Journal of Crop Production and Processing
نشریه تولید و فرآوری محصولات زراعی و باغی
Isfahan University of Technology - Journal of Crop Production and Processing
http://jcpp.iut.ac.ir
1
admin
2251-8517
2251-8525
fa
jalali
1384
10
1
gregorian
2006
1
1
9
4
online
1
fulltext
fa
اثر واریته و زمان نگهداری روی ویژگیهای شیمیایی ربگوجه فرنگی حاصل از چهار واریته
Effect of Variety and Storage Time on Chemical Properties of Tomato Paste from Four Varieties
عمومى
General
پژوهشي
Research
یکی از مهمترین محصولات زراعی، گوجهفرنگی است. به طوری که شناخت دقیق و همه جانبه عوامل مؤثر بر تولید گوجه فرنگی و فرآوردههای آن ضروری است چرا که تکنولوژی و تقاضا برای این محصول و فرآوردههای آن در ایران و جهان رو به افزایش است. در این بررسی با توجه به تولید 7/3 میلیون تن گوجه فرنگی در ایران و این که بخش عمدهای از این محصول تبدیل به رب گوجه فرنگی و محصولات مشابه میشود، تلاش گردید تا اثر واریته و زمان نگهداری بر روی ویژگیهای شیمیایی رب حاصل از چهار واریته منتخب طرح ملی، کال جی ان 3، ارلی اوربانا وای، ارلی اوربانا 111، پتوارلی سی اچ در طی یک سال نگهداری در شرایط اتاق (دمای متوسط 25 درجه سانتیگراد) بررسی گردد و برخی خصوصیات فیزیکوشیمیایی شامل: بریکس، مواد جامد کل، مواد جامد نامحلول، اسیدیته، pH اندازهگیری شود. نتایج به دست آمده نشان داد که واریتههای ارلی اوربانا 111 و پتوارلی سی اچ دارای بیشترین میزان ماده جامد کل و بالاترین میزان اسیدیته بودند. ضمن آن که واریتههای پتوارلی سی اچ و ارلی اوربانا 111، دارای کمترین نوسانات و بیشترین ثبات بودند.
Production and consumption of whole tomato and/or its products(tomato paste, tomato juice, ketchup, etc) is incearsed all over the world. Annual production of tomato in Iran is about 3.4 million tons (MT), part of that is processed in the tomato paste factorise, which are mostly located in khorasan province. Since tomato variety has a determinant effect on the physico-chemical and organo leptical properties/quality of tomato and its products, an investigation was performed to evaluate the impact of variety and storage time of four tomato varieties, Cal.j.n.3, Early Urbana Y, Early Urbana 111and Peto early C.H which were selected according to a national project and were monitored according to their brix, pH, Acidity, Sugar and Salt contents, total and non soluble solids. Results indicated that Early Urbana 111 and Peto early C.H contained the highest amounts of soluble solids along with the highest pH. Also it was evidenced that these varieties were the most stable varieties as the least compositional changes was seen in them.
زمان نگهداری، واریته گوجه فرنگی، ویژگیهای شیمیایی رب گوجه فرنگی
Storage time, Tomato variety, Chemical properties of tomato.
211
221
http://jcpp.iut.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-2-514&slc_lang=fa&sid=1
M. R.Edalatian
محمدرضا عدالتیان
10031947532846004480
10031947532846004480
Yes
S. A. Mortazavi
سید علی مرتضوی
10031947532846004481
10031947532846004481
No
M. Hamedi
منوچهر حامدی
10031947532846004482
10031947532846004482
No
M. Mazaheri
مصطفی مظاهری تهرانی
10031947532846004483
10031947532846004483
No