دوره 3، شماره 10 - ( زمستان 1392 )                   جلد 3 شماره 10 صفحات 181-191 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Keshavarz Nejad Ghadikolaei A, Kazemeini S A, Bahrani M J. Yield and Nitrogen Use Efficiency of Wheat as Influenced by Different Levels of Nitrogen and Corn, Rapeseed, Sunflower and Wheat Residues. JCPP. 2014; 3 (10) :181-191
URL: http://jcpp.iut.ac.ir/article-1-2014-fa.html
کشاورزنژاد قادیکلایی عسل، کاظمینی سید عبدالرضا، بحرانی محمد جعفر. تأثیر مقادیر مختلف نیتروژن و بقایای گیاهان ذرت، کلزا، آفتابگردان و گندم بر عملکرد و کارایی مصرف نیتروژن در گندم. مجله توليد و فرآوری محصولات زراعی و باغی. 1392; 3 (10) :181-191

URL: http://jcpp.iut.ac.ir/article-1-2014-fa.html


دانشکده کشاورزی، دانشگاه شیراز ، kazemein@shirazu.ac.ir
چکیده:   (2640 مشاهده)
به منظور بررسی اثر مقادیر مختلف نیتروژن و بقایای گیاهی بر رشد، عملکرد و کارایی مصرف نیتروژن در گندم، آزمایشی در سال زراعی 90-1389 در مزرعه تحقیقاتی دانشکده کشاورزی دانشگاه شیراز (منطقه باجگاه) به‌صورت کرت‌های دو بار خرد شده در قالب طرح بلوک‌های کامل تصادفی با 4 تکرار انجام شد. تیمار‌ها شامل نیتروژن (45، 90، 135 و180 کیلوگرم در هکتار) به‌عنوان عامل اصلی، نوع بقایای گیاهی (بدون بقایا، ذرت، کلزا، آفتابگردان و گندم) به‌عنوان عامل فرعی و مقدار بقایا (25 و 50 درصد وزن بقایا) به‌عنوان عامل فرعی فرعی بود. نتایج نشان داد که اثر مقادیر نیتروژن، نوع و میزان بقایای گیاهی بر ارتفاع بوته، عملکرد و اجزای عملکرد، و کارایی مصرف نیتروژن معنی‌دار بود. بیشترین میزان عملکرد دانه و اجزای عملکرد در سطح 180 کیلوگرم نیتروژن در هکتار و بیشینه کارایی مصرف نیتروژن در سطح 45 کیلوگرم نیتروژن در هکتار به‌دست آمد. با افزایش میزان بقایا از 25 به 50 درصد کلیه صفات به‌جز ارتفاع بوته و تعداد سنبله در واحد سطح کاهش یافت. بیشینه عملکرد دانه گندم و کارایی مصرف نیتروژن در تیمار بدون بقایا به‌دست آمد و کاربرد بقایا، باعث کاهش معنی‌داری در این صفات شد که این کاهش در تیمار بقایای آفتابگردان در مقایسه با سایر بقایای گیاهی کمتر بود.
متن کامل [PDF 288 kb]   (504 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
کد امنیتی را در کادر بنویسید

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به Isfahan University of Technology - مجله تولید و فرآوری محصولات زراعی و باغی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2015 All Rights Reserved | Isfahan University of Technology - Journal of Crop Production and Processing

Designed & Developed by : Yektaweb