دوره 2، شماره 3 - ( بهار 1391 )                   جلد 2 شماره 3 صفحات 83-92 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Bybordi A, Tabatabaei S J. Effect of Different Ratios of Ammonium: Nitrate on Photosynthesis and Fatty Acid Composition in Canola (Brassica napus L.) under Saline Conditions. JCPP. 2012; 2 (3) :83-92
URL: http://jcpp.iut.ac.ir/article-1-1479-fa.html
بای بوردی احمد، طباطبایی‌ سید جلال. تأثیرات کاربرد نسبت‌های مختلف نیترات به آمونیوم بر سرعت فتوسنتز ومحتوی اسیدهای چرب دانه کلزا در شرایط تنش شوری. مجله توليد و فرآوری محصولات زراعی و باغی. 1391; 2 (3) :83-92

URL: http://jcpp.iut.ac.ir/article-1-1479-fa.html


عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی آذربایجان شرقی ، ahmad.bybordi@gmail.com
چکیده:   (8479 مشاهده)
به منظور بررسی نسبت‌های مختلف نیتروژن در سطوح مختلف تنش شوری بر میزان فتوسنتز و ترکیب اسیدهای چرب در کلزا آزمایشی به صورت فاکتوریل در سال 1389 در قالب طرح کاملاً تصادفی در گلخانه مرکز تحقیقات کشاورزی آذربایجان‌شرقی انجام گرفت. فاکتور اول نسبت‌های نیترات به آمونیوم در چهار سطح (0: 100 ، 25 : 75 ، 50 : 50 و 75 : 25) و فاکتور دوم شوری در دو سطح صفر و 200 میلی‌مولار کلرورسدیم بود. بیشترین وزن تر و خشک، سطح برگ و مقدار آب نسبی، میزان فتوسنتز و شدت تعرق و میزان پتاسیم در برگ در صورت کاربرد نسبت نیترات به آمونیوم (50 :50) در شرایط غیرشور به دست آمد. با افزایش شوری مقادیر وزن تر، وزن خشک، سطح برگ، مقدار نسبی آب، میزان فتوسنتز و میزان پتاسیم برگ به طور معنی‌داری کاهش یافت. به نظر می‌رسد با افزایش شوری در صورت اعمال نسبت نیتروژن نیترات به آمونیوم50 : 50 گیاه آسیب کمتری می‌بیند. هم‌چنین ترکیب اسیدهای چرب در نتیجه اعمال تیمارهای مختلف مورد ارزیابی قرار گرفت. میزان اکثر اسیدهای چرب در محیط شور به طور معنی‌داری بیشتر از شرایط غیرشور بود. در تیمارهایی که کلزا از مقادیر بالای آمونیوم استفاده نموده بود میزان اسیدهای چرب بیشتر از شرایط تغذیه با نیترات بود. بیشترین میزان اکثر اسیدهای چرب در صورت کاربرد نسبت نیترات به آمونیوم 75 : 25 در شرایط شور حاصل شد.
متن کامل [PDF 187 kb]   (890 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
کد امنیتی را در کادر بنویسید

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به Isfahan University of Technology - مجله تولید و فرآوری محصولات زراعی و باغی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2015 All Rights Reserved | Isfahan University of Technology - Journal of Crop Production and Processing

Designed & Developed by : Yektaweb