Journal of Crop Production and Processing
نشریه تولید و فرآوری محصولات زراعی و باغی
Isfahan University of Technology - Journal of Crop Production and Processing
http://jcpp.iut.ac.ir
1
admin
2251-8517
2251-8525
fa
jalali
1393
1
1
gregorian
2014
4
1
4
11
online
1
fulltext
fa
اثر دماهای مختلف محلول کلریدکلسیم بر ویژگیهای کیفی و ماندگاری میوه هلوی رقم انجیری مالکی
Effect of Cacl2 Solution at Different Temperatures on Qualitative and Quantitative Characteristics and Shelf Life of Peach Fruit, Cv. Anjiri Maliki
عمومى
General
پژوهشي
Research
به منظور ارزیابی اثر دماهای مختلف غوطهوری با کلرید کلسیم بر کیفیت و انبارمانی میوه هلو رقم انجیری مالکی آزمایشی بهصورت فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی در 3 تکرار شامل 5 تیمار دمایی (4، 8، 16،32، 64 درجه سانتیگراد) و 2 سطح کلرید کلسیم شامل صفر میلیمولار بهعنوان شاهد و 60 میلیمولار و بهمدت 5 دقیقه انجام شد. نمونههای موجود در هر تیمار در سردخانه با دمای3-2 درجه سانتیگراد و رطوبت نسبی 90-85 % برای مدت 28 روز قرار گرفتند. شاخصهای میوهها هر هفته یکبار اندازهگیری شدند. صفاتی مانند اسیدیته قابل تیتراسیون، مواد جامد محلول، اسید آسکوربیک، درصد کاهش وزن، سفتی بافت میوه و غلظت کلسیم میوه مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج نشان داد در کل دوره انبارمانی (چهار مرحله اندازهگیری) تیمار کلرید کلسیم در دمای 64 درجه سانتیگراد بهترین تیمار از لحاظ حفظ سفتی بافت، حفظ مواد جامد محلول، ممانعت از تجزیه اسیدآسکوربیک، حفظ اسیدیته قابل تیتراسیون، تعدیل درصد کاهش وزن و افزایش مقدار کلسیم میوهها بود. همچنین استفاده از تیمار دمایی32 و 64 درجه سانتیگراد به تنهایی و بدون حضور کلرید کلسیم اثر معنیداری روی حفظ سفتی بافت، اسیدیته قابل تیتراسیون و اسید آسکوربیک داشته و باعث تعدیل کاهش وزن گردید، کاربرد تیمارهای کلرید کلسیم در دماهای 32 و 4 درجه سانتیگراد نیز بر حفظ صفات کیفی مؤثر بود.
In order to study the effect of CaCl2 treatment on postharvest quality and storage behavior of peach fruit cv. Anjiri Maliki, the fruits were dipped in CaCl2 solution, at concentration of 0 as control and 60mM, in different temperatures (4, 8, 16, 32 and 64°C) for 5 minutes. The trial was carried out as a factorial experiment if frame of complete randomized design (CRD) with three replications. The fruits were stored at 2-3°C and 85-90% R.H for finally 28 days, and then the fruit parameters were measured weekly. Traits such as titratable acidity (TA), total soluble solids (TSS), vitamin C, weight loss, tissue firmness and calcium concentration were determined. Results showed that in total storage period (four measurements times), treatment with CaCl2, at temperature of 64°C was the best treatment according to maintaining flesh firmness, maintaining TSS, preventing the degradation of ascorbic acid, reducing the TA changes, modulation of weight loss and increasing the amount of calcium content in fruits. Also thermal treatments at temperatures of 32 and 64°C, alone end without CaCl2, had significant effects on maintaining fruit firmness, TA and acid ascorbic and caused to modulation in weight loss. On the other hand the application of calcium chloride at temperatures of 4 and 32°C had significant effect on quality parameters.
میوه هلو، انبارمانی، دما، کلریدکلسیم
CaCl2, Peach fruit, Storage, Temperature.
241
252
http://jcpp.iut.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-140&slc_lang=fa&sid=1
F.
Karamnejad
فاطمه
کرمنژاد
fkaramnezhad@yahoo.com
100319475328460018972
100319475328460018972
Yes
College of Agric., Tabriz Univ., Tabriz, Iran.
دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز
J.
Hajiloo
جعفر
حاجیلو
100319475328460018973
100319475328460018973
No
College of Agric., Tabriz Univ., Tabriz, Iran.
دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز
S. J.
Tabatabaei
سید جلال
طباطبایی
100319475328460018974
100319475328460018974
No
College of Agric., Tabriz Univ., Tabriz, Iran.
دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز
R.
Naghshiband Hassani
رحیم
نقشی بند حسنی
100319475328460018975
100319475328460018975
No
College of Agric., Tabriz Univ., Tabriz, Iran.
دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز