Journal of Crop Production and Processing
نشریه تولید و فرآوری محصولات زراعی و باغی
Isfahan University of Technology - Journal of Crop Production and Processing
http://jcpp.iut.ac.ir
1
admin
2251-8517
2251-8525
fa
jalali
1382
1
1
gregorian
2003
4
1
7
1
online
1
fulltext
fa
مطالعه چند شکلی ایزو آنزیمهای استراز، پراکسیداز و مالات دهیدروژناز در ارقام وگونههای پسته ایرانی
Polymorphism Syudy of Esterase, Proxidase and Malate Dehydrogenase Isozymes in Pistachio Cultivars and Related Species
عمومى
General
پژوهشي
Research
به منظور بررسی تنوع ژنتیکی ارقام و گونههای پسته ایرانی از سه آنزیم استراز، پراکسیداز و مالات دهیدروژناز در 30 ژنوتیپ مختلف پسته استفاده شد. نمونهها از برگهای تازه درختان پسته تهیه گردید. برای این منظور از بافر استخراج حاوی 20 درصد ساکارز، 01/0 مولار دیتیوتریتول، دو درصد پلیاتیلن گلایکول و 8 درصد پلیونیل پلیپیرولیدن استفاده شد. برای جداسازی ایزوآنزیمها تکنیک ایزوالکتریک فوکوسینگ با ژل پلیاکریلآمید با غلظت دو درصد وزنی حجمی آمفولیت به کار رفت.
نتایج چندشکلی زیادی را در هر سه سیستم آنزیمی نشان داد، که بیشترین آن مربوط به آنزیم استراز بود. تعداد 19 باند در آنزیم استراز و 28 باند برای آنزیم مالات دهیدروژناز دیده شد، که در دامنه گستردهای از شیب pH پراکنده بودند. برای آنزیم پراکسیداز در یک دامنه باریک pH، 11 باند مشاهده شد. نتایج حاصل از گروهبندی ژنوتیپها، بر اساس سه سیستم آنزیمی مذکور، آنها را در 8 گروه اصلی و 20 گروه فرعی تقسیم نمود، به نحوی که میزان تشابه ژنتیکی از سمت ارقام رایج باغی به سمت گونهها کاهش یافته، در نهایت گونهها در سه گروه انتهایی قرار گرفتند. واریته سرخس به عنوان فرم وحشی گونه ورا، حد واسط ارقام رایج باغی با گونههای دیگر قرار گرفت.
Thirty genotypes of pistachio cultivars and related species were evaluated for genetic diversity using three polymorphic isozymes, i.e. Esterase, Peroxidase and Malate dehydrogenase. Young leaves of pistachio were crushed with extraction buffer containing: 20% sucrose, 0.01 M dithiothretiol, 2% polyethylene glycol, and 8% polyvenyl polypyrollidone. Samples were analyzed using isoelectric focussing on polyacrylamide gels containing 2% (W/V) ampholyte. All the three isozymes revealed high degrees of polymorphism in pistachio cultivars and related species. Maximum polymorphism was observed for Est. enzyme. A total of 19 bands in Est. and 28 bands in MDH were observed in a wide range of pH gradient however, in Per. there were 11 bands all of which located in a narrow range of pH gradient. Cluster analysis based on the three system enzymes revealed that all the 30 pistachio genotypes were in 8 main classes and 20 subclasses and the extent of genetic similarity reduced from cultivated varieties to species, which were finally classified in 3 groups. Sarakhs variety, a wild type of <em>P. vera</em>, was classified in a group between cultivated varieties and species.
پسته، ایزوآنزیم، استراز، پراکسیداز، مالات دهیدروژناز، تنوع ژنتیکی
Pistachio, Isozyme, Esterase, Peroxidase, Malate dehydrogenase, Genetic diversity.
107
114
http://jcpp.iut.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-2-387&slc_lang=fa&sid=1
A. Alami
علی اعلمی
10031947532846005057
10031947532846005057
Yes
M. Taeb
محمد تائب
10031947532846005058
10031947532846005058
No
A. Lotfi
عباس لطفی
10031947532846005059
10031947532846005059
No
Y. Sadeghian Motahar
یعقوب صادقیان مطهر
10031947532846005060
10031947532846005060
No