@article{ author = {AtlassiPak, Vahi}, title = {Evaluation of ion distribution in different tissues of wheat (Triticum aestivum L.) cultivars differing in salt tolerance}, abstract ={An understanding of physiological mechanisms of salt tolerance is necessary for breeding programs, in order to select the desired trait in different wheat genotypes. Three bread wheat genotype differing in salt tolerance were employed to assess ion distribution and growth responses under saline conditions. To evaluate ion distribution in plant, sodium and potassium concentrations as well as K+/Na+ ratios in different tissues including root, leaf 3 blade, flag leaf sheath and flag leaf blade were assessed in a pot experiment in the glasshouse using a factorial experiment based on a randomized complete block design with three replications . Four levels of NaCl (0, 50, 100 and 150 mM NaCl) were imposed as the salinity treatments when the leaf 4 was fully expanded. Salinity had a similar effect on shoot biomass of all genotypes at 150 mM NaCl. Root biomass decreased in all genotypes with increasing salinity and this decrease was more in sensitive one (Tajan) at 150 mM NaCl. The genotypes did not differ significantly in root uptake of sodium. Sodium contents reduced from root to shoot and Salt tolerance in wheat genotypes was related to lower sodium accumulation in leaves. The major differences of salt tolerant genotypes (Arg and Mahdavi) and sensitive one in sodium transport to the younger leaf were due to the rate of transfer from the root to the shoot, which was much lower in Arg and the capacity of the leaf sheath to extract and sequester sodium as it entered the flag leaf blade in Mahdavi. Salt tolerant genotypes maintained higher K+/Na+ ratios in flag leaf blade than in salt sensitive one. Its likely that reduction in sodium transfer from the root to the shoot and leaf sheath sequestration specially in flag leaf are the traits that interact to control leaf blade sodium and would appear to be the most important mechanisms contributing to the improved salt tolerance in tolerant genotypes.}, Keywords = {Salt Stress, Wheat, K+/Na+ ratios, Sodium transport }, volume = {7}, Number = {1}, pages = {1-16}, publisher = {}, title_fa = {بررسی توزیع یونی در بافت های مختلف ارقام متحمل و حساس به شوری گندم (.Triticum aestivum L)}, abstract_fa ={درک مکانیسم­های فیزیولوژیکی تحمل به شوری به منظور انتخاب صفات مطلوب در ژنوتیپ­های مختلف گندم در برنامه ­های اصلاحی ضروری است. سه رقم گندم نان متفاوت از نظر تحمل به شوری جهت ارزیابی توزیع یونی و واکنش­های رشدی تحت شرایط شوری مورد بررسی قرار گرفت. به منظور بررسی توزیع یونی در گیاه، غلظت یون­های سدیم و پتاسیم و همچنین نسبت پتاسیم به سدیم در بافت­های مختلف گیاه شامل ریشه، پهنک برگ سوم، غلاف برگ پرچم و پهنک برگ پرچم در آزمایشی گلخانه­ای به صورت فاکتوریل بر پایه بلوک های کامل تصادفی در سه تکرار بررسی شد. زمانی که برگ چهارم به حداکثر سطح خود رسیده بود، چهار سطح شوری صفر، 50، 100 و 150 میلی­مولار کلرید سدیم به عنوان تیمار شوری اعمال گردید. شوری 150 میلی­مولار اثر مشابهی بر ماده خشک اندام هوایی در هر سه رقم داشت. ماده خشک ریشه با افزایش شوری در همه ارقام کاهش پیدا کرد و در رقم حساس (تجن) در شوری 150 میلی­مولار این کاهش بیشتر بود. اختلاف معنی­داری بین جذب سدیم توسط ریشه ارقام مختلف مشاهده نگردید. غلظت سدیم از ریشه به سمت بافت هوایی کاهش یافت و تحمل به شوری در ارقام گندم با تجمع مقادیر پایینی از یون سدیم در برگ­ها همراه بود. تفاوت عمده بین ارقام متحمل (ارگ و مهدوی) و حساس در انتقال سدیم به برگ­های جوان بدلیل میزان کمتر انتقال سدیم از ریشه به اندام هوایی در رقم ارگ و نیز ظرفیت نگهداری و ممانعت از انتقال سدیم توسط غلاف در ورود این یون به پهنک برگ پرچم در رقم مهدوی بود. ارقام متحمل به شوری نسبت بالایی از پتاسیم به سدیم را در پهنک برگ پرچم نسبت به رقم حساس داشتند. احتمالا کاهش انتقال سدیم از ریشه به اندام هوایی و نگهداری آن در غلاف برگ بویژه در برگ پرچم از صفاتی است که کنترل کننده میزان سدیم در پهنک برگ بوده و به نظر می­رسد که از مهمترین مکانیسم­های درگیر در بهبود تحمل به شوری در ارقام متحمل باشد.}, keywords_fa = {تنش شوری, گندم, نسبت پتاسیم به سدیم, انتقال سدیم}, doi = {10.18869/acadpub.jcpp.7.1.1}, url = {http://jcpp.iut.ac.ir/article-1-2402-en.html}, eprint = {http://jcpp.iut.ac.ir/article-1-2402-en.pdf}, journal = {Isfahan University of Technology - Journal of Crop Production and Processing}, issn = {2251-8517}, eissn = {2251-8525}, year = {2017} } @article{ author = {Yaghoubi, Bijan and Tahghighi, Hediyeh and mohammadvand, Elmir}, title = {Practicing quinclorac as a new herbicide for bulrush (Schoenoplectus maritimus L.) and barnyardgrass (Echinochloa crus-galli L.) control in transplanted rice}, abstract ={Field study was conducted in order to evaluate the efficacy of new herbicide quinclorac to control barnyardgrass and bulrush, the most important weeds of paddy rice. Treatments consisted of rice cultivars (Hashemi and Khazar) and quinclorac rates (50, 100, 200 and 400% the recommended dose), recommended dose of butachlor and quinclorac, each alone and plus bensulfuronmethyl (BSM), weedy and hand weeded control. Results showed that bulrush control was variable, depending on rice cultivar and herbicide treatments. Neither butachlor nor quinclorac controlled bulrush effectively. Bulrush produced 47% more biomass in Khazar cultivar compared with Hashemi averaged over treatments. The most consistent bulrush and barnyardgrass control occurred with BSM + butachlor but quinclorac + BSM. Control of barnyardgrass with quinclorac varied from 48 to 100% depending on dose and time of evaluation with high efficacy early season and gradually decreased residual effect toward the end of the season. Butachlor and quinclorac responded similarly in barnyardgrass control in recommended dose. Visual evaluation showed no symptom of phytotoxicity on both rice cultivars in vegetative stage, but quinclorac caused irregular panicles with abnormal growth emerged from aboveground nodes in Hashemi cultivar. Treatments efficacy in weed control was reflected well in grain yield ranged from 21 to 97% compared with hand weeded control, the greatest in butachlor + BSM and the least in weedy check. Biological yield response to treatments was similar to grain yield. Harvest index was not affected by herbicide treatments in Hashemi, but decreased in Khazar except for quinclorac in 4 times the recommended dose, and butachlor + BSM. Overall quinclorac efficacy in barnyardgrass control was eligible, both inadequate in bulrush control and Khazar cultivar provided better ecological niche for bulrush invasion.}, Keywords = {Bensulfuronmethyl, Butachlor, Hashemi, Khazar, Weed Management}, volume = {7}, Number = {1}, pages = {17-29}, publisher = {}, title_fa = {امکان‌سنجی کاربرد علف‌کش جدید کوئین‌کلوراک در کنترل پیزور (Schoenoplectus maritimus L) و سوروف (Echinochloa crus-galli L) در برنج}, abstract_fa ={آزمایش مزرعه‌ای به منظور ارزیابی کارایی علف‌کش جدید کوئین‌کلوراک برای کنترل سوروف و پیزور؛ مهمترین علف‌های هرز شالیزار اجرا شد. فاکتورهای مورد بررسی شامل رقم برنج (هاشمی و خزر) و تیمارهای علف‌کشی (دزهای 5/0، 1، 2 و 4 برابر دز توصیه شده کوئین‌کلوراک، بوتاکلر و کوئین‌کلوراک در دز توصیه‌شده به‌صورت انفرادی و اختلاط با بن‌سولفورون‌متیل) بود. نتایج نشان که بوتاکلر و دز توصیه شده کوئین‌کلوراک دارای کارایی مشابه در کنترل سوروف و هر دو فاقد کارایی موثری در کنترل پیزور بودند و پیزور بطور متوسط دارای 47% زیست‌توده بیشتری در رقم خزر در مقایسه با رقم هاشمی بود. بیشترین کنترل سوروف و پیزور در تیمار بوتاکلر+ بن‌سولفورون‌متیل بود و تیمار کوئین‌کلوراک+ بن‌سولفورون‌متیل فاقد کارایی کافی در کنترل همزمان دو علف‌هرز بود. ارزیابی چشمی علائم اختلالات رشدی در مرحله رویشی بر روی ارقام برنج را نشان ندارد، امّا کوئین‌کلوراک ظهور خوشه‌های نابجا از گره‌های میانی رقم هاشمی را در مرحله زایشی موجب شد. کارایی تیمارها در کنترل علف‌های هرز به‌خوبی در عملکرد دانه نمایان بود و میزان شلتوک از 21 تا 97 درصد نسبت به وجین دستی متغیر بود. تیمار بوتاکلر+ بن‌سولفورون‌متیل دارای بیشترین عملکرد دانه بود. واکنش عملکرد بیولوژیکی به تیمارهای مورد بررسی مشابه عملکرد دانه بود. شاخص برداشت در رقم هاشمی تحت تأثیر تیمارهای علف‌کشی نبود، امّا در رقم خزر در بیشتر تیمارها کاهش نشان داد. بطورکلی مطابق نتایج این تحقیق کارایی کوئین‌کلوراک در کنترل سوروف قابل قبول، در کنترل پیزور ناکافی، و رقم جدید خزر دارای نیچ اکولوژیک مناسب‌تری برای تهاجم پیزور بود.}, keywords_fa = {بوتاکلر, بن‌سولفورون‌متیل, خزر, هاشمی.}, doi = {10.18869/acadpub.jcpp.7.1.17}, url = {http://jcpp.iut.ac.ir/article-1-2344-en.html}, eprint = {http://jcpp.iut.ac.ir/article-1-2344-en.pdf}, journal = {Isfahan University of Technology - Journal of Crop Production and Processing}, issn = {2251-8517}, eissn = {2251-8525}, year = {2017} } @article{ author = {Dehnavi, Asieh and Rezaei, Mehdi and Hokmanadi, Hossien and Ghorbani, Hass}, title = {Effects of Ethephon and soybean oil on the time of flowering of two apricot varieties from Shahrood, Iran}, abstract ={                                          Early flowering in apricot trees is leading to the spring frost. Delay of flowering is one of approaches to prevent spring frost damage. Hence, a factorial experiment on the base of RCBD was conducted in agriculture faculty, Shahrood University at 2014-15 years. The effect of spraying with soybean oil (10 and 15 percent) and ethephon (100 and 200 mg/l) and combination of soybean oil (15 percent) and ethephon (200 mg/l) was evaluated on an early-flowering variety, Rajab Ali, and a late flowering variety, Khiveai. The results showed that soybean oil treatment delay flowering time only one day in compare to the control. Rajab Ali variety showed respectively eight and nine day delaying in beginning of flowering and full bloom when spraying with 15% soybean oil and 200 mg/l ethephon. However, the maximum delay in the beginning of flowering and full bloom in the Khiveai was respectively four and five day at 100 and 200 mg/l of ethephon. The pre-blossom frost damage on untreated trees was significantly higher in compare to trees treated with ethephon. The primary and secondary fruit set was a significant increase in the ethephon and soybean oil application. The result showed that delay of flowering in ethephon treatment in early flowering varity, RjabAli, more than late flowering, Khiveai.}, Keywords = {Apricot, Delay Flowering, Ethephon, Frost, Fruit Set Percent }, volume = {7}, Number = {1}, pages = {31-42}, publisher = {}, title_fa = {تأثیر اتفن و روغن سویا بر زمان گلدهی دو واریته زردآلوی شاهرودی}, abstract_fa ={به منظور به تأخیر انداختن زمان گلدهی در درختان زردآلو جهت کاهش احتمال خطر سرمازدگی بهاره، آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک‌های کامل تصادفی با سه تکرار در دانشکده کشاورزی دانشگاه شاهرود در سال‌های 94-1393 انجام گرفت. در این آزمایش اثر محلولپاشی با روغن سویا (10 و 15 درصد) و اتفن (100 و 200 میلی گرم در لیتر) و ترکیب روغن سویا (15درصد) و اتفن 200 میلی‌گرم در لیتر در واریته زود گل رجبعلی و دیرگل خیوه‌ای مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد که درختان محلولپاشی شده با روغن سویا، تنها  با یک روز اختلاف  نسبت به شاهد در هر دو رقم شکوفا شدند. بیشترین تأخیر در آغاز گلدهی و تمام‌گل در محلولپاشی روغن سویا 15درصد و تیمار اتفن 200 میلی‌گرم در لیتر به ترتیب با نه و هشت روز اختلاف نسبت به شاهد در رقم رجبعلی مشاهده شد و این در حالی بود که حداکثر تأخیر در آغاز گلدهی و تمام گل در رقم خیوه‌ای به میزان چهار و پنج روز در غلظت‌های 100 و 200 میلی‌گرم در لیتر اتفن بود. میزان سرمازدگی در درختان تیمار نشده نسبت به درختان تیمار شده با اتفن به طور معنی‌داری بیشتر بود. در میزان تشکیل میوه اولیه و ثانویه در زمان کاربرد اتفن و روغن سویا نسبت به شاهد افزایش معنی‌داری مشاهده شد. نتایج نشان داده که واریته زود گل زردآلو (رجبعلی) با نیاز سرمایی پایین تر بیشتر از واریته دیرگل تر (خیوه ای) تحت تأثیر تیمار اتفن قرار می گیرد.}, keywords_fa = {اتفن, تأخیر گلدهی, درصد تشکیل میوه, زردآلو, سرمازدگی بهاره}, doi = {10.18869/acadpub.jcpp.7.1.31}, url = {http://jcpp.iut.ac.ir/article-1-2486-en.html}, eprint = {http://jcpp.iut.ac.ir/article-1-2486-en.pdf}, journal = {Isfahan University of Technology - Journal of Crop Production and Processing}, issn = {2251-8517}, eissn = {2251-8525}, year = {2017} } @article{ author = {Abdi, Soma and Roein, Zeynab and Erfanimoghadam, Javad and Aziznia, Somayeh}, title = {Effect of pectin edible coating enriched with essential oils of citrus on strawberry quality during refrigerated storage and shelf life}, abstract ={Postharvest life of strawberry fruit is very short due to humidity and high metabolic activity. In order to extend the shelf life and quality of strawberry (cv. parous), effects of pectin coating enriched with different concentrations of lemon and orange peel essential oil were assessed at 20˚C for 6 days or 5˚C to 12 days. The experiment conducted based on a complete randomized design (CDR) in 3 replications with 6 treatments including control (distilled water), pectin (1%), pectin enriched with orange peel essential oil (0.5 and 1%) and pectin containing lemon peel essential oil (0.5 and 1%). Fruit quality was evaluated by marketing, weight loss, anthocyanin content, ascorbic acid content, total protein and chlorophyll of calyx every 3 days. Based on results coating fruits with citrus essential oil carried by pectin delayed the change in weight loss, total protein, anthocyanin content, maintained ascorbic acid content of fruits and also reduced chlorophyll destruction of calyx. The results showed that pectin coating containing lemon essential oil had a significant effect on the maintaining the visual quality of the fruit during the storage, delayed the weight loss and showed better results compared to the other coatings and to the control fruit. In addition, the maximum content of ascorbic acid and anthocyanin were obtained for strawberries coated with pectin containing lemon essential oil 1% after 12 days storage of fruits at 5˚C. All coatings significantly reduced weight loss of fresh strawberries during storage at 5˚C and 20˚C compared to the uncoated fruits. Results indicated that adding high concentrations (1%) of orange peel essential oil into pectin coatings did not improve quality of fruits. In addition, it was found that adding orange peel essential oil to pectin coating accelerate decay of fruits. Based on results, pectin coating containing 1% lemon essential oil considered an appropriate treatment to improve shelf life and storage quality of strawberry (cv. parous). However, further studies are necessary in order to minimize the sensory impact of citrus essential oils on fruits.}, Keywords = {Lemon Oil, Orange Oil, Strawberry, Temperature, Weight Loss}, volume = {7}, Number = {1}, pages = {43-54}, publisher = {}, title_fa = {تأثیر پوشش خوراکی پکتین همراه با اسانس مرکبات روی کیفیت میوه توت‌فرنگی در زمان انبارمانی و عمر قفسه‌ای}, abstract_fa ={میوه توت­ فرنگی به دلیل رطوبت و فعالیت متابولیکی بالا، ماندگاری پس از برداشت کوتاهی دارد. به منظور افزایش کیفیت و عمر انباری میوه­ توت­فرنگی، اثر غلظت­های مختلف اسانس پوست لیمو و پرتقال به همراه پوشش پکتین در دمای 20 درجه سانتی­گراد (عمر قفسه­ای) به مدت 6 روز و دمای 5 درجه سانتی­گراد (زمان انبارمانی) به مدت 12 روز مورد بررسی قرار گرفت. آزمایش با شش تیمار شامل تیمار شاهد (آب مقطر)، پکتین یک درصد، پکتین با اسانس پوست پرتقال و پوست لیمو هر کدام با دو غلظت نیم و یک درصد، در سه تکرار بر پایه طرح کاملاً تصادفی انجام شد. کیفیت میوه به وسیله بازارپسندی، درصد کاهش وزن،  میزان آنتوسیانین، میزان ویتامین C، پروتئین و کلروفیل کاسبرگ هر سه روز یکبار اندازه­گیری شد. بر اساس نتایج، تیمار پوشش پکتین به همراه اسانس مرکبات منجر به تأخیر در تخریب پروتئین، میزان آنتوسیانین، میزان ویتامینC و کلروفیل کاسبرگ گردید. نتایج نشان داد که پوشش غنی شده پکتین به همراه اسانس لیمو اثر معنی­داری روی حفظ کیفیت ظاهری میوه در طی دوره انبارمانی و تأخیر در کاهش وزن میوه نسبت به سایر تیمارها دارد. به علاوه بیشترین میزان ویتامین C و آنتوسیانین برای تیمار پوششی مذکور در دمای 5 درجه سانتی­گراد به مدت 12 روز به دست آمد.­­ همه تیمارهای پوششی به طور معنی­داری در هر دو دمای 5 و 20 درجه سانتی­گراد نسبت به تیمار شاهد باعث تاخیر در کاهش وزن شدند. نتایج نشان داد که اضافه کردن غلظت­های بالاتر از اسانس پرتقال (یک درصد) به پوشش پکتینی نتوانست کیفیت میوه را بهبود ببخشد. به علاوه این امر سبب تسریع پوسیدگی میوه نیز شد. بر اساس نتایج، پوشش پکتین به همراه اسانس لیمو یک درصد تیمار مناسبی جهت حفظ کیفیت عمر قفسه­ای و انبارمانی میوه توت­فرنگی رقم پاروس بود. با این حال، جهت کاهش طعم ناشی از کاربرد اسانس مرکبات روی میوه پژوهش­های بیشتری لازم است.}, keywords_fa = {اسانس پرتقال, اسانس لیمو, ‌توت فرنگی, دما, کاهش وزن}, doi = {10.18869/acadpub.jcpp.7.1.43}, url = {http://jcpp.iut.ac.ir/article-1-2502-en.html}, eprint = {http://jcpp.iut.ac.ir/article-1-2502-en.pdf}, journal = {Isfahan University of Technology - Journal of Crop Production and Processing}, issn = {2251-8517}, eissn = {2251-8525}, year = {2017} } @article{ author = {Mamnoie, ebrahim and Izadi-Darbandi, ebrahim and Rastgoo, mahdi and Baghestani, mohamad ali and Hasanzade4, moham}, title = {The Effect of Organic and Bio Fertilizers on Maize (Zea mays), and HydroMax Adjuvants Application on Optimizing of Nicosulfuron Herbicide Efficacy}, abstract ={In order to study the effect of adjuvant on nicosulfuron herbicide efficacy improvement in maize weed control under organic fertilizers application, field study was conducted during 2013- 2014 at research field of Ferdowsi University of Mashhad, Iran. Experiment was arranged in completely randomized design with factorial arrangement of treatments with 16 treatments and three replications. Factors in this experiment were application of organic fertilizers (cow manure and vermicompost) and bio fertilizer mycorrhiza, and a plot without fertilizer as control, nicosulfuron dose at 40, and 80 g a.i ha-1 (Cruz®,4% SC) with and without the adjuvant of HydroMax™. Common purslane (Portulaca oleracea), black nightshade (Solanum nigrum L.), and redroot pigweed (Amaranthus retroflexus L) were the dominant weeds in the experimental fields. Black nightshade and common purslane had the highest relative density 20 and 45 days after spraying (DAS). Results showed that application of hydromax adjuvant increased herbicide efficiency, significantly. However dry weight of common purslane, black nightshade and redroot pigweed decreased 84, 71, 86 and 71, 79, 100 %, when nicosulfuron applied at reduced dose (40 g a.i. ha-1) with adjuvant 20 and 45 DAS, respectively. On the other hand, seed yield and dry weight of maize increased 49 and 60 % respectively, when nicosulfuron applied at 40 g a.i. ha-1 with Hydromax pulse cow manure. }, Keywords = {adjuvants, cow manure, herbicide, reduced dose, vermicompost, weed}, volume = {7}, Number = {1}, pages = {55-71}, publisher = {}, title_fa = {بررسی تاثیر کود‌های آلی و زیستی در ذرت (Zea mays) و کاربرد ماده افزودنی هیدرومکس در بهینه سازی مصرف علف‌کش نیکوسولفورون}, abstract_fa ={به منظور بهینه‏سازی مصرف علف‌کش نیکوسولفورون با استفاده از مواد افزودنی در کنترل علف‌های هرز و کاربرد کودهای آلی و زیستی در ذرت، آزمایشی در مزرعه تحقیقاتی دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد اجرا شد. این پژوهش به صورت آزمایش فاکتوریل در قالب طرح آماری بلوک‌های کامل تصادفی در سه تکرار انجام شد. عوامل مورد بررسی در این آزمایش شامل کاربرد کودهای آلی (گاوی، ورمی‌کمپوست )و زیستی (کود بیولوژیک میکوریزا) به همراه شاهد بدون کاربرد کود، مقادیر کاربرد علف‌کش نیکوسولفورون در دو سطح 80 و 40 گرم ماده موثر در هکتار و کاربرد و عدم کاربرد ماده افزودنی هیدرومکس بود. بر اساس نتایج آزمایش، علف‌های‌هرز غالب مزرعه مورد آزمایش شامل خرفه، تاج‌ریزی، تاج‌خروس ریشه‏قرمز بودند، بیشترین تراکم نسبی در فواصل نمونه برداری 20 و 45 روز پس از روز سمپاشی، به ترتیب مربوط به تاج‌ریزی و خرفه بود. نتایج نشان داد با کاربرد ماده افزودنی کارایی نیکوسولفوورن افزایش یافت. به طوری که تیمار کاربرد ماده افزودنی هیدرومکس همراه با 50 درصد مقدار توصیه شده علف‌کش نیکوسولفورون توانست وزن خشک خرفه، تاج‏ریزی و تاج‏خروس ریشه‏قرمز در 20 و 45 روز پس از سمپاشی به ترتیب 84، 71، 86 و 71، 79، 100 درصد کاهش دهد. از سوی دیگر، کاربرد کود گاوی با 40 گرم ماده موثره در هکتار در حضور هیدرومکس توانست عملکرد دانه و عملکرد بیولوژیک ذرت را به ترتیب 49 و 60 درصد افرایش دهد.}, keywords_fa = {کود گاوی, ورمی‌کمپوست, علف هرز, علف‌کش, ماده افزودنی, دز کاهش یافته}, doi = {10.18869/acadpub.jcpp.7.1.55}, url = {http://jcpp.iut.ac.ir/article-1-2530-en.html}, eprint = {http://jcpp.iut.ac.ir/article-1-2530-en.pdf}, journal = {Isfahan University of Technology - Journal of Crop Production and Processing}, issn = {2251-8517}, eissn = {2251-8525}, year = {2017} } @article{ author = {Motallebiazar, Alireza and Rasouli, Farzad and Aazami, Mohammadali}, title = {Isolation and determination of mutated characteristics of the result of irridation by UV ray in white button mushroom (Agaricusbisporus).}, abstract ={Abstract:    The white button mushroom (Agaricus bisporus) is one of the most widely cultivated edible mushroom species in the world. Despite the long term cultivation and its economic importance, the breeding efforts in the this species have been limited. The main reason is typical life cycle that restricte cross ability between single spores of different strains. So variability in Agaricus bisporus populations is very low and the most of available strains in the markets are quite homogenous. One of the routine ways to induce the variability is using mutagens like UV irradiation. So, in the present study we used three methods for mutagenesis induction. In the first method, the fragments of mycelium were treated with UV irradiation for 8 exposure times (0, 4, 8, 16, 24, 48, 72 and 96 hours). In the second method, spore suspension was exposed to UV irradiation for 6 exposure times (0, 60, 90, 120,180 and 240 minutes). Then 1 ml of sterile spore suspension immediately were exposed to UV radiation for 6 times (0, 1, 5, 10, 20 and 40 minutes). The UV lamp (10-W) placed about 10 cm above the samples. Spawn running time acquisition, pin production rate and harvest, fruit body number, fruit body size, fruit body yield, biological efficiency, dry weight, ash percent and protein content were evaluated. Considering the fact that our main idea in this research was to inducing variability in A. bisporus, the overall results showed that all the methods were promising. This study revealed that mutagenesis induction by UV could be useful and quick way to induce diversity in A. bisporus. Also the UV could be low cost efficient method in the breeding program of this nutrition mushroom. Keywords: Agaricus bisporus, biological efficiency, irradiation, mutagenesis, mycelium, spawn.}, Keywords = { Agaricus bisporus, irradiation, mutagenesis, mycelium, spawn, biological efficiency}, volume = {7}, Number = {1}, pages = {73-85}, publisher = {}, title_fa = {جداسازی و تعیین برخی خصوصیات جهش‌یافته‌های حاصل از پرتو‌تابی با اشعه‌ی ماوراء بنفش در قارچ تکمه‌ای سفید (Agaricus bisporus)}, abstract_fa ={چکیده در قارچ تکمه‌ای سفید( Agaricus bisporus) به‌دلیل چرخه زندگی آن که از سیستم هموتالیسم ثانویه پیروی می‌کند، تنوع ژنتیکی بسیار پایین است که مانعی برای پیشرفت بهنژادی آن محسوب می‌‌گردد. یکی از روش‌های ایجاد تنوع از طریق جهش القایی می‌باشد. بر همین اساس در پژوهش حاضر از قدرت جهش‌زایی پرتو ماورائ بنفش (UV) در قارچ خوراکی تکمه‌ای سفید استفاده شد. برای اعمال جهش دراین پژوهش از سه روش استفاده گردید. در روش اول قطعات میسلیوم به مدت صفر، 4، 8، 16، 24، 48، 72 و 96 ساعت، در روش دوم سوسپانسیون اسپور به مدت صفر، 60، 90، 120، 180 و 240 دقیقه و در روش سوم قطراتی از سوسپانسیون اسپور روی محیط کشت پخش شده و به مدت زمان‌های صفر، 1، 5، 10، 20 و 40 دقیقه تحت تیمار پرتو UV قرار داده شدند. به‌طور تصادفی از تیمارهای جهش‌زایی تعدادی انتخاب و از آن‌ها بذر قارچ تهیه شده و به منظور بررسی خصوصیات ژنوتیپ‌های انتخاب شده به صورت طرح کاملاً تصادفی با سه تکرار و در بستر مناسب کشت شدند. ایجاد تنوع در صفات اندازه‌گیری شده در اثر پرتو UV از جمله تعداد روز تا پنجه دهی کامل ، تولید پین و برداشت، تعداد کلاهک، وزن تک میوه، عملکرد، کارآیی بیولوژیکی، مقدار پروتئین، به غیر از ماده خشک و خاکستر در سطح احتمال یک درصد معنی‌دار بود. نتایج این پژوهش نشان می‌دهد که تنوع در قارچ خوراکی تکمه‌ای سفید با استفاده از جهش‌زایی می‌تواند افزایش یابد.}, keywords_fa = {قارچ تکمه‌ای سفید, هموتالیسم ثانویه, قطعات میسلیوم, سوسپانسیون اسپور}, doi = {10.18869/acadpub.jcpp.7.1.73}, url = {http://jcpp.iut.ac.ir/article-1-2528-en.html}, eprint = {http://jcpp.iut.ac.ir/article-1-2528-en.pdf}, journal = {Isfahan University of Technology - Journal of Crop Production and Processing}, issn = {2251-8517}, eissn = {2251-8525}, year = {2017} } @article{ author = {Tahmasebi, Iraj and DolatmandShahri, Narges}, title = {The effect of the nitrogen and plant density on Photosynthetic capacity, yield components and yield of corn cultivar ‘Mv500’ in summer planting}, abstract ={This study was conducted to evaluate the effects of nitrogen fertilizer and plant density on the capacity of photosynthesis (leaf area index, the number of leaves and the chlorophyll contents), yield components and yield of maize. The experiment laid out as split plot based on a randomized complete block design with three replications in 2011 summer planting at research station of Kurdistan University. Nitrogen fertilizer on three levels (115, 184 and 253 kg ha-1) assigned to main plots and plant density on four levels (8, 10, 12 and 14 plants m-2) to subplots. Results showed that Increasing the nitrogen fertilizer and plant density did not affect the number of leaves, but increased leaf area and the content of the chlorophyll. Thus, Biological yield, yield components and seed yield was consequently increased. The highest grain yield (6927 kg ha-1) was obtained from 184 kg ha-1 nitrogen and 12 plants m-2. Increasing the nitrogen and plant density more than mentioned amounts did not increase the seed yield significantly. therefore, more nitrogen and plant density in trail location and other locations with similar conditions is not recommended in order to save production costs and avoid environmental pollutions.}, Keywords = {Biological yield, Chlorophyll, Harvest index, Leaf area index}, volume = {7}, Number = {1}, pages = {87-99}, publisher = {}, title_fa = {تأثیر نیتروژن و تراکم بوته بر ظرفیت فتوسنتزی، اجزای عملکرد و عملکرد دانه ذرت رقم Mv500 درکشت تابستانه}, abstract_fa ={این مطالعه به­ منظور بررسی تأثیر مقادیر کود نیتروژن و تراکم­ بوته، بر ظرفیت فتوسنتزی (شاخص سطح برگ، تعداد برگ و محتوای کلروفیل)، اجزای عملکرد و عملکرد ذرت به صورت اسپلیت‌پلات در قالب طرح پایه بلوک­ های کامل تصادفی با سه تکرار در کشت تابستانه در سال زراعی 91-90 اجرا گردید. کود نیتروژن در سه سطح (115، 184 و 253 کیلوگرم نیتروژن خالص در هکتار) به کرت­های اصلی وتراکم بوته در چهار سطح(8، 10، 12 و 14 بوته در مترمربع) به کرت­های فرعی اختصاص داده شدند. نتایج آزمایش نشان داد که افزایش کود نیتروژن و تراکم بوته تأثیری بر تعداد برگ نداشت ولی موجب افزایش سطح برگ و محتوای کلروفیل شد که نتیجه آن افزایش عملکرد بیولوژیک، اجزای عملکرد دانه و به تبع آن عملکرد دانه بود. بیشترین عملکرد دانه (6927 کیلوگرم در هکتار) از مصرف 184 کیلوگرم نیتروژن در هکتار و تراکم 12 بوته در مترمربع بدست آمد. افزایش نیتروژن و تراکم بوته بیش از مقادیر ذکر شده به­ طور معنی­ داری عملکرد دانه را افزایش نداد. بنابراین؛ به منظور صرفه جویی در هزینه­ های تولید محصول وجلوگیری از آلودگی محیط زیست مصرف بیش از این مقادیر نیتروژن و بذر(تراکم بوته) در منطقه آزمایش و مناطق دارای شرایط مشابه توصیه نمی­ شود.}, keywords_fa = {شاخص سطح برگ, شاخص برداشت, عملکرد بیولوژیک, کلروفیل}, doi = {10.18869/acadpub.jcpp.7.1.87}, url = {http://jcpp.iut.ac.ir/article-1-2543-en.html}, eprint = {http://jcpp.iut.ac.ir/article-1-2543-en.pdf}, journal = {Isfahan University of Technology - Journal of Crop Production and Processing}, issn = {2251-8517}, eissn = {2251-8525}, year = {2017} } @article{ author = {kazemeini, seyed Abdolreza and Dehghani, Asiyeh and zarei, Mehdi i and Alinia, Mozhg}, title = {Effects of salt stress and mycorrhiza fungi on morpho-physiological characteristics of sweet corn}, abstract ={In order to investigate the interaction of mycorrhizal fungi and salinity on growth and physiological characteristics of sweet corn, a greenhouse experiment was conducted at College of Agriculture, Shiraz University, in 2014. The experimental design was factorial based on Completely Randomized Design in three replications. Treatments included salinity at four levels (0.4 (control), 4, 7, 10 dS m-1), and the fungi at three levels (no fungi (control), Glomus mosseae, Glomus intraradices). Results indicated that at flowering stage, with increasing salinity levels, leaf chlorophyll a, b and a+b content and carotenoid decreased at a rate of 18.9, 52.4, 33.1, and 34.5 respectively. Application of mycorrhiza under salinity, partially offset the negative impacts and increased tolerance of maize to NaCl by enhancing SOD and CAT activities, chlorophyll contents, carotenoid and K concentrations in leaves, plant height, leaf area, and total dry weight at flowering stage significantly, compared to control. The Na/K ratio at salinity level of 10 dS m-1 in treatments inoculated with GIN and GM fungi decreased by 39.69 and 40.45 percentage, respectively. Increases plant height, leaf area, total dry weight, concentrations of chlorophyll a, b, chlorophyll a+b and carotenoid and K, the activity of antioxidant enzymes compared with the control. Moreover, GIN type fungi had a greater advantage over GM and reduced the negative effects of salinity. Results indicated that application of mycorrhiza alleviated the adverse effect of salinity stress and improve the sweet corn dry weight up to 38 percentage at salinity level of 10 dS m-1.}, Keywords = {Antioxidant enzymes, Carotenoid, Sodium /Potassium ratio}, volume = {7}, Number = {1}, pages = {101-113}, publisher = {}, title_fa = {تاثیر تنش شوری وقارچ میکوریزا بر خصوصیات مورفوفیزیولوژیک گیاه ذرت‌ شیرین}, abstract_fa ={به منظور بررسی تأثیر قارچ میکوریزا بر خصوصیات رشد و فیزیولوژیک ذرت شیرین در شرایط آبیاری با آب شور، آزمایشی در سال 1393 به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی با سه تکرار در گلخانه تحقیقاتی دانشگاه شیرازانجام شد. فاکتورهای آزمایش شامل شوری آب آبیاری (4/0 ، 4، 7 و 10 دسی‌زیمنس بر متر) و قارچ میکوریزا (قارچ-های گونه‌های Glomus intraradices(GIN) و Glomus mosseae(GM) و شاهد بدون قارچ) بود. نتایج نشان داد که با افزایش شوری تا سطح 10دسی‌زیمنس برمتر غلظت کلروفیلa و‌b، کلروفیل کل و کارتنوئید برگ در مرحله گلدهی به ترتیب به میزان9/18 ،‌4/52، 34 و5/34 درصد کاهش یافت. کاربرد قارچ میکوریزا در شرایط تنش شوری به طور جزئی اثرات منفی تنش را جبران کرده و از طریق افزایش غلظت کلروفیل a و b، کلروفیل کل، کارتنوئیدها، میزان پتاسیم، سطح برگ، وزن خشک‌کل، ارتفاع بوته و فعالیت آنزیم‌های آنتی‌اکسیدانتی برگ در مرحله گلدهی، تحمل ذرت به تنش شوری را به طور معنی‌داری نسبت به شاهد بدون قارچ افزایش داد. نسبت سدیم به پتاسیم در سطح شوری10 دسی‌زیمنس برمتر در ذرت میکوریزی شده با قارچ GIN و GM درمقایسه با ذرت غیر میکوریزایی شده به ترتیب به میزان 69/39 و 45/40 درصد کاهش یافت. نتایج نشان داد که تلقیح گیاه ذرت‌شیرین با قارچ میکوریزا موجب بهبود رشد گیاه ذرت‌شیرین در شرایط تنش‌شوری شد. بین دو گونه قارچ مورد استفاده، گونه‌ی GIN در مقایسه با GM از برتری نسبی بیشتری برخوردار بوده و باعث کاهش اثرات منفی تنش شوری شد و وزن خشک بوته را در مقایسه با شاهد تا 38 درصد در سطح شوری 10 دسی-زیمنس‌ برمتر افزایش داد.}, keywords_fa = {کارتنوئید, آنزیم‌های ‌آنتی‌اکسیدانتی, نسبت سدیم به پتاسیم}, doi = {10.18869/acadpub.jcpp.7.1.101}, url = {http://jcpp.iut.ac.ir/article-1-2255-en.html}, eprint = {http://jcpp.iut.ac.ir/article-1-2255-en.pdf}, journal = {Isfahan University of Technology - Journal of Crop Production and Processing}, issn = {2251-8517}, eissn = {2251-8525}, year = {2017} } @article{ author = {dehghan, rasoul and Majidi, Mohammad Mahdi and saeidi, ghodratallah}, title = {Direct and indirect selection responses for seed yield and its components in}, abstract ={Breeding based on selection indices is an effective method for improving complex traits such as yield. To assess the efficiency of different selection method, 83 exotic along with 17 Iranian safflower genotypes were evaluated at the research farm of Isfahan University of Technology using 10×10 simple lattice design with three replications in 2011. In this study, the selection indices of Smith-Hazel and Pesek-Baker were determined based on the number of capitulum per plant, number of seeds per capitulum and 1000-seed weight. Also response to selection and relative selection efficiency were estimated for traits under study and seed yield. The highest estimated selection efficiency for genetic improvement of seed yield was obtained via selection for number of capitulum per plant. Therefore, this trait can be used as an appropriate selection criterion for improvement of seed yield. The results showed that seed yield was highly correlated with each of these indices and the estimated efficiency of indirect selection via these indices was relatively high. Thus, it seems that these selection indices can be effectively used for seed yield improvement. Results of present study showed that the efficiency of Smith-Hazel indices for simultaneous improvement of number of capitulum per plant, number of seeds per capitulum and 1000-seed weight was higher than that of Pesek-Baker index.}, Keywords = {Response to selection, Smith-Hazel index, Pesek-Baker index, Safflower}, volume = {7}, Number = {1}, pages = {115-125}, publisher = {}, title_fa = {کارایی انتخاب مستقیم و غیر مستقیم برای بهبود عملکرد دانه در گلرنگ (Carthamus tinctorius L.)}, abstract_fa ={برای بهبود صفت پیچیده‌ای مانند عملکرد، یکی از مؤثرترین روش‌ها در گزینش ژنوتیپ‌های مطلوب، استفاده از شاخص-های انتخاب می‌باشد. در این پژوهش، به منظور ارزیابی کارایی روش‌های مختلف انتخاب، 83 ژنوتیپ خارجی به همراه 17 ژنوتیپ داخلی گلرنگ در سال زراعی 90-1389 در مزرعه تحقیقاتی دانشکده کشاورزی دانشگاه صنعتی اصفهان، به صورت طرح لاتیس ساده 10×10 در سه تکرار مورد ارزیابی قرار گرفتند. شاخص‌های انتخاب اسمیت- هیزل و پسک- بیکر بر اساس صفات تعداد طبق در بوته، تعداد دانه در طبق و وزن هزار دانه و همچنین پاسخ‌های مستقیم و همبسته این صفات به همراه عملکرد دانه محاسبه شدند. کارایی انتخاب برای بهبود عملکرد دانه از طریق انتخاب برای صفت تعداد طبق در بوته بیشترین مقدار بود، بنابراین صفت تعداد طبق در بوته می‌تواند به عنوان یک معیار انتخاب مناسب جهت بهبود عملکرد دانه مد نظر قرار گیرد. با توجه به مقادیر بالای همبستگی سه شاخص محاسبه شده با عملکرد دانه و همچنین بالا بودن تخمین‌های کارایی انتخاب غیرمستقیم از طریق این شاخص‌ها نسبت به انتخاب مستقیم برای عملکرد دانه، استفاده از این شاخص‌ها می‌تواند جهت بهبود عملکرد مؤثر باشد. نتایج این پژوهش نشان داد که راندمان شاخص اسمیت- هیزل برای بهبود هم‌زمان صفات تعداد طبق در بوته، تعداد دانه در طبق و وزن هزار دانه از شاخص پسک- بیکر بیشتر بود بنابراین پیشنهاد می‌شود این شاخص برای بهبود همزمان صفات استفاده گردد.}, keywords_fa = {پاسخ به انتخاب, شاخص اسمیت- هیزل, شاخص پسک- بیکر, گلرنگ}, doi = {10.18869/acadpub.jcpp.7.1.115}, url = {http://jcpp.iut.ac.ir/article-1-2076-en.html}, eprint = {http://jcpp.iut.ac.ir/article-1-2076-en.pdf}, journal = {Isfahan University of Technology - Journal of Crop Production and Processing}, issn = {2251-8517}, eissn = {2251-8525}, year = {2017} } @article{ author = {Emam, Yahya and JahaniDoghezloo, Maryam}, title = {Effect of salicylic acid and brassinosteroid on alleviation of water stress in two wheat cultivars}, abstract ={Drought is one of the most important factors limiting crops growth and production and use of plant growth regulators to cope with water stress is of interest to many researchers. In order to study the effects of two plant growth regulators, brassinosteroid (BR) and salicylic acid (SA) on germination and growth of two wheat cultivars in water deficit conditions, a greenhouse experiment was designed and carried out at College of Agriculture, Shiraz University, Shiraz, Iran in 2014. The experiment was factorial based on randomized complete block design, with four replications. Treatments composed of two wheat cultivars (Shiraz and Sirvan), two moisture regimes (50 and100% FC) and growth regulators (BR and SA). In this experiment water stress significantly increased greenness Index (50.58%) and significantly reduced relative water content (10.24%), spike dry weight (17.22%), one hundred seed weight (14.14%), shoot dry weight (8.74%) and seed weight per plant (19.21%). However, plant spray with 25 and 50 µg.L-1 BR and 1mM SA could offset some of the adverse effects of water stress. Furthermore seed priming with BR increased the percentage and rate of seed emergence. Sirvan as a tolerant cultivar for all of the measured traits was shown to be superior to Shiraz, as a sensitive cultivar.}, Keywords = {Emergence Percentage, Emergence Rate, Greenness Index, Relative Water Content}, volume = {7}, Number = {1}, pages = {127-139}, publisher = {}, title_fa = {تأثیر سالیسیلیک اسید و براسینواستروئید در تعدیل اثرات تنش آبی در دو رقم گندم}, abstract_fa ={خشکی یکی از مهم‌ترین عوامل محدودکننده‌ی رشد و تولید گیاهان زراعی است و استفاده از تنظیم‌کننده‌های رشد به‌عنوان یک روش برای مقابله با خشکی مورد توجه بسیاری از پژوهشگران می‌باشد. به‌منظور مطالعه‌ی تأثیر دو تنظیم‌کننده‌ی رشد براسینواستروئید و سالیسیلیک‌اسید بر جوانه‌زنی و رشد دو رقم گندم در شرایط تنش کم‌آبی آزمایشی در گلخانه پژوهشی دانشکده کشاورزی دانشگاه شیراز در سال 1393 به‌صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک‌های کامل تصادفی با چهار تکرار طراحی و اجرا شد. تیمارها شامل دو رقم گندم (شیراز و سیروان)، آبیاری ( 100% و 50% ظرفیت مزرعه) و تنظیم‌کننده‌های رشد (براسینواستروئید و سالسیسلیک‌اسید) بود. در این آزمایش خشکی باعث افزایش معنی‌دار شاخص سبزینگی (58/50 درصد)، کاهش معنی‌دار محتوی نسبی آب برگ (24/10 درصد)، وزن خشک سنبله(22/17 درصد)، وزن صد دانه (14/14 درصد)، وزن خشک بوته (74/8 درصد) و وزن دانه‌ی هر بوته (21/19 درصد) گردید، لیکن کاربرد تنظیم‌کننده‌‌ی رشد براسینواستروئید به‌صورت محلول‌پاشی بوته‌ها با غلظت 25 و 50 میکروگرم در لیتر براسینواستروئید و 1 میلی‌مولار سالیسیلیک-اسید موجب جبران بخشی از این خسارت شد. بعلاوه، پیش‌تیمار بذر ارقام گندم توسط براسینواستروئید باعث افزایش درصد و سرعت سبزشدن آن‌ها گردید. برتری رقم سیروان، به‌عنوان رقم متحمل به خشکی، از نظر تمامی ویژگی‌های اندازه‌گیری شده بر رقم شیراز که رقم حساس به خشکی می‌باشد نشان داده‌شد.}, keywords_fa = {درصد سبزشدن, سرعت سبزشدن, شاخص سبزینگی, محتوی نسبی آب برگ}, doi = {10.18869/acadpub.jcpp.7.1.127}, url = {http://jcpp.iut.ac.ir/article-1-2351-en.html}, eprint = {http://jcpp.iut.ac.ir/article-1-2351-en.pdf}, journal = {Isfahan University of Technology - Journal of Crop Production and Processing}, issn = {2251-8517}, eissn = {2251-8525}, year = {2017} }