دوره 1، شماره 2 - ( زمستان 1390 )                   جلد 1 شماره 2 صفحات 35-44 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Hayati A, Ramroudi M, Galavi M. Effect of Timing of Potassium Application on Millet (Setaria italica) Yield and Grain Protein Content in Different Irrigation Regimes. JCPP. 2011; 1 (2) :35-44
URL: http://jcpp.iut.ac.ir/article-1-1384-fa.html
حیاتی امین، رمرودی محمود، گلوی محمد. تأثیر زمان کاربرد پتاسیم بر عملکرد و محتوای پروتئین ‌دانه ارزن دم‌روباهی در ‌رژیم‌های متفاوت آبیاری. مجله توليد و فرآوری محصولات زراعی و باغی. 1390; 1 (2) :35-44

URL: http://jcpp.iut.ac.ir/article-1-1384-fa.html


، m_ramroudi@yahoo.com
چکیده:   (9455 مشاهده)

  بررسی امکان کاهش مصرف آب در کشت‌های رایج مناطق مختلف از اولویت‌های مهم تحقیقاتی به منظور افزایش کارآیی مصرف آب در بخش کشاورزی می‌باشد . به منظور بررسی تأثیر زمان مصرف کود پتاسیم و دور آبیاری بر عملکرد دانه و میزان جذب نیتروژن در ارزن دم‌روباهی، آزمایشی در سال زراعی 1388 در مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی یاسوج، به صورت کرت‌های خرد‌شده در قالب طرح بلوک‌های کامل تصادفی با 3 تکرار انجام شد. دور آبیاری شامل فواصل آبیاری 7، 14 و21 روز در کرت‌های اصلی و زمان کاربرد کود پتاسم در مراحل کاشت، پنجه‌زنی، ساقه‌دهی و گل‌دهی در کرت‌های فرعی در نظر گرفته شدند. نتایج نشان داد که تأثیر دور آبیاری بر وزن هزار دانه، عملکرد دانه و بیولوژیک، تعداد دانه در خوشه، شاخص برداشت، میزان پروتئین دانه و محتوای کلروفیل a ، b و کل برگ معنی‌دار بود. با افزایش فواصل آبیاری، مقادیر مربوط به صفات مورد بررسی کاهش، ولی درصد پروتئین دانه افزایش یافت. وزن هزار دانه، عملکرد دانه و بیولوژیک، شاخص برداشت و میزان پروتئین تحت تأثیر زمان کاربرد کود پتاسیم معنی‌دار شد. بیشترین عملکرد دانه از برهمکنش تیمار فاصله آبیاری 7 روز با کاربرد پتاسیم در مرحله ساقه‌دهی حاصل شد. بیشترین میزان پروتئین دانه به تیمار کاربرد پتاسیم در مرحله گل‌دهی تعلق داشت. به طور کلی، با افزایش فواصل آبیاری و ایجاد تنش خشکی ناشی از آن، میزان رشد و اجزای عملکرد به شدت کاهش یافت. کاربرد کود پتاسیم در مراحل اولیه رشد تأثیر معنی‌دار افزایشی بر عملکرد و اجزای آن داشت، در حالی که در مراحل زایشی سبب افزایش کیفیت دانه گردید.

متن کامل [PDF 157 kb]   (1088 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
کد امنیتی را در کادر بنویسید

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به Isfahan University of Technology - مجله تولید و فرآوری محصولات زراعی و باغی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2015 All Rights Reserved | Isfahan University of Technology - Journal of Crop Production and Processing

Designed & Developed by : Yektaweb