Journal of Crop Production and Processing
نشریه تولید و فرآوری محصولات زراعی و باغی
Isfahan University of Technology - Journal of Crop Production and Processing
http://jcpp.iut.ac.ir
1
admin
2251-8517
2251-8525
fa
jalali
1387
7
1
gregorian
2008
10
1
12
45
online
1
fulltext
fa
بررسی نگرش دامداران شهرستان گلپایگان پیرامون کیفیت شیر و نقش آموزش در بهبود کیفیت شیر
Study of Dairy Farmers’ Attitude Regarding the Quality of Milk and Role of Training in Improving Quality of Milk in Golpayegan Township, Iran
عمومى
General
پژوهشي
Research
هدف این تحقیق، بررسی نگرش دامداران پیرامون بهبود کیفیت شیر و نقشی است که آموزش در بهبود کیفیت و کمیت شیر تولیدی آنها و در کل بر سلامت جامعه دارد. این تحقیق در دو بخش انجام شده است. بخش اول تحقیق، پیمایشی بوده و جامعه آماری آن، شامل 6200 دامدار سنتی شهرستان گلپایگان بودند که با روش نمونهگیری طبقهای تناسبی، از این تعداد، 130 نمونه انتخاب و مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. در بخش تحقیق تجربی نیز12 دامدار انتخاب شدند و نتایج دو صفت بار میکروبی شیر و درصد چربی شیر گاوهای شیری آنها بر پایه طرح بلوک کاملاً تصادفی در 3 تکرار و 2 تیمار (دامداران آموزش دیده و دامداران آموزش ندیده) مورد آزمایش قرار گرفت. یافتههای حاصل از تحلیل دادهها نشان دادند که از بین متغیرهای مستقل تحقیق، تنها بین متغیرهای سطح تحصیلات، جنسیت (07/4= t)، عضویت در اتحادیه دامداران (82/6= t)، دانش دامداران (297/0=r) و شرکت در کلاسهای آموزشی (21/4=t) با متغیر وابسته نگرش ارتباط مثبت و معنیداری وجود دارد. نتایج تجزیه واریانس حاصل از تحقیق آزمایشی هم ارتباط معنیداری به ترتیب در صفت درصد چربی شیر و صفت بار میکروبی شیر (17/37=F و 09/10=F) در بین دو تیمار مورد بررسی نشان داد.
The purpose of this study was to investigate dairy farmers' attitudes regarding the quality of milk and role of training in improving the quality of milk. The study was implemented in two parts. The first part was survey research and 6200 dairy farmers were the target population for this study in Golpayegan Township, Iran. Dairy farmers were selected using stratified randomization sampling method (n= 130). In the second part, 12 dairy farmers were selected. Plate count and lipid percentage of milk in 12 dairy farms were determined in a completely randomized block design with 2 treatments and 3 replications. The results of the study showed positive and statistically significant relationship between independent variables (sex, educational level, membership in dairy :::union:::s, knowledge and participation in educational programs) and dependent variable (attitude). Results of analysis of variances showed that plate count and lipid percentage in the two treatments were significantly different.
نگرش، کیفیت شیر، بار میکروبی، آموزش
Attitude, Quality milk, Plate count, Training.
637
647
http://jcpp.iut.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-2-945&slc_lang=fa&sid=1
S.
Jannat
سمیه
جنت
10031947532846008139
10031947532846008139
Yes
M.
Chizari
محمد
چیذری
10031947532846008140
10031947532846008140
No
S.
Abbasi
سلیمان
عباسی
10031947532846008141
10031947532846008141
No