Journal of Crop Production and Processing
نشریه تولید و فرآوری محصولات زراعی و باغی
Isfahan University of Technology - Journal of Crop Production and Processing
http://jcpp.iut.ac.ir
1
admin
2251-8517
2251-8525
fa
jalali
1383
10
1
gregorian
2005
1
1
8
4
online
1
fulltext
fa
تعیین احتیاجات لیزین و اسیدهای آمینه گوگرد دار قابل هضم جوجههای گوشتی در مرحله اول رشد
Digestible Lysine and Sulfur Amino Acid Requirements of Young Male Broilers in the Starter Period
عمومى
General
پژوهشي
Research
دو آزمایش با استفاده از جوجه خروسهای گوشتی سویه تجاری راست به منظور تعیین احتیاجات لیزین و اسیدهای آمینه گوگرد دار قابل هضم در مرحله اول رشد (سن 6 تا 16 روزگی) انجام شد. برای هر آزمایش یک جیره پایه متشکل از ذرت و کنجاله سویا حاوی 19 درصد پروتئین خام و 3200 کیلوکالری انرژی قابل سوخت و ساز تهیه شد. جیره پایه آزمایش تعیین احتیاجات لیزین حاوی 7/0 درصد لیزین و جیره پایه آزمایش تعیین احتیاجات اسیدهای آمینه گوگرد دار حاوی 445/0 درصد متیونین + سیستین بود. برای تهیه سایر تیمارهای مربوط به هر آزمایش مقادیر متفاوتی از اسید آمینه مصنوعی مربوطه جایگزین نشاسته شد تا سطوح مختلف اسید آمینه بهدست آید. در هر آزمایش یک جیره شاهد متشکل از ذرت و کنجاله سویا حاوی 3200 کیلو کالری انرژی قابل سوخت و ساز و 23 درصد پروتئین به منظور مقایسه در نظر گرفته شد. تمام اسیدهای آمینه ضروری، به استثنای اسید آمینه تحت آزمایش، 10 درصد بالاتر از مقادیر توصیه شده توسط انجمن ملی تحقیقات در نظر گرفته شد. نتایج این آزمایش نشان میدهد که احتیاجات لیزین و اسیدهای آمینه گوگرد دار قابل هضم برای بیشینه رشد بر اساس مدل آستانهای به ترتیب 04/1 و 0/846 درصد و بر اساس تابع نمایی 01/1 و 841/0 درصد است.
Digestible lysine and sulfur amino acid (SAA) requirements of Ross male broilers were determined during the starter period in two experiments. Broilers were fed a control corn-soy diet (3200 kcal MEn/kg and 23% CP) for 6 days and then randomly assigned to dietary treatments until 16 days of age. The basal diet containing 19% CP was prepared in order to be deficient in lysine for experiment 1 and SAA for experiment 2. Seven graded increment levels of L-lysine HCl or Dl-methionine were added in absences of starch in experiment 1 and 2, respectively. All diets contained 3200 kcal MEn/kg and all essential amino acids, except for the test amino acid, were 10% higher than the NRC (1991) recommendations.
The digestible lysine requirements of broilers based on broken-line and exponential models were 1.04 and 1.01%, respectively. The digestible SAA requirements for the mentioned models were 0.846 and 0.841%, respectively.
اسید آمینه، احتیاجات، لیزین، اسیدهای آمینه گوگرد دار، قابلیت هضم
Amino Acid, Requirement, Lysine, Sulfur Amino Acids,digestible
99
109
http://jcpp.iut.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-2-305&slc_lang=fa&sid=1
B. Dastar
بهروز دستار
10031947532846006161
10031947532846006161
Yes
A. Golian
ابوالقاسم گلیان
10031947532846006162
10031947532846006162
No
M. Danesh Mesgaran
محسن دانش مسگران
10031947532846006163
10031947532846006163
No
F. Eftekhari Shahroodi
فریدون افتخاری شاهرودی
10031947532846006164
10031947532846006164
No
H. Kermanshahi
حسن کرمانشاهی
10031947532846006165
10031947532846006165
No