Journal of Crop Production and Processing
نشریه تولید و فرآوری محصولات زراعی و باغی
Isfahan University of Technology - Journal of Crop Production and Processing
http://jcpp.iut.ac.ir
1
admin
2251-8517
2251-8525
fa
jalali
1387
7
1
gregorian
2008
10
1
12
45
online
1
fulltext
fa
اثر کلرید کلسیم بر استحکام و ماندگاری پس از برداشت حبه روی خوشه در انگور عسکری
Effect of Calcium Chloride Application on Firmness and Post Harvest Retention of Berry Grape (<i> Vitis vinifera </i> L.) cv. Askari
عمومى
General
پژوهشي
Research
هدف از انجام این تحقیق بررسی اثر کلرید کلسیم بر استحکام و ماندگاری پس از برداشت حبه روی خوشه در انگور عسکری بود. این تحقیق در سال 1385 در یکی از باغات انگور شهرستان سی سخت بهصورت فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی با 7 تیمار به اجرا درآمد. آزمایش شامل دو قسمت بود: 1- محلول پاشی با غلظتهای1، 5/2 و 5 در هزار دو هفته قبل از برداشت و تکرار یکروز قبل از برداشت. 2- غوطهوری در محلول کلرید کلسیم با غلظتهای1، 5/2 ، 5 درصد بعد از برداشت و تیمار شاهد. انگورها برای مدت 30 روز در دمای صفر درجه سانتیگراد در سردخانه نگهداری گردیدند. نتایج نشان داد که کلرید کلسیم تأثیر معنیداری در سطح احتمال یک درصد بر درصد ریزش حبهها پس از یک ماه نگهداری در سردخانه داشت. کمترین میزان ریزش حبهها در مرحله پس از برداشت مربوط به تیمار 5 درصد غوطهوری و در مرحله پس از یک ماه نگهداری در سردخانه مربوط به تیمار 5/2 در هزار محلول پاشی بود. بیشترین درصد ریزش حبهها در تیمار شاهد (عدم کاربرد کلرید کلسیم) دیده شد. اثر کلرید کلسیم بر کاهش درصد پوسیدگی حبههای انگور پس از یک ماه نگهداری در سردخانه در سطح یک درصد معنیدار بود. کمترین میزان پوسیدگی در تیمار محلول پاشی 5/2 در هزار و بیشترین میزان پوسیدگی در تیمار شاهد بهدست آمد. اثر کلرید کلسیم بر ضریب رسیدگی(TSS/TA) معنیدار بود.
The aim of the study was to examine the effect of CaCl<sub>2</sub> on the firmness and post harvest retention of Berry Grape (<em>Vitis vinifera</em> L.) cv. Askari. The experiment was carried out in 2006 in vineyard in the Sisakht region in a completely randomized design with 7 treatments. Experiment includes two parts: 1- spray with 3 levels 0.1, 0.25 and 0.5 %. (Two weeks before harvest and repeated one day before harvest) and 2- Dipping clusters in CaCl2 solution with 3 levels 1, 2.5 and 5 % post harvest. Grapes were stored at 0ºc for 1 month in cold store room. Results showed that the effect of CaCl<sub>2</sub> was significant on post harvest abscission berries percentage at 1% level. Minimum post harvest abscission of berries percentage was observed using 5% dipping and 0.25% spray after 30 days storage in cold storage room. Highest abscission of berries was observed in control. Effect of CaCl<sub>2</sub> on decay berry was significant at 1% level after 30 days of storage. Minimum decay percentage was observed in 0.25 % spray and the highest decay percentage was obtained in control. Effect of CaCl<sub>2</sub> on palatability (TSS/TA) was significant at 1%level.
: انگور، پوسیدگی، کلرید کلسیم، ریزش حبهها
Grape, Decay, CaCl2, berry drop.
183
190
http://jcpp.iut.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-2-908&slc_lang=fa&sid=1
M. H.
Farahi
مهدی
حسینی فرهی
10031947532846008270
10031947532846008270
Yes
K.
Goodarzi
کرم اله
گودرزی
10031947532846008271
10031947532846008271
No