Journal of Crop Production and Processing
نشریه تولید و فرآوری محصولات زراعی و باغی
Isfahan University of Technology - Journal of Crop Production and Processing
http://jcpp.iut.ac.ir
1
admin
2251-8517
2251-8525
fa
jalali
1394
9
1
gregorian
2015
12
1
5
17
online
1
fulltext
fa
اثر پوششدهی با کیتوزان بر افزایش عمر پس از برداشت و حفظ کیفیت میوه سیب رقم سلطانی
Effect of Chitosan Coating on Increasing Postharvest Life and Maintaining Apple fruit Quality Cv “Soltani”
عمومى
General
پژوهشي
Research
<p><strong>مزیت</strong> <strong>پوششدهی</strong> <strong>فرآورده­ها</strong> <strong>به</strong><strong><span dir="ltr"></span></strong><strong>طور</strong> <strong>معمول</strong> <strong>کاهش</strong> <strong>تعرق</strong> <strong>و تنفس</strong> <strong>میوه</strong> <strong>است</strong> <strong>که</strong> <strong>به</strong><strong><span dir="ltr"></span></strong><strong>منظور</strong> <strong>حفظ</strong> <strong>کیفیت</strong> <strong>و</strong> <strong>افزایش</strong> <strong>انبارمانی</strong> <strong>میوه­ها</strong> <strong>به</strong><strong><span dir="ltr"></span></strong><strong>کار</strong> <strong>گرفته</strong> <strong>میشود. یکی</strong> <strong>از</strong> <strong>مهم</strong><strong><span dir="ltr">­</span></strong><strong>ترین پوشش­هایی</strong> <strong>که</strong> <strong>در</strong> <strong>دوره</strong> <strong>پس از برداشت</strong> <strong>به</strong><strong><span dir="ltr"></span></strong><strong>کار</strong> <strong>می­رود،</strong> <strong>کیتوزان</strong> <strong>است. در این تحقیق تأثیر </strong><strong>غلظت­های مختلف کیتوزان (0، 5/0، 1 و 2 درصد) بر عمر انبارمانی میوه سیب رقم سلطانی مورد بررسی قرار گرفت</strong><strong><span dir="ltr">.</span></strong><strong> این آزمایش بهصورت طرح کرت­های خرد شده در زمان در قالب طرح پایه کاملاً تصادفی با 3 تکرار و 4 تیمار انجام شد. میوه­ها بهمدت 210 روز در سردخانه با دمای 1 درجه سانتیگراد و رطوبت نسبی 90% نگهداری شدند و در فواصل زمانی</strong> <strong>30 روز یکبار خارج شده و از نظر شاخص­هایی نظیر سفتی بافت، درصد کاهش وزن، اسید</strong> <strong>آلی، مواد جامد محلول، ویتامین ث، </strong><strong><span dir="ltr">pH</span></strong><strong> عصاره، ترکیبات فنلی و ظرفیت آنتیاکسیدانی مورد ارزیابی قرار گرفتند. نتایج نشان داد میوه­های تیمار شده با کیتوزان بهطور معنی­داری بیشترین سفتی، اسید آلی، ویتامین ث، مواد جامد محلول، ترکیبات فنلی، ظرفیت آنتیاکسیدانی و کمترین کاهش وزن و </strong><strong><span dir="ltr">pH</span></strong><strong> عصاره را در مقایسه با شاهد داشتند. هرچند بین دو غلظت 1 و 2 درصد کیتوزان در اکثر موارد تفاوت معنی­داری دیده نشد، اما در برخی موارد غلظت</strong><strong> 2 درصد بهتر از 1 درصد کیتوزان توانست ضمن افزایش زمان ماندگاری پس از برداشت سیب، کیفیت میوهها را حفظ نماید.</strong></p>
<p>The advantage of coating agents is reducing transpiration and respiration, leading to maintaining the quality and extending the shelf life of the fruits<span dir="rtl">.</span> Chitosan, the most important coating agent, is used during the post-harvest process. In this research the effect of chitosan with different concentrations (0, 0.5, 1 and 2%) on the shelf-life of apple cv “Soltani” was studied<span dir="rtl">.</span> The study was conducted as a split plot in time within a complete randomized design in 3 replications and 4 tratments. After storage at 1°C and 90% RH, fruits were evaluated every 30 days in terms of some traits such as firmness, weight loss, soluble solids and titratable acid and vitamin C, total phenol, antioxidant capacity and pH. Results showed that the fruits treated with chitosan had significantly higher firmness, titratable acid (TA), soluble solids (TSS), vitamin C, total phenol, antioxidant capacity and lower weight loss and pH, compared to the control<span dir="rtl">.</span> There was no significant difference between 1 and 2% chitosan coating concentrations for most of the examined traits, though evidence indicated that the 2% chitosan may act better than the 1% for shelf life extension and quality maintaining.</p>
سیب سلطانی, عمر انبارمانی, کیتوزان
Apple cv. soltani, Postharvest life, Chitosan
263
272
http://jcpp.iut.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-301&slc_lang=fa&sid=1
B.
Rostamzadeh
بهناز
رستمزاده
100319475328460023005
100319475328460023005
No
Isfahan University of
دانشگاه صنعتی اصفهان
A. A.
Ramin
علی اکبر
رامین
AA-Ramin@iut.ac.ir
100319475328460023006
100319475328460023006
Yes
Isfahan University of
دانشگاه صنعتی اصفهان
F.
Amini
فریبا
امینی
100319475328460023007
100319475328460023007
No
Arak University, Arak, Iran
دانشگاه اراک
M.
Pirmoradian
محسن
پیرمرادیان
100319475328460023008
100319475328460023008
No
Agriculture and Natural Resources Research Center, Isfahan, Iran.
مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی اصفهان