دوره 3، شماره 8 - ( تابستان 1392 )                   جلد 3 شماره 8 صفحات 177-189 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Golein B, Mohammadian Afshar M, Mobrami Z. Investigation of Superoxide Dismutase (SOD) Enzyme Activity, β-carotene, Total Phenol and Antioxidant Capacity in Fruit Peel of Five Citrus Cultivars under Low Temperature. JCPP. 2013; 3 (8) :177-189
URL: http://jcpp.iut.ac.ir/article-1-1834-fa.html
گلعین بهروز، محمدیان افشار منصور، مبرمی زینب. بررسی فعالیت آنزیم‌ سوپراکسید دیسموتاز، بتا-کاروتن، فنل کل و ظرفیت آنتی‌اکسیدانی در پوست میوه پنج رقم مرکبات در تیمار دمای کم. مجله توليد و فرآوری محصولات زراعی و باغی. 1392; 3 (8) :177-189

URL: http://jcpp.iut.ac.ir/article-1-1834-fa.html


مؤسسه تحقیقات مرکبات کشور، رامسر ، bgoleincitrus@yahoo.com
چکیده:   (5677 مشاهده)
حساسیت میوه مرکبات به دماهای کم و تقارن فصل برداشت میوه با ایام سرد سال، تحقیق بیشتر روی اثر فیزیولوژی آسیب‌های تنش سرما را ایجاب می‌کند. در این پژوهش، میوه پنج رقم مرکبات شامل پرتقال خونی سانگینلا، لیموترش مازندرانی، پرتقال والنسیا، نارنگی انشو و پرتقال محلی پس از برداشت در مراحل قبل از رسیدگی و رسیدگی کامل به دمای 3، صفر، 3- و 6- درجه سلسیوس منتقل گردید. از دمای 15 درجه سلسیوس به‌عنوان شاهد استفاده شد. تغییرات میزان فعالیت آنزیم سوپراکسید دیسموتاز (SOD)، بتا- کاروتن و فنل کل پوست میوه در مراحل قبل از رسیدگی و رسیدگی کامل و نیز ظرفیت آنتی‌اکسیدانی در مرحله رسیدگی میوه مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج نشان داد که میزان فعالیت آنزیم SOD، بتا- کاروتن و فنل در مرحله رسیدگی نسبت به مرحله قبل از رسیدگی، در نمونه‌های شاهد و تحت تیمار دمای کم، بیشتر است. ظرفیت آنتی‌اکسیدانی با اعمال تیمار سرمایی در ارقام مختلف، به‌جز لیموترش، تا صفر درجه سلسیوس افزایش یافت و سپس ثابت ماند. افزایش آنتی‌اکسیدان‌های آنزیمی و غیرآنزیمی در پوست میوه در مرحله رسیدگی کامل نسبت به مرحله قبل از رسیدگی، شاید دلیلی بر متحمل بودن میوه در این مرحله به سرما باشد.
واژه‌های کلیدی: تنش سرما، تحمل میوه، رسیدگی میوه
متن کامل [PDF 237 kb]   (719 دریافت)    
نوع مطالعه: كاربردي | موضوع مقاله: عمومى

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
کد امنیتی را در کادر بنویسید

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به Isfahan University of Technology - مجله تولید و فرآوری محصولات زراعی و باغی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2015 All Rights Reserved | Isfahan University of Technology - Journal of Crop Production and Processing

Designed & Developed by : Yektaweb