Journal of Crop Production and Processing
نشریه تولید و فرآوری محصولات زراعی و باغی
Isfahan University of Technology - Journal of Crop Production and Processing
http://jcpp.iut.ac.ir
1
admin
2251-8517
2251-8525
fa
jalali
1383
10
1
gregorian
2005
1
1
8
4
online
1
fulltext
fa
اثر سطوح مختلف گلوکوسینولاتهای جیره غذایی بر عملکرد جوجههای گوشتی
Effect of Different Levels of Dietary Glucosinolates on Performance of Broiler Chicks
عمومى
General
پژوهشي
Research
تعداد 200 قطعه جوجه گوشتی سویه آرین در طرحی کاملاً تصادفی به منظور برآورد اثر مقادیر گلوکوسینولاتهای جیره بر عملکرد جوجههای گوشتی در دوره آغازین (0-21روز) و رشد (22-42روز)، مورد آزمون قرار گرفتند. مقادیر گلوکوسینولاتهای جیره در دوره آغازین صفر، 5/7، 15، 5/22و 30 میکرومول در گرم ( به ترتیب تیمارهای آغازین 1، 2، 3، 4 و 5) و در دوره رشد صفر، 7/5، 4/11،
1/17 و 8/22 میکرومول در گرم ( به ترتیب تیمارهای رشد 1، 2، 3، 4 و 5) جیره بود. مصرف خوراک جوجهها در دوره رشد تحت تأثیر سطح گلوکوسینولاتهای جیره قرار گرفت (P<0.05) و کمترین مصرف خوراک در تیمار رشد5 دیده شد. کمترین اضافه وزن جوجهها در دوره آغازین و رشد به ترتیب در تیمار آغازین5 و تیمار رشد5 مشاهده شد(P<0.05). ضریب تبدیل غذایی تیمار آغازین5 با سایر تیمارهای دوره آغازین و تیمار رشد5 با دیگر تیمارها در این دوره تفاوت معنیدار داشت(P<0.05). در دوره آغازین بین اضافه وزن و سطح گلوکوسینولاتهای جیره و گلوکوسینولاتهای مصرفی همبستگی منفی بالا ( به ترتیب 3/95- و7/94- درصد) و در دوره رشد همبستگی منفی نسبتاً بالایی (به ترتیب 5/69- و4/72- درصد) وجود داشت.
این پژوهش نشان داد که سطح گلوکوسینولاتهای جیره در دورههای آغازین و رشد به ترتیب نباید بیش از 36/11 و 11/8 میکرومول در گرم جیره باشد. همچنین بیشترین مقدار کنجاله کلزایی که در دوره آغازین و رشد میتواند در جیره جوجههای گوشتی به کار برده شود به ترتیب برابر 13 و 8 درصد جیره است.
Two hundred Arian broiler chicks were used to investigate the effect of contents of dietary glucosinolates on performance of broiler chicks during starter (0-21 days of age) and grower periods (22-42 days of age) in a completely randomized design. The dietary glucosinolates contents in the starter period were 0 (S<sub>1</sub>), 7.5 (S<sub>2</sub>), 15 (S<sub>3</sub>), 22.5 (S<sub>4</sub>), 30 (S<sub>5</sub>) µmol/g and in the grower period they were 0 (G<sub>1</sub>), 5.7 (G<sub>2</sub>), 11.4 (G<sub>3</sub>), 17.1 (G<sub>4</sub>), 22.8 (G<sub>5</sub>) µmol/g. Feed intake during the grower period was affected (P<0.05) by different levels of glucosinolates in the diets and the lowest feed intake was observed in the G<sub>5</sub> treatment. The lowest body weight gains were observed in the S<sub>5</sub> and G<sub>5</sub> treatments during the starter and grower periods, respectively (P<0.05). The feed conversion ratio (FCR) in the S<sub>5</sub> treatment for the starter and the G<sub>5</sub> treatment for the grower period were significantly different (P<0.05) from other treatments. The correlation between the body weight gain and level of dietary glucosinolates or glucosinolate consumption was high during the starter (r = -95.3% and -94.7%, respectively) and relatively high (r = -69.5% and -72.4%, respectively) during the grower period. This experiment showed that the amount of glucosinolates in the diets of broiler chicks for the periods of starter and grower feeding system should not be more than 11.36 and 8.11µmol/g diet, respectively. Also during the starter and grower feeding periods, the highest level of rapeseed meal could be used in the broiler diets are 13 and 8 percent, respectively.
گلوکوسینولاتها، کنجاله کلزا، عملکرد و جوجههای گوشتی
Glucosinolates, Rapeseed meal, Performance, Broiler chicks
111
122
http://jcpp.iut.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-2-306&slc_lang=fa&sid=1
S.M.A. Jalali Hajiabadi
سیدمحمدعلی جلالی حاجی آبادی
10031947532846006166
10031947532846006166
Yes
S.A.H. Abolghasemi
سیدعبدالحسین ابوالقاسمی
10031947532846006167
10031947532846006167
No
A.R. Jafari Sayadi
علیرضا جعفری
10031947532846006168
10031947532846006168
No
M. Rostaei Alimehr
محمد روستائی علیمهر
10031947532846006169
10031947532846006169
No
M. Haghighian Roudsari
محمود حقیقیان رودسری
10031947532846006170
10031947532846006170
No