دوره 3، شماره 10 - ( زمستان 1392 )                   جلد 3 شماره 10 صفحات 37-48 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Ahmadi G, Majidian M, Mohsenabadi G, Fuman A, Aalami A. Effects of Nitrogen Fertilizer on Yield and Quality of Three Forage Sorghum Cultivars in Rasht Region . JCPP. 2014; 3 (10) :37-48
URL: http://jcpp.iut.ac.ir/article-1-2002-fa.html
احمدی مطلق گیلوا، مجیدیان مجید، محسن آبادی غلامرضا، فومن عزیز، اعلمی علی. تأثیر کود نیتروژن بر عملکرد و کیفیت سه رقم سورگوم علوفه ای در شرایط آب و هوایی شهرستان رشت. مجله توليد و فرآوری محصولات زراعی و باغی. 1392; 3 (10) :37-48

URL: http://jcpp.iut.ac.ir/article-1-2002-fa.html


دانشکده علوم کشاورزی، دانشگاه گیلان ، ma_majidian@guilan.ac.ir
چکیده:   (2765 مشاهده)
به منظور بررسی تأثیر کود نیتروژن بر عملکرد و کیفیت سه رقم سورگوم علوفه‌ای آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک-های کامل تصادفی در سه تکرار در سال زراعی 1389 در شهرستان رشت به مرحله اجرا گذاشته شد. تیمارهای آزمایش سه رقم اسپیدفید، پگاه و KFS2 در چهار سطح کود نیتروژن صفر (شاهد)، 50، 100 و 150 کیلوگرم نیتروژن خالص از منبع اوره بودند. صفات گیاهی مورد ارزیابی شامل عملکرد علوفه خشک و تر، وزن خشک ساقه، وزن خشک برگ، درصد پروتئین، درصد ماده خشک قابل هضم، درصد خاکستر و فیبر غیرمحلول در شوینده اسیدی (ADF) بودند. نتایج تجزیه واریانس نشان‌دهنده تأثیر معنی‌دار کود نیتروژن بر عملکرد علوفه و صفات کیفی بود. هم‌چنین رقم نیز بر عملکرد علوفه، درصد پروتئین، درصد ماده خشک قابل هضم و فیبر غیرمحلول در شوینده اسیدی تأثیر معنی‌دار داشت. نتایج نشان داد بیشترین میزان عملکرد علوفه تر (155887 کیلوگرم در هکتار) و خشک (43080 کیلوگرم در هکتار) در به‌کارگیری 150 کیلوگرم نیتروژن در هکتار و رقم KFS2 بود. بنابراین با توجه به نتایج این آزمایش به منظور افزایش عملکرد علوفه تر و خشک، درصد ماده خشک قابل هضم و ADF کمتر رقم KFS2 با سطح کودی 100 کیلوگرم نیتروژن در هکتار در شرایط آب و هوایی شهرستان رشت پیشنهاد می‌شود و اگر هدف کیفیت بهتر علوفه باشد رقم پگاه با سطح کودی 150 کیلوگرم نیتروژن در هکتار پیشنهاد می‌شود.
متن کامل [PDF 129 kb]   (357 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
کد امنیتی را در کادر بنویسید

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به Isfahan University of Technology - مجله تولید و فرآوری محصولات زراعی و باغی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2015 All Rights Reserved | Isfahan University of Technology - Journal of Crop Production and Processing

Designed & Developed by : Yektaweb

تحت نظارت وف بومی آسپا-وف