دوره 3، شماره 10 - ( زمستان 1392 )                   جلد 3 شماره 10 صفحات 245-255 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Askary M, Amini F, Jamali F. The Effects of Zinc Application on Growth, Nutrient Uptake and Antioxidant Enzyme Activity in Tomato (Lycopersicum esculentum) under Salinity stress. JCPP. 2014; 3 (10) :245-255
URL: http://jcpp.iut.ac.ir/article-1-2019-fa.html
عسگری مهری، امینی فریبا، جمالی فاطمه. اثرات کاربرد روی بر رشد، جذب عناصر غذایی و سیستم دفاع آنتی‌اکسیدانتی گوجه‌فرنگی(Lycopersicum esculentum L.) تحت تنش شوری. مجله توليد و فرآوری محصولات زراعی و باغی. 1392; 3 (10) :245-255

URL: http://jcpp.iut.ac.ir/article-1-2019-fa.html


گروه زیست، دانشکده علوم، دانشگاه اراک ، m-askary@araku.ac.ir
چکیده:   (2036 مشاهده)
در این مطالعه اثرات کاربرد روی و شوری بر پارامترهای رشد، جذب مواد غذایی و فعالیت آنزیم‌های آنتی‌اکسیدانی گیاهان گوجه‌فرنگی در یک آزمایش فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی با سه تکرار، ارزیابی شد. فاکتورها شامل چهار سطح شوری (0، 45، 90 و 120 میلی‌مولار کلریدسدیم) و سه سطح سولفات‌روی (0، 5 و 10 میکرومولار) بودند. نتایج نشان داد که شوری وزن تر و خشک گیاه، مقدار روی و پتاسیم را کاهش می‌دهد، در حالی‌که با افزایش سطوح ‌کلریدسدیم، مقدار سدیم و فعالیت آنتی‌اکسیدانی افزایش پیدا کرد. هم‌چنین نتایج نشان داد که سولفات‌روی بر پارامترهای رشد، غلظت روی و پتاسیم و فعالیت آنتی‌اکسیدانی اثر مثبت داشته اما غلظت سدیم و فسفر را کاهش داد. کاربرد سولفات‌روی مخصوصاً غلظت 10 میکرومولار در گیاهان گوجه‌فرنگی تحت تنش شوری، شاخص‌های رشد، غلظت پتاسیم، درصد بازدارندگی رادیکال 1،1-دی‌فنیل-2-پیکریل‌هیدرازیل، فعالیت کاتالاز و سوپراکسیددیسموتاز را افزایش و غلظت سدیم و فسفر را کاهش داد. بیشترین مقدار وزن تر و خشک گیاه و جذب پتاسیم در گیاهان بدون تنش شوری همراه با غلظت 10 میکرومولار سولفات‌روی و کمترین مقدار این شاخص‌ها در گیاهان تحت تنش شوری 120 میلی‌مولار کلریدسدیم و بدون سولفات‌روی اندازه‌گیری شد. بنابراین روی می‌تواند کارایی و محصول گیاهان گوجه‌فرنگی تحت تنش شوری را بهبود بخشد.
متن کامل [PDF 298 kb]   (386 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
کد امنیتی را در کادر بنویسید

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به Isfahan University of Technology - مجله تولید و فرآوری محصولات زراعی و باغی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2015 All Rights Reserved | Isfahan University of Technology - Journal of Crop Production and Processing

Designed & Developed by : Yektaweb