Journal of Crop Production and Processing
نشریه تولید و فرآوری محصولات زراعی و باغی
Isfahan University of Technology - Journal of Crop Production and Processing
http://jcpp.iut.ac.ir
1
admin
2251-8517
2251-8525
fa
jalali
1387
1
1
gregorian
2008
4
1
12
43
online
1
fulltext
fa
بررسی تغییرات تئافلاوین و تئاروبیژن در زمان تخمیر (اکسیداسیون) و اثر آن روی شفافیت و رنگ کل در چای سیاه
Variations in Theaflavin and Thearubigin During Fermentation Time and their Effects on Brightness and Total Color in Black Tea
عمومى
General
پژوهشي
Research
این پژوهش به منظور بررسی تغییرات تئافلاوین و تئاروبیژن در زمان تخمیر (اکسیداسیون) و اثر آن بر روی شفافیت و رنگ کل در چای سیاه در سال زراعی 1383 در مرکز تحقیقات چای کشور در لاهیجان انجام گردید. درصد تئافلاوین، تئاروبیژن، رنگ کل و شفافیت در دو رقم امیدبخش 100 و هیبرید طبیعی چینی، در زمانهای برداشت خرداد، مرداد و مهر و در زمانهای تخمیر 30، 60، 90، 120، و 150 دقیقه اندازهگیری شد. براساس نتایج حاصل از این آزمایش علاوه بر تفاوت ژنتیکی ارقام مورد آزمایش در تولید مواد شیمیایی ایجادکننده کیفیت، تغییرات شرایط آب و هوایی در زمانهای مختلف برداشت و همچنین زمانهای متفاوت تخمیر نیز میتواند تا حد زیادی روی میزان تئافلاوین، تئاروبیژن، رنگ کل و شفافیت اثر بگذارد. همچنین این نتایج بیانگر اثر متقابل بسیار معنیدار رقم × زمان برداشت × زمان تخمیر بر صفات تعیین کننده کیفیت چای سیاه بود. برآورد ضرایب همبستگی بین صفات مورد مطالعه نشان داد که به استثنای همبستگی بین تئاروبیژن و شفافیت، همبستگی بین سایر صفات در سطح احتمال 1 درصد معنی دار بود. نتایج حاصل از تجزیه روابط رگرسیونی بین زمان تخمیر به عنوان متغیر مستقل و هر یک از صفات مورد مطالعه به عنوان متغیر وابسته، رابطه رگرسیونی خطی بسیار معنیداری بین زمان تخمیر با تئافلاوین و شفافیت مشاهده شد. همچنین نتایج حاصل از تجزیه رگرسیون چند متغیره بین شفافیت به عنوان متغیر وابسته با تئافلاوین و تئاروبیژن به عنوان متغیر مستقل نشان داد که بیش از 56 درصد از تغییرات شفافیت به وسیله تئافلاوین و تئاروبیژن توجیه میشود. همچنین در تجزیه رگرسیون چند متغیره بین رنگ کل به عنوان متغیر وابسته و تئافلاوین و تئاروبیژن به عنوان متغیر مستقل، بیش از 43 درصد از تغییرات رنگ کل به وسیله تئافلاوین و تئاروبیژن توجیه شد .
<span style="FONT-SIZE: 10pt FONT-FAMILY: "Times New Roman" mso-fareast-font-family: 'Times New Roman' mso-bidi-font-family: Lotus mso-bidi-language: FA mso-ansi-language: EN-US mso-fareast-language: EN-US"><font face="tahoma,arial,helvetica,sans-serif">Variations in theaflavin and thearubigin content during fermentation and the effects of these variations on brightness and total color in black tea were evaluated at the Tea Research Center in Lahijan in the year 2004.<font size="2"><span style="mso-spacerun: yes"> </span>Percentages of theaflavin (TF), thearubigin (TR), total color and brightness were determined in two clones 100 and in the natural Chinese hybrid during flushing in the months of June, August and October and different fermentation time (30, 60, 90, 120 and 150 minutes). It is evident from the results obtained that apart from genetic differences in the clones under study, changes in climatic conditions during different periods of flushing and fermentation time can to a great extent influence the amount of TF, TR, total color and brightness in black tea. Results obtained also indicated significant interacting effects of clones, different flushing and fermentation times on the quality-determining characteristics of black tea. No significant correlations were found between TR and brightness however, significant correlations were found between other characteristics studied at the 1% probability level. On the basis of regression analysis with fermentation time (independent variable) and each of the characteristics studied (dependent variable), linear relationships were detected between fermentation time and brightness and TF content. Multi-variable regression analysis between brightness (dependent variable) and TF and TR (independent variables) showed that more than 56% of variations in brightness in black tea was related to TF and TR. Also multi-variable regression analysis between total color (dependent variable) and TF and TR (independent variable) indicated that more than 43% of variations in total color in black tea can be attributed to TF and TR percentages</font></font></span>
چای سیاه، زمان تخمیر، تئافلاوین، تئاروبیژن، شفافیت، رنگ کل
Black tea, Fermentation time, Theaflvin, Thearubigin, Brightness, Total color
47
55
http://jcpp.iut.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-2-818&slc_lang=fa&sid=1
R.
Hojat Ansari
رضا
حجت انصاری
10031947532846004335
10031947532846004335
No
M.
Hasanpour Asil
معظم
حسن پور اصیل
10031947532846004336
10031947532846004336
Yes
A.
Hatamzadeh
عبدالله
حاتم زاده
10031947532846004337
10031947532846004337
No
B.
Rabiei
بابک
ربیعی
10031947532846004338
10031947532846004338
No
S.H.
Roofigari haghighat
شیوا
روفیگری حقیقت
10031947532846004339
10031947532846004339
No