دوره 4، شماره 11 - ( بهار 1393 )                   جلد 4 شماره 11 صفحات 285-294 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Shahbazi H, Arzani A, Esmailzadeh Moghadam M. Evaluation of Grain Quality in Bread Wheat Recombinant Inbred Lines Under Drought Stress Conditions. JCPP. 2014; 4 (11) :285-294
URL: http://jcpp.iut.ac.ir/article-1-2066-fa.html
شهبازی هادی، ارزانی احمد، اسماعیل زاده مقدم محسن. ارزیابی کیفیت دانه در لاین‌های اینبرد نوترکیب گندم در شرایط تنش خشکی. مجله توليد و فرآوری محصولات زراعی و باغی. 1393; 4 (11) :285-294

URL: http://jcpp.iut.ac.ir/article-1-2066-fa.html


دانشکده کشاورزی، دانشگاه صنعتی اصفهان ، a_arzani@cc.iut.ir
چکیده:   (2113 مشاهده)
به منظور مطالعه اثر تنش خشکی بر خصوصیات مرتبط با کیفیت دانه گندم، آزمایشی با 169 لاین اینبرد نوترکیب گندم، در دو شرایط تنش آبی و بدون تنش در قالب دو طرح لاتیس جداگانه (تنش خشکی و شاهد) هر کدام با دو تکرار در سال زراعی 1390- 1389 در مزرعه تحقیقاتی دانشگاه صنعتی اصفهان انجام شد. عملکرد دانه، عملکرد پروتئین دانه، محتوای پروتئین دانه، حجم رسوب زلنی، سختی دانه، میزان جذب آب، میزان رطوبت دانه و ماده خشک دانه از جمله صفات اندازه‌گیری شده بودند. نتایج تجزیه واریانس صفات حاکی از وجود تفاوت معنی‌دار بین لاین‌های مورد بررسی برای کلیه صفات بود. ضمن این‌که مقایسه میانگین لاین‌ها در دو شرایط محیطی نشان داد که خصوصیات کیفی گندم نان تحت شرایط تنش خشکی به‌دلیل افزایش میزان عملکرد پروتئین دانه بهبود یافته است. عملکرد پروتئین دانه در هر دو رژیم رطوبتی همبستگی منفی و معنی‌داری با رطوبت دانه داشت. از طرف دیگر سختی دانه همبستگی مثبت و معنی‌داری با ماده خشک، رسوب زلنی و میزان جذب آب در هر دو شرایط رطوبتی نشان داد. نتایج این آزمایش نشان دادکه شناسایی لاین‌های با خصوصیات کیفی مطلوب درشرایط بهینه و تنش امکان‌پذیر بوده و می‌توان از لاین‌های با کیفیت نانوایی مطلوب در برنامه‌های به‌نژادی در جهت بهبود کیفیت نانوائی استفاده نمود. اگرچه برخی ژنوتیپ‌های حساس به خشکی در طی دوره‌های خشکی کیفیت نانوایی مطلوبی داشته‌اند، اما از عملکرد دانه پایینی برخوردار بوده‌اند.
متن کامل [PDF 188 kb]   (441 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
کد امنیتی را در کادر بنویسید

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به Isfahan University of Technology - مجله تولید و فرآوری محصولات زراعی و باغی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2015 All Rights Reserved | Isfahan University of Technology - Journal of Crop Production and Processing

Designed & Developed by : Yektaweb