Journal of Crop Production and Processing
نشریه تولید و فرآوری محصولات زراعی و باغی
Isfahan University of Technology - Journal of Crop Production and Processing
http://jcpp.iut.ac.ir
1
admin
2251-8517
2251-8525
fa
jalali
1381
10
1
gregorian
2003
1
1
6
4
online
1
fulltext
fa
اثر دو سطح اوره بر ترکیب شیمیایی و گوارش پذیری گیاه جو سیلو شده و ویژگیهای پرواربندی گوسفند
Effect of Two Urea Levels on Chemical Composition and Digestibility of Whole-crop Barley Silage and on Feedlot Performance of Lambs
عمومى
General
پژوهشي
Research
اثر افزودن دو سطح اوره (صفر، 5/0 و 75/0 درصد ماده تر) به گیاه جو سیلو شده (سیلاژ جو)، بر ترکیب شیمیایی و گوارشپذیری آن در قوچهای قزل اندازهگیری شد. همچنین، اثر کاربرد مخلوط علوفه جو سیلو شده و یونجه خشک بر عملکرد پرواری 48 رأس گوسفند نر قزل و مهربان بررسی شد. pH ، نیتروژن کل و غلظت نیتروژن آمونیاکی سیلاژها با افزودن اوره افزایش یافت (P<0.05). ضریب گوارشپذیری ظاهری ماده خشک، ماده آلی، ADF و NDF، تحت تأثیر افزودن اوره قرار نگرفت، ولی ضریب گوارشپذیری نیتروژن کل در سیلاژ با 5/0 درصد اوره، بیشتر از سیلاژ بدون اوره بود (P<0.05). ضریب گوارشپذیری ظاهری نیتروژن کل، و تعادل نیتروژن برای سیلاژ دارای 5/0 درصد اوره، بیشتر از سیلاژ با 75/0 درصد اوره بود. ولی این تفاوت معنیدار نبود (05/P>0). پ.هاش مایع شکمبه در 5/2 ساعت، و غلظت نیتروژن آمونیاکی در چهار ساعت پس از تغذیه، برای سیلاژ 75/0 درصد بیشتر از سیلاژ 5/0 درصد اوره اندازه گرفته شد (P<0.05). اختلاف معنیداری از نظر غلظت نیتروژن اوره خون میان تیمارها وجود نداشت. در همه موارد، نیتروژن اوره کمتر از 20 میلیگرم در دسیلیتر بود. توان تجزیهپذیری بالقوه، تجزیهپذیری ماده خشک و پروتئین خام با سیلاژ 75/0 درصد اوره، بیشتر بود. ویژگیهای عملکرد پرواری و ترکیب لاشه، تحت تأثیر قرار نگرفت. نتایج نشان داد که ارزش غذایی گیاه کامل جو، با افزودن 75/0 درصد اوره در هنگام سیلو کردن، افزایش مییابد.
The effect of adding two urea levels (0.5 and 0.75% on fresh basis) to whole-crop barley (WCB) on chemical compositon and digestibility in Ghezel rams was studied. The effect of including these silages in the ration of fattening Ghezel and Mehraban rams was also investigated.
Urea supplementation of WCB silage resulted in an increase in pH, total nitrogen level, and ammonia-nitrogen concentrations (P<0.05). Apparent digestibility coefficients of dry matter, organic matter, acid detergent fiber, and neutral detergent fiber of WCB silage were not affected by urea treatment (P>0.05), but apparent digestibility coefficient of total nitrogen was higher for 0.5% urea-WCB silage. Apparent digestibility coefficients of total nitrogen and nitrogen balance were higher for 0.5% urea-WCB silage than for 0.75% urea-WCB silage, but the differences were not significant. Ruminal fluid pH at 2.5 h, and ammonia-nitrogen concentration at 4 h post-feeding were higher for 0.75% urea-WCB silage than for 0.5% urea-WCB silage (P<0.05). BUN levels (<20 mg per dl) in sheep fed with a mixture of alfalfa hay and silages were not affected by the treatment. The potential and effective degradabilities of dry matter and crude protein were higher for 0.75% urea-WCB silage. Feed performance and carcass characteristics were not significantly different amongst diets. The results showed that urea supplementation at 0.75% fresh basis, at the time of ensiling, may have a beneficial effect on feeding value of WCB silage.
سیلاژ جو، اوره، گوارش پذیری ، نیتروژن اوره خون، ویژگیهای پرواربندی
Whole-crop barley silage, Urea, Digestibility, BUN, Feedlot performance
127
139
http://jcpp.iut.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-2-142&slc_lang=fa&sid=1
E. Rowghani Haghighi Fard
ابراهیم روغنی حقیقی فرد
10031947532846005806
10031947532846005806
Yes
M. J. Zamiri
محمدجواد ضمیری
10031947532846005807
10031947532846005807
No