دوره 3، شماره 9 - ( پاييز 1392 )                   جلد 3 شماره 9 صفحات 137-146 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Samiee Rad Z, Piri Piraivatlou S, Nejatian M A. Investigation of Frost Tolerance of Flower in Two Iranian Cornelian Cherry Clones. JCPP. 2013; 3 (9) :137-146
URL: http://jcpp.iut.ac.ir/article-1-1941-fa.html
سمیعی‌راد زهره، پیری پیرایواتلو سعید، نجاتیان محمدعلی. بررسی تحمل به سرمای شکوفه دو توده زغال اخته ایران. مجله توليد و فرآوری محصولات زراعی و باغی. 1392; 3 (9) :137-146

URL: http://jcpp.iut.ac.ir/article-1-1941-fa.html


گروه باغبانی، سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین، تاکستان ، fsamieerad@gmail.com
چکیده:   (2767 مشاهده)
در بسیاری از مناطق، دمای کم، عامل محیطی محدودکننده مهمی برای تولید و توزیع گیاهان باغبانی محسوب می‌شود. هدف از تحقیق حاضر، بررسی میزان تحمل به سرمای عمده‌ترین توده‌های محلی زغال اخته منطقه طارم سفلی قزوین بود. بدین منظور، اعمال تیمار سرما در پنج سطح دمایی (4+، 2+، صفر، 2- و 4- درجه سلسیوس) و در دو مدت زمان سرمادهی (3 و 5 ساعت) به‏صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی با چهار تکرار در مرحله شکوفه دو توده گلابی سیاه و پاییزه زغال اخته در انکوباتور طی سال 89-1388 صورت گرفت. پس از خارج کردن هر تیمار در موعد مقرر، هدایت الکتریکی (EC) و پ- هاش (اسیدیته) در زمان صفر و سپس 24 ساعت اول هر سه ساعت یکبار و در هفت روز بعدی هر روز یکبار اندازه‌گیری شد. در نهایت، بعد از یک هفته، نمونه‌ها در دمای 105 درجه سلسیوس به‌مدت 4 دقیقه اتوکلاو گشته و تغییرات ثبت شد. نتایج نشان داد که دامنه تغییرات EC در شکوفه از 2/92 تا 2/846 میکروزیمنس بر سانتی‌متر متغیر بود. هم‌چنین، دامنه تغییرات پ- هاش در شکوفه از 4/6 تا 7/7 تغییر کرد. بر این اساس، تأثیر شدت سرما بر تغییرات EC کاملاً صعودی و بر پ- هاش روند صعودی کند و گاه ثابت داشت. بیشترین میزان EC ناشی از تخریب بافت‏ها، به‌عنوان شاخص تعیین آسیب سرما در شکوفه زغال اخته، از دمای 4+ درجه سلسیوس به‌دست آمد. از این رو، دامنه تحمل به سرمای شکوفه زغال اخته دمای بیش از 4+ درجه سلسیوس برآورد می‌گردد.
واژه‌های کلیدی: سرمازدگی، شدت سرما، طارم سفلی
متن کامل [PDF 469 kb]   (478 دریافت)    
نوع مطالعه: كاربردي | موضوع مقاله: عمومى

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
کد امنیتی را در کادر بنویسید

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به Isfahan University of Technology - مجله تولید و فرآوری محصولات زراعی و باغی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2015 All Rights Reserved | Isfahan University of Technology - Journal of Crop Production and Processing

Designed & Developed by : Yektaweb