Journal of Crop Production and Processing
نشریه تولید و فرآوری محصولات زراعی و باغی
Isfahan University of Technology - Journal of Crop Production and Processing
http://jcpp.iut.ac.ir
1
admin
2251-8517
2251-8525
fa
jalali
1394
6
1
gregorian
2015
9
1
5
16
online
1
fulltext
fa
تأثیر کاربرد پس از برداشت پوتریسین بر افزایش عمر انبارمانی و حفظ کیفیت میوه کیوی رقم
Effect of Postharvest Application of Putrescine in Increasing Storage Life and Quality Attributes in Kiwifruit (Actinidia deliciosa cv. Hayward)
عمومى
General
پژوهشي
Research
کاربرد پلیآمین در بهبود عمر انباری میوههای مختلف گزارش شده است، بههمین منظورتأثیر غلظتهای مختلف پوتریسین در دمای بالا بر عمر پس از برداشت میوه کیوی رقم هایوارد در دمای 5/0± 0 درجه سلسیوس و رطوبت نسبی 95 - 90% بررسی شد. میوهها با محلول پوتریسین با غلظتهای مختلف (صفر، 1 و 2 میلیمولار) در دمای 50 درجه سلسیوس به مدت 2 دقیقه تیمار شده و بعد از خشک شدن سطح میوه به سردخانه انتقال داده شدند. پس از 8 و 16 هفته میزان سفتی بافت، مواد جامد محلول، اسیدیته قابل تیتراسیون، ویتامین ث و ظرفیت آنتیاکسیدانی میوهها اندازهگیری شد. تیمار پوتریسین تأثیر معنیدار بر میزان سفتی بافت، اسیدیته قابل تیتراسیون، ویتامین ث و ظرفیت آنتیاکسیدانی داشت، اما تأثیر معنیداری بر میزان مواد جامد محلول نداشت. بالاترین میزان سفتی بافت در هر دو زمان اندازهگیری مربوط به غلظت 2 میلیمولار پوتریسین بود. همچنین از نظر مقدار اسیدیته قابل تیتراسیون و ویتامین ث در نتیجه تیمار پوتریسین پس از 8 هفته بیشترین مقدار مربوط به غلظت 2 میلیمولار و بعد از 16 هفته مربوط به غلظت 1 میلیمولار پوتریسین بود. بالاترین مقدار ظرفیت آنتیاکسیدانی مربوط به تیمار پوتریسین نسبت به شاهد در هر دو زمان اندازهگیری بود. نتایج نشان میدهد که تیمار پوتریسین، بهواسطه بهتأخیر انداختن فرایندهای رسیدن میوه عمر انباری کیوی را افزایش میدهد. کاربرد پوتریسین در ترکیب با آب گرم میتواند جایگزین مناسبی بهجای استفاده از تیمار شیمیایی درفیزیولوژی پس از برداشت میوه کیوی باشد.
Application of polyamines has been reported to improve shelf life in different fruits. In this research the effect of different concentrations of putrescine with hot water on postharvest life of kiwifruit (Actinidia deliciosa cv. Hayward) at 0 ± 0.5°C was studied. Fruits were treated with putrescine (0, 1 and 2 mmol/L) and stored for 16 weeks. Fruit quality attributes assessment including firmness, soluble solid content, titratable acidity, ascorbic acid and antioxidant capacity were determined after 8 and 16 weeks of cold storage. Putrescine treatment had significant effect on firmness, titratable acidity, ascorbic acid and antioxidant capacity, but had no significant effect on soluble solid content. After 8 and 16 weeks the highest firmness was for 2mol/ L putrescine treatment. After 8 weeks the highest titratable acidity and ascorbic acid content were observed with 2mol/ L putrescine treatment and after 16 weeks were observed with 1mol/ L putrescine treatment. Putrescine treatment showed significant effect on antioxidant capacity in both measurements. The results revealed that kiwifruit storage life could be extended by putrescine treatment due, apparently, to its effect on delaying the ripenıng and senescence processes. Putrescine application in combination with hot water can be a suitable substitute for chemical post harvest treatment in kiwifruit.
پوتریسین, عمرانبارداری, فعالیت آنتیاکسیدانی, کیوی, ویتامین ث
Antioxidant capacity, Ascorbic acid, Kiwifruit, Putrescine, Storage life
135
142
http://jcpp.iut.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-264&slc_lang=fa&sid=1
Z.
Roohi
زهره
روحی
zohre_rohi@yahoo.com
100319475328460022333
100319475328460022333
Yes
Urmia University, Urmia, Iran
دانشگاه ارومیه
M. R.
Asghari
محمد رضا
اصغری
100319475328460022334
100319475328460022334
No
Urmia University, Urmia, Iran
دانشگاه ارومیه
Y.
Rasmi
یوسف
رسمی
100319475328460022335
100319475328460022335
No
Urmia Medical Sciences University, Urmia, Iran
دانشگاه علوم پزشکی ارومیه