
1387
10
1
gregorian
2009
1
1
12
46
online
1
fulltext
fa
بررسی و اندازهگیری مواد مهم تشکیل دهنده خاک و سه نوع ضایعات معمول چای
Investigation and Measurement of Important Components in Dust and Three Kinds of Common Waste in Tea Factory
عمومى
General
پژوهشي
Research
در اجرای این تحقیق نمونهبرداری در سه تکرار از چهار ماده آزمایشی خاکه(خاکه چای: به نوعی از چای خشک گفته میشود که در مراحل فرآوری چای خشک به روش ارتدکس حاصل شده و با استفاده از توری با سایز 40 ×30 حاصل میگردد)، پو، دمار و ساقه پس از عملیات چایسازی انجام گرفت و در هر نمونه مقدار کافئین، پروتئین، فیبر و فلوئور در سه زمان(چین بهاره، تابستانه و پاییزه) و از دو قطعه آزمایشی(با آرایش سطح برگ چینی به صورت تخت وکمانی) به طور جداگانه اندازهگیری گردید. مدل طرح آزمایشی این تحقیق به صورت طرح فاکتوریل خرد شده در زمان، در پایه طرح بلوکهای کامل تصادفی و مقایسه میانگین مواد آزمایشی با روش دانکن انجام گردید. میانگین ارقام به دست آمده از چهار نمونه آزمایشی ضایعات نشان داد که بیشترین و کمترین مقدار کافئین، فلوئور و پروتئین به ترتیب در خاکه و ساقه چای ولی در مورد فیبر عکس این موضوع صادق میباشد. نتایج حاصل از تجزیه دادههای این تحقیق نشان داد که بین انواع ضایعات، زمانهای برداشت و قطعه (به جز اثر قطعه بر مقدار کافئین) روی مقدار کافئین، فلوئور، پروتئین و فیبر اختلافمعنیداری وجود داشت. به طوری که بیشترین مقدار کافئین، فلوئور و پروتئین در تیمار خاکه و بیشترین مقدار فیبر مربوط به تیمار ساقه میباشد و در رابطه با تأثیر زمان برداشت بیشترین مقدار کافئین و فلوئور(5/2 گرم در صد گرم و 2/8 میلیگرم در صد گرم) در چین تابستانه و بیشترین مقدار فیبر و پروتئین در چین پاییزه(26 و 15 گرم در صد گرم) بوده است. همچنین نتایج حاصله از تأثیر قطعه (تخت و کمانی)(به طور معمول در مناطق چایکاری ایران دو نوع آرایش سطح برگ چینی یه صورت تخت و کمانی وجود دارد.) نشان داد که بیشترین مقدار فیبر در قطعه تخت(25 گرم در صد گرم) و بیشترین مقدار پروتئین و فلوئور در قطعه کمانی(14 گرم در صد گرم و 8 میلیگرم در صد گرم) میباشد.
Every year lots of waste will produce in factories from black tea. These waste will remain unusable or through away but only little amount will be used in industry. In this survey, important components of tea dust and three kinds common tea wastes was studied from 1382 to 1383. Four compounds (caffeine, protein, fiber and fluor) were extracted and measured separately from four samples of wastes (dust, fluff, footstalk and stalk) as experimental component. In three periods of plucking (spring, summery and autumn) from two kinds of arrangement (from curve and flat bushes). The experiment were conducted in four experimental components with replications and were analyzed with Duncan method. The results indicated that effects all of wastes, plucking periods and two kinds of arrangement (except effect of that on amount of caffeine) were significant on caffeine, protein, fiber and fluor whereas maximum amounts of caffeine, fluor and protein in dust but maximum amounts of fiber was in stalk and Effect of plucking period indicated maximum amount of fluor and caffeine in summer plucking and maximum amount of fiber and protein in autumn plucking and effect of plots indicated maximum amount of fiber in flat plot and maximum amount of fluor and protein in curve plot.
چای سیاه، ضایعات،کافئین، پروتئین، فیبر، فلوئور
Black Tea, Waste, pluking time, pluking arrangement, Caffeine, Protein, Fiber and Fluor.
243
252
http://jcpp.iut.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-541-1&slc_lang=fa&sid=1
F
Parsa
فاطمه
پارسا
10031947532846009802
10031947532846009802
No
R
Azadi gonbad
رضا
آزادی گنبد
Azadi_g@yahoo.com
100319475328460010048
100319475328460010048
Yes
A
Moghadam Dorodkhani
علی
مقدم درودخانی
100319475328460010049
100319475328460010049
No