دوره 4، شماره 11 - ( بهار 1393 )                   جلد 4 شماره 11 صفحات 217-230 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Rasouli M, Fatahi Moghadam M R, Zamani Z, Imani A, Jodakhanloo A. Heritability Estimates of Morphological Traits in Almond Crosses. JCPP. 2014; 4 (11) :217-230
URL: http://jcpp.iut.ac.ir/article-1-2061-fa.html
رسولی موسی، فتاحی مقدم محمدرضا، زمانی ذبیح‌اله، ایمانی علی، جداخانلو علی. برآورد وراثت‌پذیری صفات مورفولوژیک در تلاقی‌های بادام. مجله توليد و فرآوری محصولات زراعی و باغی. 1393; 4 (11) :217-230

URL: http://jcpp.iut.ac.ir/article-1-2061-fa.html


دانشکده کشاورزی، دانشگاه ملایر ، mousarasouli@gmail.com
چکیده:   (2072 مشاهده)
کارآیی برنامه‌های به‌نژادی و تلاقی‌های هدفمند، وابسته به انتخاب والدین و آگاهی به‌نژادگر از نحوه انتقال و وراثت‌پذیری صفات به‌نژادی مورد نظر می‌باشد. در تحقیق حاضر میزان وراثت‌پذیری 65 صفت مربوط به قسمت‌های مختلف رویشی، زایشی، خشک میوه و مغز در 12 جمعیت (320 نتاج) حاصل از تلاقی‌های کنترل شده 13 ژنوتیپ و رقم داخلی و خارجی بادام مورد ارزیابی قرارگرفت. نتایج به‌دست آمده از ارزیابی والدین جمعیت‌های مورد مطالعه نشان داد که رقم ’شاهرود 12‘ دیر گل ترین رقم و ژنوتیپ‌های ’5/15‘و’ ‘A زود گل تر از بقیه والدین بودند. از بین 12 جمعیت مورد بررسی(320 نتاج)، در کل 46 نتاج برتر از لحاظ وراثت‌پذیری صفات ارزیابی شده با تأکید بر زمان گلدهی انتخاب شد. وراثت‌پذیری برخی صفات مهم مثل زمان گلدهی، زمان برگ دهی و عادت باردهی به‌ترتیب 70/0، 80/0 و 75/0 به‌دست آمد. هم‌چنین برازش خط رگرسیون این صفات در سطح احتمال 1% معنی‌دار بود. وراثت‌پذیری برخی صفات خشک میوه مثل وزن خشک میوه، طول خشک میوه، عرض خشک میوه، نرمی و سختی خشک میوه، ضخامت پوست سخت به‌ترتیب 77/0، 60/0، 69/0، 73/0 و 60/0 به‌دست آمد که برازش خط رگرسیون این صفات نیز در سطح احتمال 1% معنی‌دار بود. وراثت‌پذیری صفات مربوط به مغز بادام مثل طول مغز، عرض مغز، وزن مغز، شکل مغز، درصد دوقلویی مغز و چروکیدگی مغز به‌ترتیب 75/0، 79/0، 76/0، 96/0، 55/0 و 54/0 تخمین زده شد.
متن کامل [PDF 146 kb]   (385 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
کد امنیتی را در کادر بنویسید

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به Isfahan University of Technology - مجله تولید و فرآوری محصولات زراعی و باغی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2015 All Rights Reserved | Isfahan University of Technology - Journal of Crop Production and Processing

Designed & Developed by : Yektaweb