Journal of Crop Production and Processing
نشریه تولید و فرآوری محصولات زراعی و باغی
Isfahan University of Technology - Journal of Crop Production and Processing
http://jcpp.iut.ac.ir
1
admin
2251-8517
2251-8525
fa
jalali
1393
10
1
gregorian
2015
1
1
4
13
online
1
fulltext
fa
اثر تیمارهای پس از برداشت پوتریسین و متیل جاسمونات روی میزان سرمازدگی و برخی از ویژگیهای انبارمانی میوه پرتقال رقم والنسیا (Citrus sinensis var. Valencia)
Effect of Post Harvest Putrescine and Methyl Jasmonate Treatment on Chilling Injury and Some of Orange (Citrus sinensis) “Valencia” Fruit Characteristics
عمومى
General
پژوهشي
Research
والنسیا یکی از اصلیترین ارقام پرتقال تولید شده در جنوب ایران است که درصد قابل توجهی از آن هر ساله بهمدت چند ماه در سردخانه نگهداری میشود. این آزمایش برای تعیین اثر پوتریسین و متیل جاسمونات روی برخی از ویژگیهای انباری پرتقال رقم والنسیا انجام شده است. میوههای این رقم تجاری با غلظتهای صفر (شاهد)، 5/2 و 5 میلیمولار پوتریسین، 10 و 20 میکرومولار متیل جاسمونات تیمار و سپس در دمای 1±5 درجه سانتیگراد و رطوبت نسبی 90-85 درصد، بهمدت 4 ماه نگهداری شدند. نتایج حاکی از آن بود، میوههایی که با پوتریسین 5 میلیمولار و متیل جاسمونات 10 میکرومولار، تیمار شده بودند بهطور معنیداری نسبت به شاهد دارای کمترین خسارت سرمازدگی و کاهش وزن بودند. اگر چه در طول انبارمانی، مقادیر اسید اسکوربیک، اسید قابل تیتر و مواد جامد محلول در میوههای تیمار شده و شاهد کاهش و همچنین pH آب میوهها افزایش یافت، ولی تیمار پوتریسین و متیل جاسمونات این ویژگیها را کمتر کاهش دادند. میوههای تیمار شده با پوتریسین 5 میلیمولار بالاترین کیفیت ظاهری با کمترین خسارت سرمازدگی را دارا بودند.
Valencia is one of the major orange cultivars which is grown in south of Iran. A great portion of annual fruits is usually cold stored for several months. This experiment was carried out to determine the effects of putrescine and methyl jasmonate on some of orange (Citrus sinensis) “Valencia” fruit characteristics. Fruits were treated with 0 (control), 2.5 and 5 millimoles of putrescine and 0 (control), 10 and 20 micromoles of methyl jasmonate and then stored at 5±1°C, 85-90% relative humidity for 4 months. Oranges treated with 5 millimoles of putrescine and10 micromoles of methyl jasmonate indicated significantly reduced chilling injuries and fruit weight loss compared to the control treatment. During storage, ascorbic acid, organic acids, total soluble solids of the treated and control fruits reduced, and pH increased though, putrescine and methyl jasmonate treatments led to decreases in the latter changes, relative to the control. In conclusion, fruits treated with 5 millimoles of putrescine showed the best appearance with the most controlling effect on chilling injury.
پس از برداشت, سرمازدگی, شاخصکیفیت, کاهش وزن
Chilling, Post harvest, Quality index, Weight loss.
185
196
http://jcpp.iut.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-200&slc_lang=fa&sid=1
S.
Mohammad Reza Khani
سهیلا
محمدرضاخانی
100319475328460020904
100319475328460020904
No
College of Agric., Shahid Bahonar Univ. of Kerman.
دانشکده کشاورزی، دانشگاه شهید باهنر کرمان
V.
Reza Saffari
وحیدرضا
صفاری
safariv@uk.ac.ir
100319475328460020905
100319475328460020905
Yes
College of Agric., Shahid Bahonar Univ. of Kerman.
دانشکده کشاورزی، دانشگاه شهید باهنر کرمان
Z.
Pak Kish
زهرا
پاک کیش
100319475328460020906
100319475328460020906
No
College of Agric., Shahid Bahonar Univ. of Kerman.
دانشکده کشاورزی، دانشگاه شهید باهنر کرمان